جیف دیوس سخنگوی پنتاگون مدعی شد در سالهای اخیر طالبان 8 بار قصد داشت کابل پایتخت افغانستان را تصرف کند که ناکام ماند و به همین دلیل آمریکا حضور خود در افغانستان را ادامه خواهد داد.
این بدان معنا است که از نظر امریکا طالبان همچنان مهمترین تهدید در افغانستان است.
امریکا با شعار مقابله با تروریسم و از بین بردن طالبان و القاعده در سال 2001 به افغانستان لشکر کشی و این کشور را اشغال کرد.سپس سازمان ناتو را به عنوان بازوی عملیاتی خود وارد افغانستان کرد و تا سال 2014 دو طرف حدود یکصد و سی هزار نیروی نظامی در این کشور مستقر کردند.تا این سال مقابله با طالبان مهمترین هدف امریکا بود. اما افزایش تلفات نیروهای امریکایی و تشدید اعتراض های مردمی در افغانستان باعث شد تا این کشور به ویتنامی دیگر برای امریکا تبدیل شود.
باراک اوباما رئیس جمهوری قبلی امریکا برای نجات این کشور از باتلاق افغانستان اعلام کرد که بیشتر نیروهای نظامی امریکا تا سال 2014 از افغانستان خارج و این روند در سال 2016 تکمیل خواهد شد. فرماندهان نظامی امریکا مستقر در افغانستان هم اعلام کردند که طالبان دیگر هدف ارتش امریکا نیست و تلاش ها باید برای ترغیب این گروه برای پیوستن به روند صلح افغانستان متمرکز شود. اما دو موضوع باعث شد تا امریکا مجددا نیروهای خود را به افغانستان بازگرداند.
اول تلاش روسیه برای پر کردن خلا نیروهای امریکایی بود و دوم تلاش امریکا برای تبدیل افغانستان به پایگاه نظامی خود در منطقه وانتقال تروریسم و افراط گرایی به اسیای مرکزی و قفقاز از طریق مرزهای شمالی افغانستان.
امریکا برای بازگشت نیروهایش به افغانستان نیازمند بهانه بود که گروه تروریستی داعش در افغانستان ظهور کرد.امریکا به بهانه مقابله با این گروه تروریستی به شکل خزنده نیروهای خود را مجددا وارد افغانستان و در مناطق مختلف این کشور مستقر می کند.
درواقع با حضور دونالد ترامپ در کاخ سفید و به قدرت رسیدن جمهوری خواهان در امریکا فرماندهان ارتش این کشور مجددا فرصت را برای افزایش بودجه نظامی این کشور در افغانستان و گسیل نیروهای امریکایی به افغانستان مناسب تشخیص داده اند. با این حال گروهی از نمایندگان مجلس نمایندگان و همچنین سنای امریکا نگران آنند که نیروهای نظامی این کشور در مواجهه با گروه تروریستی داعش در افغانستان کشته شوند.
به همین دلیل وزارت دفاع امریکا با اعلام اینکه داعش نگرانی امنیتی در افغانستان و پاکستان تلقی نمی شود درصدد اطمینان دادن به مخالفان افزایش بودجه نظامی است که نیروهای امریکایی با خطری از ناحیه داعش روبرو نیستند و احتمالا طالبان همچنان هدف اصلی است.
در هر حال حتی اگر ادعای وزارت دفاع امریکا در مورد اینکه داعش تهدیدی برای افغانستان و پاکستان نیست صحت داشته باشد می توان چنین برداشت کرد که در حال حاضر وزارت دفاع امریکا اشراف نظامی و اطلاعاتی بر این گروه دارد که چنین مطمئن درباره میزان تهدید آن سخن میگوید.امری که موجب شده شائبه هایی درباره نحوه رویکرد پنتاگون به تهدید داعش در افغانستان بوجود آید.113/111
بیشتربخوانید:
معاون اول مجلس سنای افغانستان: امریکا اراده ای برای مبارزه با تروریسم در افغانستان ندارد
تصمیم آمریکا برای اعزام نیروی بیشتر به افغانستان
فقدان تعامل بین روسیه و آمریکا در قبال افغانستان/ تحلیل