به گزارش ایران پرس به نقل از نشریه ایندیپندنت، یافته های اخیر دانشگاه ام آی تی نشان می دهد تبعات منفی اقتصادی برگزیت، چهار برابر بیشتر از میزان پیش بینی شده خواهد بود.
در همین راستا آمار پژوهش موجود حاکی از کاهش 9.5 نیم درصدی میزان تولیدات کشور انگلیس در صورت خروج از اتحادیه اروپا خواهد بود. به گفته «جان وان رینین» John Van Reenen استاد اقتصاد دانشکده مدیریت اسلوان دانشگاه ام آی تی و عضو کمپین حامی ماندن انگلیس در اتحادیه اروپا، این میزان کاهش خود نشاندهنده افزایش چهار برابری اثر منفی برگزیت بر میزان سرانه تولید ناخالص ملی این کشور نسبت به میزان پیش بینی شده خواهدبود.
این استاد علم اقتصاد در ادامه دلیل این مساله را افزایش هزینه مورد نیاز برای انجام فعالیتهای تجاری آتی این کشور با سایر کشورهای عضو اتحادیه اروپا دانست و این میزان برابر با نیمی از معاملات تجاری کشور انگلیس است .
این کارشناس اقتصادی در پایان، کاهش حجم تبادلات تجاری و میزان سرمایه گذاری کشور انگلیس و کاهش میانگین دستمزد در این کشور را از دیگر تبعات منفی برگزیت دانست.
نتایج این تحقیق هنگامی مطرح می شود که پیشتر، فیلیپ هاموند وزیر دارایی انگلیس اعلام کرده بود: انگلیس در صورت گسستن از بازار اتحادیه اروپا به بهشت مالیاتی اروپا بدل خواهد شد.
در عین حال به عقیده برخی از تحلیلگران اقتصادی، تبعات خروج انگلیس از اتحادیه اروپا تا حد زیادی به رابطه جدیدی که پس از آن میان این کشور و اتحادیه اروپا برقرار می شود، بستگی خواهد داشت.
این تحلیلگران پنج مدل یا سناریو متفاوت را برای این رابطه جدید پیش بینی می کنند که هر یک حامل پیامدهای مثبت و منفی هم برای انگلیس و هم برای اتحادیه اروپا خواهد بود.
مدلی که به لحاظ سیاسی در چارچوب حفظ استقلال در روند سیاستگذاری بسیار مطلوب به نظر می رسد، از نظر اقتصادی بسیار مخرب خواهد بود و این پارادوکس برگزیت است.
محتمل ترین مدلها، «مدل سوئیس» یا رویکردهای مبتنی بر «توافقنامه های تجارت آزاد»هستند.
در همه پرسی 23 ژوئن ( سوم تیرماه ) 51.9 درصد مردم انگلیس به خروج از اتحادیه اروپا و 48.1 درصد آنها به ماندن در این اتحادیه رأی دادند.121/111
بیشتر بخوانید :