تهران- ایران پرس: جلسات کارشناسی اعضای هیات‌های شرکت‌کننده در پنجاه و یکمین اجلاس بین‌المللی اتحادیه پایاپای آسیا در بانک مرکزی ایران با هدف کاهش وابستگی به دلار آغاز شد.

به گزارش خبرگزاری ایران پرس؛ در راستای برگزاری پنجاه و یکمین اجلاس دو روزه پایاپای آسیایی؛امروز سه‌شنبه، جلسات کارشناسی اعضای این اتحادیه در بانک مرکزی ایران در حال برگزاری است.

اتحادیه پایاپای آسیایی شامل ۹ عضو اصلی با هدف کاهش نیاز و وابستگی به ارزهای جهانروا به ویژه دلار در دهه ۷۰ میلادی تاسیس شد.

قرار است در پنجاه و یکمین اجلاس اتحادیه پایاپای آسیایی ضمن اصلاح اساسنامه اتحادیه به منظور تسهیل در پذیرش اعضای جدید، تعیین سبد جدید ارزی کشورهای اعضا به منظور تسویه مبادلات بدون نیاز به ارزهای یورو و دلار مورد بحث و بررسی قرار گیرد.

امکان‌سنجی و بکارگیری ارزهای دیجیتال بانک‌های مرکزی برای پرداخت‌های برون مرزی و رونمایی از شبکه پیام رسان بین بانکی کشورهای عضو اتحادیه از دستورکارهای این اجلاس است.

اتحادیه پایاپای آسیایی که مقر آن در تهران قرار دارد در آذرماه ۱۳۵۳ (دسامبر ۱۹۷۴) به ابتکار کمیسیون اقتصادی و اجتماعی سازمان ملل متحد برای آسیا و اقیانوسیه تأسیس شد.

تصمیم برای ایجاد این نهاد آسیایی در چهارمین کنفرانس وزیران همکاری اقتصادی آسیایی که در دسامبر ۱۹۷۰ در کابل برگزار شد، گرفته شد. پیش نویس موافقتنامه تأسیس اتحادیه پایاپای آسیایی در نشستی با مقامات ارشد دولت ها و بانک های مرکزی که در اجلاس ESCAP بانکوک، در دسامبر ۱۹۷۴ برگزار شد، پس از امضای توافق نامه توسط پنج بانک مرکزی (ایران، پاکستان نپال، هند و سریلانکا) نهایی شد.

بنگلادش و میانمار ششمین و هفتمین امضاکنندگان این توافقنامه بودند. بوتان و مالدیو به ترتیب در سال‌های ۱۹۹۹ و ۲۰۰۹ این قرارداد را امضا کردند و تعداد اعضای اتحادیه پایاپای آسیا به ۹ کشور رسید.

112

بیشتر بخوانید:

بانک‌مشترک و حذف‌دلار در روابط ایران و سوریه

قطع رابطه با دلار در مبادلات سیاست راهبردی بانک مرکزی

خداحافظ دلار...سلام یوان