این کارگروه مستقل گفتند: «دولت آمریکا باید با این واقعیت کنار بیاید که آنچه در کمکهای نظامی مرگبار خود به عملیات اسرائیل در غزه - و فراتر از آن - با آن مواجه است، یک مشکل سیاسی نیست، بلکه یک مشکل قانونی است.» آنها افزودند: «گزارش وزارت خارجه دولت بایدن در بهترین حالت ناقص و در بدترین حالت عمدا گمراهکننده در دفاع از اعمال و رفتارهایی است که احتمالا قوانین بشردوستانه بینالمللی را نقض میکند و ممکن است به جنایات جنگی تبدیل شود. یک بار دیگر، دولت بایدن حقایق را در مقابل چشمان خود دیده و سپس به آنها بیتوجهی کرده است.»
این در حالی است که «آنتونی بلینکن» وزیر امور خارجه آمریکا روز جمعه در گزارشی به کنگره ادعا کرد که نمیتوان تایید کرد که اسرائیل از سلاحهای ساخت آمریکا در غزه بهگونهای استفاده کرده که قوانین بینالمللی را نقض کرده باشد.بلینکن با این حال گفت: «با توجه به اتکای قابلتوجه اسرائیل به تسلیحات ساخت آمریکا، معقول است که ارزیابی کنیم نیروهای اسرائیلی از ۷ اکتبر در مواردی که با تعهدات حقوق بینالملل تلآویو و بهترین روشهای ثابتشده برای کاهش آسیب به غیرنظامیان مغایرت دارد، این سلاحها را مورد استفاده قرار دادهاند.»
رویکرد دوگانه وزیر خارجه آمریکا که ضمن قبول ضمنی نقش تسلیحات آمریکایی در کشتار مردم غزه، تلاش کرده تا آن را ناچیز جلوه دهد نشان می دهد که واشنگتن عامدانه و با آگاهی کامل از جنایات رژیم صهیونیستی علیه مردم مظلوم غزه و نسل کشی آنها، اما همچنان منکر نقش بمب های هدایت شونده و ضد سنگر ارسالی از جانب دولت بایدن در به شهادت رساندن هزازان نفر از مردم غزه به خصوص کودکان و زنان است. در واقع آمریکا را باید شریک مستقیم اسرائیل در جنایات بی سابقه اش علیه فلسطینی های غزه با توجه به حمایت های همه جانبه سیاسی، دیپلماتیک و نیز نظامی و امنیتی از تل آویو ونیز سرکوب اعتراضات ضد صهیونیستی در داخل ایالات متحده دانست.
به رغم حمایت های گسترده سیاسی و نظامی ایالات متحده از رژیم صهیونیستی و با وجود امتناع این رژیم از قبول خواسته جامعه جهانی و از جمله درخواست آمریکا برای برقراری آتش بس در جنگ غزه و نیز حمله نکردن به رفح، اما دولت بایدن و و مقامات ارشد آمریکایی صرفا به بیان هشدار های غیر موثر به تل آویو پرداخته و از اهرم فشارهای سیاسی و مالی برای وادار کردن اسرائیل به توقف جنگ غزه استفاده نمی کنند.
این در حالی است که اعتراضات به سیاست و رویکرد دولت بایدن در قبال جنگ غزه در داخل آمریکا از جامعه تا سطوح حاکمیتی را در بر گرفته است. از جمله حمایت از مردم غزه و اعتراض ها به سیاست های دولت بایدن در حمایت همه جانبه از رژیم صهیونیستی، از سوی اقشار مختلف دانشجویان در دانشگاههای آمریکا گسترش بی سابقه ای یافته است.از زمان شروع اعتراض ها به جنگ اسرائیل در غزه که دهها هزار شهید و زخمی از مردم این منطقه به جای گذاشته، جنبشی سراسری با عنوان «جنبش همبستگی با غزه» از دانشگاه کلمبیای نیویورک آمریکا آغاز شده و به سایر دانشگاههای آمریکا سرایت کرده و هم چنان نه فقط در دانشگاه های آمریکا بلکه در دانشگاه های کشورهای اروپایی تداوم یافته است.
بسیاری از آمریکاییها، از حمایتهای واشنگتن از تل آویو در جنگ رژیم صهیونیستی علیه غزه که اکنون در هشتمین ماه آن هستیم خشمگین هستند. نتایج نظرسنجی انجام شده "فایننشال تایمز" که روز یکشنبه منتشر شد حاکی از آن است که ۴۷ درصد از آمریکاییها پول صرف شده توسط دولتشان برای کمک به رژیم صهیونیستی را افراطی دانسته و با آن مخالفند و فقط ۱۱ درصد گفتند واشنگتن میتوانست بیشتر به این رژیم کمک کند.
نکته مهم اینکه رویکرد جانبدارانه دولت بایدن از رژیم صهیونیستی با واکنش های گسترده ای در داخل نهادهای حکومتی آمریکا نیز مواجه شده است. در این راستا شماری از کارمندان دولت آمریکا به خصوص در وزارت خارجه این کشور به دلیل جنگ غزه و در اعتراض به حمایت دولت بایدن از رژیم صهیونیستی استعفا کردند. پیش تر یکصد کارمند وزارت خارجه آمریکا در یادداشتی رئیسجمهور این کشور را به انتشار اطلاعات گمراهکننده در جنگ غزه متهم کرده و اظهار کرده بودند که رژیم صهیونیستی در غزه مرتکب جنایت جنگی شده است.همچنین بیش از ۱۳۰ تن از کارکنان وزارت امنیت داخلی آمریکا در نامهای از دولت این کشور خواسته بودند که برای آتشبس فوری در غزه اقدام کند. بیش از ۷۰۰ تن از کارکنان بالغ بر ۳۰ آژانس و وزارتخانه آمریکا هم در نوامبر ۲۰۲۳ در نامهای به جو بایدن رئیس جمهور این کشور از وی درخواست کرده بودند تا از آتشبس در غزه حمایت کند.
اکنون با انتشار کارگروه مستقل متشکل از مقامات سابق وزارت امور خارجه آمریکا و کارشناسان حقوق بینالملل در باره نقش تسلیحات آمریکایی در جنگ غزه گام دیگری در افشا و محکومیت اقدامات دولت بایدن و نقش آفرینی آن در کشتار مردم غزه برداشته شده است. همه اینها نشان می دهد که علاوه بر افکار عمومی در آمریکا که منتقد سیاست دولت بایدن در قبال جنگ غزه هستند این انتقادها و اعتراض ها به داخل دستگاه حاکمیتی آمریکا نیز تسری یافته است.
نویسنده: سید رضا میرطاهر
بیشتر بخوانید:
هشدار نمایندگان کنگره آمریکا به «جو بایدن» درباره حمایت تسلیحاتی از رژیم اسرائیل
بازداشت دو استاد دانشگاه در جورجیای آمریکا درپی حمایت از مردم غزه