تحلیل:

ایران پرس: آژانس امدادرسانی و کاریابی سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی (آنروا) نسبت به وقوع مرگ جمعی کودکان غزه بر اثر قحطی و گرسنگی هشدار داد.

چرا مهم است؟

مرگ کودکان بر اثر گرسنگی و سوءتغذیه در غزه به یک فاجعه انسانی تبدیل شده، درحالی که محاصره کامل اسرائیل و سکوت جهانیان این بحران را تشدید کرده است. سازمان‌های بین‌المللی هشدار داده‌اند که غزه به‌سرعت به سمت قحطی گسترده پیش می‌رود.

زمینه خبر:

از زمان تشدید حملات اسرائیل به غزه در 7 اکتبر ۲۰۲۳، بیش از ۲۰ هزار کودک فلسطینی کشته شده‌اند (۴۰ درصد کل تلفات). اکنون، ۶۰ هزار کودک دیگر با سوءتغذیه شدید دست‌وپنجه نرم می‌کنند، درحالی که دسترسی به غذا، واکسن و دارو تقریباً قطع شده است.

نکات کلیدی:

آنروا هشدار داده که غزه بدون کمک‌های فوری به «قحطی بسیار شدید» نزدیک می‌شود.

یونیسف: غزه به «گورستانی برای کودکان» تبدیل شده است.

شکست نهادهای بین‌المللی: شورای امنیت به‌دلیل وتوی آمریکا نتوانسته اقدام مؤثری برای توقف جنایات رژیم صهیونیستی انجام دهد.

عادی‌سازی فاجعه: اسرائیل و رسانه‌های غربی می‌کوشند محاصره و مرگ کودکان را طبیعی جلوه دهند.

تازه‌ترین اطلاعات:

اسرائیل همچنان گذرگاه‌های کمک‌رسانی را بسته نگه داشته و از سیاست گرسنگی به‌عنوان ابزار جنگی استفاده می‌کند.

آلمان و آمریکا با فروش سلاح و وتوی قطعنامه‌ها، عملاً از رژیم صیهونیستی حمایت می‌کنند.

نگاه عمیق‌تر:

رژیم صهیونیستی که در جنگ غزه نتوانست به اهداف خود برسد با شکستن آتش بس و محاصره اقتصادی غزه، عملاً سیاست تنبیه جمعی را به اجرا گذاشته تا شکست خود را لاپوشانی کند. سیاستی که طبق کنوانسیون ژنو و همه قوانین بین المللی جرم جنگی محسوب‌می‌شود.

در واقع سیاست‌های کنونی اسرائیل علیه فلسطینیان غزه مصداق بارز «آپارتاید نوین» است. تفکیک سیستماتیک مردم فلسطین از حقوق اساسی، ایجاد فضای حبس جمعی، و تلاش برای حذف تدریجی آنان مشابه سیاست‌هایی است که اکثر رژیم‌های سرکوبگر تاریخ داشته‌اند.

با این حال، تفاوت در اینجاست که اسرائیل توانسته است با بهره‌گیری از حمایت ایالات متحده و لابی‌های کشورهای غربی، از پاسخگویی در مراجع بین‌المللی مصون بماند.

سیما مشتاقان