دونالد ترامپ در بحبوحه اختلاف نظرها در امریکا در خصوص تغییر قوانین بیمه های درمانی گفت ، همه دنیا نظام درمانی بهتری از امریکا دارند . ترامپ با تاکید بر این که "اوباماکر" مرده است، وعده داد که نظام درمانی بهتری جایگزین نظام قبلی شود.
رای مجلس نمایندگان به لایحه " قانون بهداشتی امریکایی" اختلافات در مورد نظام درمانی امریکا را شدت بخشیده است. درصورت تصویب این لایحه در سنای امریکا و امضای آن توسط رییس جمهوری، قانون حفاظت از بیمار و مراقبت مقرون به صرفه موسوم به اوباماکر کنار گذاشته می شود.
جمهوریخواهان از زمان تصویب این قانون در سال 2010 همواره مخالف آن بوده اند.
جمهوریخواهان تاکید داشتند که قانون "اوباماکر" دخالت دولت در بازار بیمه های درمانی بوده و پول مالیات دهندگان امریکایی را هدر داده است.
آنان همچنین تاکید داشته اند که اجبار شهروندان به خرید بیمه های درمانی و مجازات افراد به دلیل تخطی از این مقررات، اقدامی غیر قابل قبول بوده و بر وخامت نظام درمانی و بهداشتی امریکا می افزاید. امریکا تا پیش از اجرایی شدن اوباماکر، تنها کشوری در بین کشورهای توسعه یافته بود که نظام بیمه درمانی فراگیر نداشت . با این قانون ، حداقل 20 میلیون شهروند عمدتا فقیر و بیکار امریکا تحت پوشش بیمه های درمانی ارزان قیمت قرار گرفتند.
با این حال، تعارضات قانونی در مقررات "اوباماکر " و هزینه بر بودن آن بر مخالفت ها با این قانون افزود، تا جایی که در پی پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری سال گذشته، سرانجام لایحه قانون جدید درمانی را از تصویب مجلس نمایندگان گذراندند. البته هنوز مشخص نیست که طرح جایگزین موسوم "ترامپ کر " یا " رایان کر" (پل رایان ، رییس مجلس نمایندگان و از حامیان اصلی لایحه "قانون مراقبت بهداشتی امریکایی" ) تا چه اندازه قادر به رفع نواقص و مشکلات "اوباماکر" خواهد بود.
موافقان معتقدند در طرح جدید، از اتلاف پول مالیات دهندگان جلوگیری می شود؛ همکاری بین بیمه شده و بیمه گذار تقویت می شود و افراد بیشتری تحت پوشش بیمه قرار می گیرند. در حالی که مخالفان معتقدند در طرح جدید، افراد فقیر و کم درآمد از زیر پوشش های بیمه ای خارج می شوند و سود شرکت های بیمه و مراکز درمانی خصوصی افزایش می یابد.
به هر حال، جدا از اختلاف نظر میان موافقان و مخالفان، تردیدی نیست که نظام درمانی امریکا دچار مشکلات عدیده و پیچیده ای است؛ تا جایی که رییس جمهوری این کشور آن را بدترین نظام درمانی در جهان خوانده است.
امریکا در علم پزشکی پیشرفت های فراوانی داشته است و از جمله پیشرفته ترین مراکز درمانی و تجهیزات بیمارستانی در این کشور قرار دارد. با این حال، عموما کسانی از این امکانات برخوردار هستند که یا پول کافی برای پرداخت هزینه های سرسام آور درمانی داشته باشند یا از پوشش بیمه ای برخودار شده باشند. با این حال، قریب به 25 میلیون تن در امریکا نه پول کافی برای پرداخته هزینه های درمانی دارند و نه از بیمه های درمانی برخوردار هستند.
این افراد برای مداوای بیماری های خود به کمک های دولت یا موسسات خیریه وابسته هستند و بدون دریافت چنین کمک هایی حتی قادر به خرید دارو نیستند.
این در حالی است که تغییر نظام درمانی از "اوباماکر " به " ترامپ کر" خطر از دست رفتن 20 میلیون بیمه ارزان قیمت برای شهروندان عمدتا فقیر و کم درآمد را افزایش داده است. همین موضوع نیز بر نگرانی ها افزوده است . 113/112
بیشتربخوانید:
تصویب طرح جایگزین «اوباماکر» در مجلس نمایندگان آمریکا/ تجمع معترضان آمریکایی مقابل کنگره
نهایی شدن طرح جایگزین اوباماکر
تاکید دموکراتها براجرای اوباماکر