«بوریس جانسون»، وزیر امور خارجه بریتانیا به فلسطین اشغالی سفر و با «رووین ریولین» ، رئیس رژیم صهیونیستی و «ریاض الملکی» ، وزیر امور خارجه تشکیلات خودگردان فلسطین دیدار کرد. جانسون قرار است با بنیامین نتانیاهو ، نخست وزیر رژیم صهیونیستی و محمود عباس ، رئیس تشکیلات خودگردان نیز دیدار و درباره روابط دوجانبه و مسائل منطقه از جمله فرایند سازش بر مبنای راهکار دو دولتی گفت وگو کند.
وزیر امور خارجه بریتانیا اخیراً به کشور عربی مصر نیز سفر و در دیدار با مقامات این کشور درباره روابط دوجانبه و تحولات منطقه خاورمیانه گفت و گو کرد.
پیش تر نیز ، «ترزا می» ، نخست وزیر بریتانیا و بوریس جانسون، وزیر امور خارجه این کشور از کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس دیدار و با مقامات این کشورها در باره چشم انداز مناسبات تجاری به ویژه در حوزه فروش تسلیحات مذاکره کردند.
بریتانیا پس از تصمیم برای خروج از اتحادیه اروپا که در همه پرسی ژوئن گذشته با آن موافقت شد، اقدامات گسترده ای را برای احیای نفوذ خود در اقصی نقاط جهان از منطقه استراتژیک غرب آسیا و خلیج فارس گرفته تا منطقه مهم شرق اروپا در نزدیکی مرزهای روسیه ، آغاز کرده است. در این راستا ، سابقه استعماری بریتانیا و نقش آن در تخریب و تفرقه در غرب آسیا در یادها باقی است و شواهد و قرائن حکایت از آن دارد که لندن به دنبال پررنگ کردن این نقش در منطقه مذکور است.
در واقع همان سیاست لندن بر مبنای "تفرقه بیانداز – حکومت کن" ، اکنون در بین کشورهای اسلامی غرب آسیا از عربستان و بحرین گرفته تا یمن و لبنان و همچنین فلسطین دنبال می شود .
بریتانیا در شرایطی می کوشد نفوذ خود را در منطقه غرب آسیا احیا کند که دولت دونالد ترامپ، رییس جمهوری امریکا برای حل چالش های اقتصادی ، اجتماعی و امنیتی در داخل و همچنین کاهش هزینه های ناشی از جنگ افروزی این کشور در اقصی نقاط جهان قصد دارد بخشی از مدیریت بحران در منطقه غرب آسیا را به متحد دیرینه واشنگتن ، یعنی لندن واگذار کند.
احیای نفوذ بریتانیا در غرب آسیا با فروش تسلیحات نظامی
لندن با اتخاذ تاکتیک های مختلف شامل ابزارهای دیپلماتیک ، تجاری ، نظامی و امنیتی ، در صدد احیای نفوذ همه جانبه خود در کشورهای مختلف غرب آسیا به شیوه های متفاوت است. در این راستا ، فروش تسلیحات به اعراب منطقه و همچنین رژیم صهیونیستی، هدف بزرگ لندن را تشکیل می دهد.
به رغم انتقاد فعالان حامی حقوق بشر از فروش تسلیحات بریتانیایی به رژیم صهیونیستی و کشورهای عربی مانند عربستان و بحرین که حقوق بشر را به شکل گسترده ای نقض می کنند ، لندن با ادعای حمایت از امنیت آنها و همکاری در زمینه مبارزه با تروریسم ، به این انتقادها توجهی نمی کند .
نقش سلاح های بریتانیایی در کشتار مردم یمن و بحرین کاملا آشکار است. بریتانیا در سوریه نیز از تروریست ها حمایت مالی و تسلیحاتی می کند تا دولت این کشور را که یکی از محورهای مقاومت در برابر جنایات رژیم صهیونیستی است، نابود یا دستکم تضعیف کند.
نقض آشکار حقوق بشر در فلسطین اشغالی توسط رژیم صهیونیستی نیز غیر قابل کتمان است و این رژیم بواسطه کشتار فلسطینیان، بازداشت غیرقانونی آنها و توسعه شهرک سازی ها به رغم مخالفت جامعه جهانی، به شدت در انزوا قرار گرفته است؛ اما سکوت و حتی حمایت همیشگی مدعیان حامی حقوق بشر نظیر بریتانیا از رژیم صهیونیستی موجب شده است که این رژیم به جنایات خود ادامه دهد. لندن در حالی که ادعای حل بحران دیرینه فلسطین را دارد ، اما با حمایت همیشگی و قاطع خود از جنایات این رژیم ، مانع حل این بحران شده است.114/112
بیشتر بخوانید:
اذعان نخست وزیر بریتانیا به مداخله غرب در دیگر کشورها تحلیلامنیت در غرب آسیا، در میانه منازعات و رقابت های فرامنطقه ای / تحلیل
انگلیس منبع تهدید در غرب آسیا / تحلیل