ایران پرس- به دنبال قتل «جمال خاشقجی» در کنسولگری عربستان در استانبول ترکیه و بازداشت گروه زیادی از مخالفان مدنی، حقوقی و عقیدتی در زندان های ریاض، یک مقام عالی رتبه سعودی اعتراف کرد که این کشور از نهادهای بین المللی، 258 مورد تذکر حقوق بشری گرفته است.

به گزارش خبرگزاری رسمی سعودی (واس) این موضوع را «بندر العیبان» رئیس هیأت سعودی حاضر در شورای حقوق بشر اذعان کرده است.

روند سرکوب مخالفان در عربستان با شدت تمام ادامه دارد و قتل یک روزنامه نگار دیگر عربستانی پس از قتل «جمال خاشقجی» نگرانی ها  را در خصوص اینکه  نقض گسترده حقوق بشر در عربستان ابعاد خون بارتری به خود گرفته را افزایش داده است.

«ترکی بن عبدالعزیز الجاسر»، روزنامه نگار منتقد و مخالف آل سعود چند روز پیش در اثر شدت شکنجه در زندان عربستان جان باخت.

به قتل رسیدن وی در حالی بود که «جمال خاشقجی» منتقد مطرح عربستانی دوم اکتبر گذشته برای انجام پاره ای کارهای اداری خود به ساختمان کنسولگری عربستان در استانبول مراجعه کرد، اما هرگز از آن خارج نشد.

رژیم سعودی بعد از حدود سه هفته سکوت و تکذیب بالاخره تحت فشارهای جامعه جهانی تائید کرد که او در کنسولگری این کشور در ترکیه به قتل رسیده است. 

موج جدید خشونت های آل سعود علیه مخالفان از زمان روی کار آمدن «سلمان بن عبدالعزیز» پادشاه کنونی عربستان و تصدی پست ولیعهدی عربستان توسط پسرش «محمد بن سلمان» نشان می دهد که مقام های کنونی عربستان سعودی هیچ مخالف و منتقدی را نه تنها تحمل نمی کنند بلکه به  فجیع ترین شکل آنها را به قتل می رسانند.

فریاد انزجار نمایندگان اتحادیه خبرنگاران مقابل سفارت عربستان در لندن

هر چند نقض حقوق‌ بشر و نقض آزادی مطبوعات در عربستان قدمت طولانی دارد اما این اقدامات در سال های اخیر تشدید شده است.

در سال های اخیر به ویژه بعد از انتصاب «محمد بن سلمان» به عنوان ولیعهد عربستان که سیاست های آمریکا و رژیم اسرائیل را در منطقه دنبال می کند، صدها نفر از بازرگانان، روحانیون، شاهزادگان، علما، شعرا، اساتید دانشگاه و فعالان مدنی به ویژه تعدادی از زنان این کشور دستگیر و روانه زندان شده اند.

عفو بین الملل: جامعه جهانی با عربستان مقابله کند

به قتل رساندن منتقدان و روزنامه نگاران عربستان موجی از انتقادها را علیه مقامات سعودی برانگیخته است و نهادها و فعالان حقوقی آن را خشونت و وحشیگری آل سعود علیه مخالفان توصیف کردند.

 

به گفته «یحیی عسیری» فعال حقوقی عربستانی، قتل مخالفان نشان‌دهنده حکمرانی یک سیستم وحشیانه رعب‌آور در عربستان است.

«عبدالعزیز الموید» دیگر فعال حقوقی عربستانی تصریح کرد: فعالان و مخالفان سعودی می دانند که نظام سعودی آنها را زیر نظر دارد به همین دلیل از جامعه بین المللی می خواهند که موضع قاطعی در برابر این اقدامات در پیش گیرند.

حساب کاربری توییتری معروف به زندانیان عقیدتی «معتقلی الرای» هم نوشت: بازداشت و کشتن مخالفان، فعالان حقوقی و اجتماعی، چهره های آکادمیک و مبلغان عربستانی از سوی رژیم آل سعود مرحله تازه پس از بازداشت و زندانی کردن آنهاست.

مواجه بودن آل سعود با موج گسترده تذکرات حقوق بشری نشان می دهد که این رژیم استبدادی و حامی تروریسم معضلی جدی برای حقوق بشر و حقوق بین الملل است.

در چنین فضایی عربستان مدتی است که  برای دومین بار به عضویت شورای حقوق بشر سازمان ملل در آمده که این موضوع این واقعیت را نمایان کرده است که معیارهای پذیرش در این شورا نه ضوابط حقوقی بلکه زد و بندهای سیاسی و دیپلماسی پول است.   

139/110

نویسنده: بیژن نجفی

بیشتر بخوانید:

محو شواهد و آثار قتل خاشقچی از سوی عربستان

قتل روزنامه نگاری دیگر، «جوخه ببرها» همچنان فعال در عربستان/ تحلیل