یک گروه مسلح تازه تاسیس در منطقه دلتای نیجر هشدار داد تاسیسات نفتی شرکت های خارجی در این منطقه را بیش از گذشته هدف قرار خواهد داد.

گروه مسلح نیجر دلتا گرین لند ژوستیس که به تازگی اعلام وجود کرده است، هشدار داد از این به پس، هیچ یک از تاسیسات نفتی کشورهای خارجی در منطقه دلتا در امان نخواهند بود.

این گروه مسلح جدید، مسئولیت حمله شدید روز پنجشنبه به تاسیسات شرکت نفتی شورون را بر عهده گرفت و تهدید کرد که به حملاتی از این دست با شدت بیشتری ادامه خواهد داد.

این گروه اعلام کرده است که به موازات عملیات گروه 'انتقام گیرندگان دلتای نیجر' به حملات و انفجارهای خود ادامه خواهند داد.

این گروه مسلح توسط ژنرال آلدو آگبالاجا که خود را سخنگوی آن معرفی کرده است، دو روز پیش اعلام موجودیت کرد.

«نیجر دلتا گرین لند ژوستیس» از تمامی شرکت های نفتی که نفت نیجریه را استخراج می کنند خواست نیروهای خود را از منطقه نفتی دلتای نیجر خارج کنند.

شبه نظامیان نیجریه طی چند ماه گذشته، بارها تاسیسات نفتی در منطقه دلتا در جنوب نیجریه را هدف حمله های خود قرار داده اند.

این حملات خسارت های بسیاری را به اقتصاد نیجریه وارد کرده است.نیجریه از جمله یکی از کشورهای بزرگ تولید کننده نفت این قاره است و بخش عمده ای از اقتصادش وابسته به درامدهای نفتی از این رو در کنار کاهش قیمت جهانی نفت، انجام این حملات مداوم سبب کاهش تولید نفت این کشور شده و خسارت سنگینی را بر اقتصاد این کشور وارد کرده است.

بنا بر آمارها، درآمدهای حاصل از فروش نفت نیجریه بیش از ٩٥ درصد درآمدهای صادراتی و ٨٠ درصد درآمدهای دولت ابوجا را شامل می شود.

پیشتر گاربا محمد سخنگوی شرکت ملی نفت نیجریه تصریح کرده بود: تولید نفت خام نیجریه از 2.2 میلیون بشکه در روز به 1.6 میلیون بشکه در روز کاهش پیدا کرده است.پیش از این تنها گروه شورشیان دلتای نیجر در این منطقه دست به عملیات می زدند ،اکنون با وارد عمل شدن این گروه تازه تاسیس به نظر می رسد شرایط در این منطقه سخت تر شده است.

به گفته کارشناسان هدف از انجام این حملات، بیرون راندن شرکت های خارجی است که در این منطقه مشغول فعالیت هستند. شورشیان دلتای نیجر معتقدند این شرکت ها ثروت ملی کشورشان را به تاراج می برند.

آنها همچنین خواهان اختصاص سهم بیشتری از درامدهای نفتی به این بخش هستند. در پی حملات در این منطقه، مقامات نیجریه بارها خواستار توقف حملات و برقراری امنیت در این بخش از کشور شده اند.

دولت نیجریه اعلام کرده است به منظور یافتن راه حلی برای پایان دادن به درگیری ها و خشونت های منطقه دلتای نیجر، حاضر به گفت و گو با نمایندگان "گروه شورشیان دلتا " هستند ولی این گروه انجام هیچ مذاکره ای را نپذیرفته است.

چندی پیش دولت نیروهای نظامی خود را برای مبارزه با این گروه و حفاظت از تاسیسات منطقه به این بخش فرستاد. با این حال ساکنان منطقه دلتای نیجر درباره استقرار نیروهای ویژه ارتش در این منطقه به منظورسرکوب شورشیانی که به سکوهای نفتی و خطوط لوله انتقال نفت و گاز حمله می کنند، نگرانند.

ایجاد نا امنی در این منطقه در شرایطی است که دولت این کشور مبارزه سرسختانه با گروه بوکوحرام را در دستور کار دارد و حملات تروریستی بوکوحرام بخش های زیادی از شهرهای این کشور را نابود کرده است از سوی دیگر گرسنگی بخش عمده ای از جمعیت این کشور که آواره مناطق امن شده اند را تهدید می کند.

در این شرایط، به نظر می رسد فراهم آوردن شرایط مذاکره و رسیدن به راه حل مشترک می تواند اقدام مناسبی برای جلوگیری از ایجاد یک بحران دیگر در این کشور و منطقه باشد.