تحلیل؛

ایران پرس: عفو بین الملل به آمریکا درباره تأمین تسلیحات برای رژیم صهیونیستی در جنگ غزه هشدار داد. پائول اوبرایان، مدیر عفو بین الملل روز سه شنبه 23 ژوئیه با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد: آمریکا در جریان این امر قرار دارد که اسرائیل به صورت غیرقانونی در حال استفاده از تسلیحات ساخت این کشور برای جنایات جنگی (در غزه) بوده و این امر بدان معنا خواهد بود که واشنگتن بیش از پیش همدست این جنایات به دلیل تأمین تسلیحاتی اسرائیل است.

به رغم گذشت حدود ده ماه از جنگ غزه و وجود شواهد بی شمار در زمینه نسل کشی مردم مظلوم غزه توسط رژیم صهیونیستی اما ایالات متحده به عنوان متحد اسراتژیک این رژیم هم چنان بر تسلیح تل آویو تاکید ورزیده و محموله های عظیم حاوی مهمات و بمب های بسیار قدرتمند برای کشتار مردم مظلوم غزه را برای رژیم صهیونیستی ارسال می کند. در واقع حمایت بی چون و چرای کاخ سفید از تل آویو همواره به مثابه چراغ سبزی به رژیم صهیونیستی برای تداوم اقدامات جنایتکارانه اش به خصوص نسل کشی مردم غزه و استفاده از سلاح گرسنگی و ایجاد قحطی در باریکه غزه بوده است.

این در حالی است که بسیاری از کشورها و نیز سازمان های حقوق بشری مانند عفو بین الملل خواهان توقف ارسال مهمات و تسلیحات آمریکایی برای اسرائیل که به منظور کشتار فلسطینی ها در غزه مورد استفاده قرار می گیرد شده اند. این مساله در بیانیه عفو بین الملل مورد توجه قرار گرفته است. در این بیانیه آمده است: دولت آمریکا شواهد زیاد و کافی از سوی کارشناسان از سرتاسر جهان درباره استفاده از تسلیحات آمریکایی در جنایت جنگی و کشتار غیرقانونی مردم از سوی اسرائیل دریافت کرده است. اوبرایان با هشدار به کاخ سفید درباره سیاست‌هایش درباره جنگ غزه، تصریح نمود: ادامه انتقال تسلیحات آمریکایی به اسرائیل باعث خواهد شد آمریکا شریک جرم زیرپا گذاشتن قوانین بین المللی از سوی تل آویو به دلیل کمک تسلیحاتی به این رژیم شود.

افزایش کشتارمرد مظلوم غزه با سلاح های آمریکایی در عین حال موجب درخواست های فزاینده برای توقف فروش این تسلیحات به رژیم صهیونیستی شده است. در این راست در اوایل مه 2024 میلادی ۸۸ نماینده دموکرات کنگره آمریکا در نامه‌ای به جو بایدن رئیس جمهور آمریکا، خواستار ممنوعیت فروش تسلیحات تهاجمی به اسرائیل شدند. در نامه نمایندگان کنگره آمریکا خطاب به بایدن، آمده است: محدودیت‌هایی که اسرائیل بر سر راه ارسال کمک‌های بشردوستانه به غزه ایجاد کرده، منجر به یک فاجعه انسانی بی‌سابقه شده است.این نمایندگان در نامه خود تاکید کردند که به اعتقاد آنها، محدودیت‌های رژیم صهیونیستی در ارسال کمک‌های بشردوستانه به غزه، قوانین ایالات متحده را نقض می‌کند.

نکته جالب اینکه سناتور «کریس ون هولن» و چند عضو مجلس سنای آمریکا نیز با این ۸۸ نماینده کنگره آمریکا همراهی کرده اند. ون هولن در این باره گفت که ما در تلاش هستیم تا زمانی که بنیامین نتانیاهو نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی سیاست‌های خود را برای رسیدگی به نگرانی‌های آمریکا تغییر نداده، دولت آمریکا از ارسال تسلیحات تهاجمی بیشتر به اسرائیل خودداری کند. پیش از آن ۴۰ نماینده کنگره آمریکا که نام نانسی پلوسی رئیس سابق مجلس نمایندگان هم در میان اسامی آنها دیده می‌شد در نامه‌ای از بایدن خواسته بودند تا فروش تسلیحات به رژیم صهیونیستی را متوقف کرده و کمک‌های واشنگتن به این رژیم را مشروط کند.

هم چنین یک کارگروه مستقل، متشکل از مقامات سابق وزارت امور خارجه آمریکا و کارشناسان حقوق بین‌الملل در اواسط مه 2024 اعلام کردند که مردم غزه توسط مهمات آمریکایی به‌ شهادت رسیده‌اند. به گفته این کار گروه نزدیک به ۳۵۰۰۰ فلسطینی از جمله ۱۴۰۰۰ کودک جان خود را از دست داده‌اند و خاطرنشان کردند که «بیشتر آن‌ها توسط مهمات آمریکایی کشته شده‌اند.»

به رغم این درخواست ها اما دولت بایدن هم چنان بر ادامه سیاست کنونی خود مبتنی بر حمایت همه جانبه از رژیم صهیونیستی تاکید می کند. با وجود امتناع این رژیم از قبول خواسته جامعه جهانی و از جمله درخواست آمریکا برای برقراری آتش بس در جنگ غزه ، اما دولت بایدن و و مقامات ارشد آمریکایی صرفا به بیان هشدار های غیر موثر به تل آویو پرداخته و از اهرم فشارهای سیاسی و مالی برای وادار کردن اسرائیل به توقف جنگ غزه استفاده نمی کنند.

این در حالی است که اعتراضات به سیاست و رویکرد دولت بایدن در قبال جنگ غزه در داخل آمریکا از جامعه تا سطوح حاکمیتی را در بر گرفته است. از جمله حمایت از مردم غزه و اعتراض ها به سیاست های دولت بایدن در حمایت همه جانبه از رژیم صهیونیستی، از سوی اقشار مختلف دانشجویان در دانشگاههای آمریکا گسترش بی سابقه ای یافته است. از زمان شروع اعتراض ها به جنگ اسرائیل در غزه که دهها هزار شهید و زخمی از مردم این منطقه به جای گذاشته، جنبشی سراسری با عنوان «جنبش همبستگی با غزه» از دانشگاه کلمبیای نیویورک آمریکا آغاز شده و به سایر دانشگاههای آمریکا سرایت کرده و هم چنان نه فقط در دانشگاه های آمریکا بلکه در دانشگاه های کشورهای اروپایی تداوم یافته است.

نویسنده: سيدرضا ميرطاهر