خطر بروز خشکسالی در کشورهای شاخ آفریقا، حدود 20 میلیون نفر را با خطر گرسنگی و قحطی مواجه کرده است.

کشورهای شاخ آفریقا با شدیدترین خشکسالی از سال 1981 تاکنون روبرو بوده اند. کاهش شدید ذخایر آب به علت فقدان بارش برف و باران طی سال‌ های متمادی، باعث از بین رفتن مزارع، مراتع، کمبود مواد غذایی و حتی تلف شدن احشام در این منطقه شده است. کودکان یکی از قربانیان اصلی این خشکسالی‌ ها هستند.

به گزارش خبرگزاری ایران پرس، به نقل از خبرگزاری فرانسه، کشورهای اتیوپی، کنیا و سومالی از جمله کشورهایی هستند که خشکسالی آن ها را تهدید می کند.

برنامه جهانی غذا ماه آوریل گذشته اعلام کرد: با ادامه خشکسالی در کشورهای شاخ آفریقا احتمال دارد شمار افرادی که با خطر گرسنگی مواجه هستند از 14 میلیون نفر به 20 میلیون نفر در سال 2022 افزایش یابد.

براساس اعلام برنامه جهانی غذا، حدود 40 درصد جمعیت سومالی (شش میلیون نفر) با ناامنی غذایی مواجه اند و شماری نیز در برخی مناطق دیگر در معرض خطر گرسنگی قرار دارند؛ شش میلیون و 500 هزار نفر در اتیوپی با ناامنی شدید غذایی مواجه اند و سه میلیون و 500 هزار نفر در کنیا در معرض این خطر هستند.

صندوق کودکان ملل متحد (یونیسف) نیز اعلام کرده است که ده میلیون کودک در کشورهای جیبوتی، اتیوپی، سومالی و کنیا به کمک نیاز دارند.

یونیسف خاطر نشان کرده است یک میلیون و 700 هزار کودک در این کشورها دچار سوء تغذیه شدید هستند.

اقتصاد در منطقه شاخ آفریقا مانند اکثر بخش‌های آفریقا وابسته به کشاورزی است و کمبود بارش، خشکسالی و درگیری‌ها نه تنها بر اقتصاد کشور‌های منطقه بلکه بر زندگی، سلامت و حتی جان مردم تاثیر مستقیم دارد.

116

بیشتر بخوانید:

خشکسالی کم سابقه در شاخ آفریقا؛ دو میلیون کودک در خطر مرگ هستند

سازمان ملل: ۲۰ میلیون نفر در شاخ آفریقا در خطر گرسنگی قرار دارند

هشدار سازمان ملل متحد درباره تشدید بحران غذا در آفریقا