ایشان بر محوریت مقاومت در غزه تأکید، اما همزمان بر نیاز به تقویت جبهه کرانه باختری تصریح کردند. کانالهای رسانهای و وبگاههای وابسته به سپاه پاسداران انقلاب اسلامی نیز به ترسیم احتمال «جنگ چندجانبه» علیه اسرائیل پرداختند.
غزه و کرانه باختری هر دو صحنه اصلی درگیری خواهند بود، درعینحال با حمایت بیشتر از سوی گروههای مقاومت در منطقه در ۱۰ سپتامبر و تقریباً یک ماه قبل از حمله حماس، سرلشکر عباس نیلفروشان معاون عملیات سپاه پاسداران، وجود «شبکه فرماندهی و کنترل یکپارچه در جبهه مقاومت» را موردبحث قرارداد. درحالیکه وجود این شبکه بهعنوان یک تحول تازه توصیف نمیشد، اما اولین موردی بود که یک مقام نظامی ایران آشکارا خواستار پیشبرد به سمت آنچه «یکپارچهسازی عرصهها» نامیده میشود، شد.
در 19 ژوئیه، یک پهپاد پرتاب شده از یمن به نزدیکی سفارت آمریکا در تل آویو برخورد کرد و موجب کشته شدن یک نفر و زخمی شدن تعدادی دیگر شد. این پهپاد انتحاری که یافا نام داشت موفق شد از سامانههای راداری اسرائیل بگریزد و ساعتها قبل از رسیدن به هدف، بدون شناسایی پرواز کرد.
سرتیپ یحیی سریع، سخنگوی ارتش یمن گفت: عملیات ما تنها زمانی متوقف میشود که تجاوزات متوقف شود و محاصره مردم فلسطین در نوار غزه برداشته شود.
توانمندیهای نظامی این کشور به طور قابلتوجهی گسترشیافته است و عملیات به دریای سرخ، مدیترانه و حتی اقیانوس هند گسترشیافته است. نیروهای مسلح یمن سختافزارهای پیشرفتهای را به دست آورده و توسعه دادهاند که نهتنها در حملات علیه اسرائیل بلکه در هدف قراردادن اهداف آمریکایی و انگلیسی در منطقه مورداستفاده قرار گرفته است. یمن با وجود تقریباً یک دهه جنگ و مواجهه با بحران انسانی، علاوه بر اینکه بهعنوان یکی از فقیرترین کشورهای خاورمیانه شناخته میشود، سطح پیشرفتهای از آمادگی نظامی و رویکرد راهبُردی برای اعمال قدرت سخت خود در منطقه را نشان میدهد.
در پاسخ به حمله پهپادی به تلآویو، اسرائیل حملات هوایی را به شهر بندری حدیده انجام و آنچه را که تأسیسات نظامی توصیف کرد، هدف قرارداد. ارتش یمن اما قول داده است که "پاسخ واقعی و بزرگ به تجاوز اسرائیل بدهد."
میدل ایست مونیتور در این رابطه می نویسد: واضح است که ارتش اشغالگر قصد داشت پیامی قوی به صنعا ارسال کند، اما این تنها عزم یمنیها را تقویت کرده است و بهطورقطع جبهه دیگری را در جنگ منطقهای با محوریت غزه گشوده است. این راهبُرد «اتحاد یا یکپارچهسازی عرصهها» سالها برای محور مقاومت در جریان بوده و سناریویی بود که ارتش اسرائیل سعی کرده بود برای آن آماده شود.
حمله به تلآویو دارای اهمیت نمادین و همچنین راهبُردی در جنبشهای ضد صهیونیستی در سراسر جهان عرب و اسلام دارد. برای دههها، رهبران و گروههای مختلف در آرزوی ضربهزدن به قلب اسرائیل بهعنوان نمایش مقاومت بودند. اقدام اخیر یمن نشاندهنده اولین حمله موفقیتآمیز یک کشور عربی علیه تلآویو در قرن بیست و یکم است و پیامدهای آن قابلتوجه خواهد بود، همانطور که جروزالم پست خاطرنشان میکند: این یک تهدید مهم برای اسرائیل است و به نمایندگان ایران در منطقه دلیلی میدهد تا احساس کنند در تلاشهای جنگی خود به موفقیت جدیدی دستیافتهاند. تلآویو یک هدف اصلی و نمادین است. اگر آنها با هواپیماهای بدون سرنشین به آن رسیده باشند، نشاندهنده یک شکست دیگر برای بازدارندگی و برتری هوایی اسرائیل در منطقه است. هدف قراردادن تلآویو موضوعی برای دشمنان اسرائیل بوده است که به جنگ استقلال ۱۹۴۸ بازمیگردد."
اگرچه اقدامات یمن مورد تمجید جناحهای مقاومت فلسطین از جمله حماس، جهاد اسلامی فلسطین (PIJ) و جبهه مردمی برای آزادی فلسطین (PFLP) قرار گرفته است، برخی از فعالان ضد صهیونیستی آنلاین از این فرصت برای حمله به انصارالله استفاده کردهاند. این جنبش، موضع خود را در قبال مقاومت منطقه در برابر دولت اشغالگر افشا میکند.
درحالیکه بیشتر توجه رسانهها بر تنشهای اخیر بین اسرائیل و حزبالله در جبهه شمالی و دورنمای جنگ با لبنان متمرکز شده است، باز شدن جبهه جدید در جنوب با یمن یک چالش راهبُردی جدی برای اسرائیل است.
برخلاف حزبالله که یک بازیگر غیردولتی است، نیروهای مسلح یمن با زرادخانه از تسلیحات پیشرفته تهدید متعارفتری را نشان میدهند. این امر باعث میشود که جبهه یمن به طور مسلم تهدیدی جدیتر و مستقیم برای امنیت اشغالگر باشد. بهاینترتیب، جبهه جدید، اسرائیل را وادار خواهد کرد که در اولویتهای راهبُردی خود تجدیدنظر کند و منابعی را برای مقابله با تهدیدات در چند جبهه تخصیص دهد.
تشدید تنش بین یمن و اسرائیل تحولی محوری در جنگ کنونی است. اقدامات یمن با همبستگی با غزه و نگرانیهای مشروع در مورد حاکمیتش – بهویژه در مورد حضور اسرائیل در سقطری که توسط امارات متحده عربی تسهیل شده است – پویایی جدیدی را ایجاد کرده است که محاسبات راهبُردی اسرائیل را تضعیف میکند.
303