به گزارش ایران پرس، در حالی که تظاهرات نخستین روزهای ژانویه 2018 با وعده دولت تونس برای کمک به خانواده های نیازمند فروکش کرد، دور جدید تظاهرات با محوریت اعتراض به بیکاری در این کشور آغاز شد.
دولت تونس اوایل ژانویه 2018 قانون جدید افزایش قیمت کالاها و لغو یارانه ها را تصویب کرد. این قانون سبب بروز اعتراض های ضد دولتی در مناطق مختلف تونس شد. حدود هزار نفر در این اعتراضات بازداشت شدند. پلیس و تظاهرات کنندگان نیز درگیر شدند. این تظاهرات دهها کشته و زخمی نیز داشته است. در نهایت، دولت تونس روز 14 ژانویه وعده داد 57 میلیون یورو برای کمک به خانواده های نیازمند اختصاص دهد. با این وعده دولت، اعتراض ها نیز فروکش کرد.
با این حال، دور جدیدی از تظاهرات از روز گذشته در اعتراض به بیکاری آغاز شد. تظاهرات کنندگان در شهر «المتلوی» در جنوب تونس دیروز یکشنبه با بستن خیابان ها و آتش زدن لاستیک، خواستار اشتغال شدند.
موضوع دیگر این است که همزمان با شدت گرفتن نارضایتی مردمی از سیاست ریاضت اقتصادی در تونس، تهدید تروریستی علیه مقامات و رهبران مخالف نیز افزایش یافته است. در همین راستا، «آدم یوسف» در مقاله ای که در رونامه قطری «العربی الجدید» منتشر شد، نوشت به دنبال تهدید به قتل و ترور رهبران مخالف تونس، مسوولان این کشور تصمیم گرفته اند تا بار دیگر «حمه الهمامی»، رییس ائتلاف جبهه ملی را تحت محافظت امنیتی قرار داده و مراقبت امنیتی از «سامیه عبّو» یکی از نمایندگان پارلمان را نیز افزایش دهند.
«سفیان السلیطی»، سخنگوی رسمی بخش قضایی مقابله با تروریسم تونس نیز در این باره گفت دادستان عمومی تونس به واحد ملی ویژه رسیدگی به مسایل تروریستی مجوز داده است تا درباره تهدیداتی که الهمامی و عبّو با آنها مواجه شده اند، تحقیق کند.
جبهه ملی تونس روز هفتم اکتبر 2012 با مشارکت 10 حزب با رویکرد چپگرا، تشکیل شد. جبهه ملی تونس در رویارویی با احزاب جنبش النهضه و ندای تونس که اکثریت پارلمانی این کشور را تشکیل می دهند، خود را یکی از سه حزب مهم تونس می داند.
ترور رهبران مخالف در تونس پیش از این نیز اتفاق افتاد. «شکری بلعید»، رییس حزب ملی گراهای دموکرات و «محمد براهمی»، رییس حزب جزیان ملی در فوریه و جولای 2013 ترور شدند.
تونس از معدود کشورهای عربی است که دوران گذار از دیکتاتوری به دموکراسی را پس از سقوط نظام دیکتاتوری در سال 2011 با موفقیت طی کرده است. اگرچه تظاهرات مردمی در اعتراض به وضع اقتصادی و معیشتی بیانگر مشکلات اقتصادی تونس است، اما تهدیدهای تروریستی بیش از همه ناشی از بازگشت اتباع تونسی است که در سوریه و عراق به گروههای تروریستی پیوسته بودند. 111/114
بیشتر بخوانید:
بازداشت بیش از 900 نفر در ناآرامی های تونس
علل ناآرامی های اخیر در تونس / تحلیل
عفو بینالملل: دولت تونس معترضان را سرکوب نکند
بازگشت ناآرامی ها به تونس و دستگیری ده ها تن/ویدئو