«دانیل اورتگا» با بیان اینکه نیکاراگوئه، قربانی سیاستهای توسعهطلبانه واشنگتن شده است، دولت آمریکا را بزرگترین ناقض قوانین بینالمللی دانست و تاکید کرد که آمریکا با انجام اقدامات خصمانه علیه نیکاراگوئه و دیگر کشورهای جهان منشور سازمان ملل متحد را نقض می کند.
واشنگتن ماه هاست در چارچوب مطرح کردن ادعاهای حقوق بشری علیه دولتهای چپگرای آمریکای لاتین، فشارهای سیاسی را علیه دولت چپگرای نیکاراگوئه و دانیل اورتگا رئیس جمهوری این کشور تشدید کرده است.
نیکاراگوئه از آوریل 2018 شاهد ناآرامی و اعتراض های مخالفان دولت بود، که خواستار کنارهگیری اورتگا از سمت ریاست جمهوری بودند.
آمریکا نیز بر خلاف موازین و قوانین بین المللی همواره به مداخله آشکار در امور داخلی نیکارگوئه مبادرت کرده و آشکارا از مخالفان دولت این کشور حمایت کرد.
به رغم پایان اعتراضات در این کشور، سیاست های مداخله جویانه واشنگتن علیه نیکاراگوئه همچنان ادامه دارد.
بسیاری از کشورهای آمریکای لاتین به ویژه کشورهای چپگرای این منطقه مدتهاست تحت فشارهای مستقیم و غیر مستقیم آمریکا قرار دارند.
در واقع مقامات امریکا تلاش می کنند در چارچوب «دکترین مونرو» کشورهای آمریکای لاتین را تحت سیطره خود داشته و به منزله حیاط خلوت خود تلقی کنند.
اگرچه طی دهه های گذشته برای مدتی این رویکرد ظاهرا از سوی مقامات واشنگتن پیگیری نشد؛ اما با روی کار آمدن دونالد ترامپ و تغییرات سیاسی در عرصه منطقه و جهان بار دیگر اجرای این سیاست مد نظر مقامات آمریکا قرار گرفت چنانکه «جان بولتون» مشاور سابق امنیت ملی آمریکا با اشاره به «دکترین مونرو» به صراحت آمریکای لاتین را حوزه نفوذ خصوصی واشنگتن دانسته و اعلام کرده بود که آمریکا حق دارد برای دستیابی به اهداف دکترین مونرو، در امور داخلی کشورهای آمریکا لاتین دخالت کند.
از این منظر دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا، نیز طی چند سال اخیر در پی تلاش برای افزایش نفوذ در کشورهای آمریکای لاتین فشارهای سیاسی و اقتصادی را بر این کشورها به ویژه کشورهایی چون ونزوئلا، کوبا و نیکاراگوئه که پایبند به آرمان های عدالت خواهانه و ضد استعماری هستند، افزایش داده است.
در واقع مقامات آمریکا تلاش می کند تا با سیاست های اعمال فشار، استفاده از سیاست های تحریم، کودتا، ارعاب، حمایت از مخالفان داخلی، مقامات کنونی را در کشورهای چپ امریکای لاتین سرنگون و حکومت های طرفدار خود را در این کشورها روی کار آوردند تا به پشتوانه آنها جای پای خود را در این منطقه بازکرده و گسترش دهد.
چنان که در ونزوئلا آمریکا همچنان درصدد سرنگونی «نیکلاس مادورو» رئیس جمهوری این کشوراست. اعمال فشار بر کوبا، و نیکاراگوئه نیز ادامه دارد.
«مایک پمپئو» وزیر امور خارجه آمریکا در اظهاراتی مداخله جویانه حکومت نیکاراگوئه را خودکامه خواند که باید از برگزاری انتخابات آزاد و عادلانه حمایت کند.
وی گفت: لازم است در ونزوئلا نیز انتخابات آزاد و عادلانه برگزار شود.
کوبا، ونزوئلا و نیکاراگوئه همچنان با تحریم و فشارهای آمریکا روبرو هستند ومقامات واشنگتن تلاش می کنند تا با حربه های مختلف به ویژه فشارهای تحریم اقتصادی، مقامات این کشورها را وادار به تسلیم نمایند.
اورتگا رئیس جمهوری نیکاراگوئه با اشاره به اینکه آمریکایی ها آنها با باج خواهی و نقض قوانین تجارت بین المللی به جهانیان حتی به متحدین خود توهین می کنند، گفت: ما هرگز مفهوم تحریم آمریکا را قبول نداریم چون در چارچوب قوانین بین المللی نیست؛ این تحریم ها یکجانبه و غیر قانونی است.
به رغم تلاش های واشنگتن، کشورهایی چون نیکاراگوئه و ونزوئلا همچنان بر آرمان های خود از جمله مبارزه با استعمار متعهد و از پشتوانه مردمی برخوردارهستند.
از این رو به نظر نمی رسد واشنگتن حتی با فشار تهدید، ارعاب و تحریم، موفق به سرنگونی و روی کار آوردن دولت های دست نشانده در این کشورها شود.
با این حال واشنگتن سیاست های تجاوزکارانه و جنگ طلبانه خود را در برخی مناطق جهان به ویژه در آمریکای لاتین وغرب آسیا دنبال می کند از این رو به گفته اورتگا می توان دولت آمریکا را بزرگترین تهدید علیه صلح جهانی خواند.133/118
بیشتر بخوانید:
اورتگا: دولت آمریکا بزرگترین تهدید علیه صلح جهانی است
اورتگا: سیاست آمریکا در آمریکای لاتین، سلطه طلبی است