«احمد الملالی» و «علی العرب» دو جوان شیعی هستند که به دست رژیم آل خلیفه اعدام شدند.
این دو جوان با اتهام های ساختگی و اعتراف هایی که زیر شکنجه از آن ها گرفته شده بود، به اعدام محکوم و حکم آنها اجرایی شد.
اعدام این دو جوان انتقادهای گسترده ای را در پی داشته است.
اول اینکه، اعدام این دو جوان بحرینی در یک فرآیند فرا قضایی و بدون رعایت استانداردهای محاکمه عادلانه انجام شده است.
با توجه به اینکه هر دو جوان شیعه بودند و رژیم آل خلیفه نیز نگاه فرقه گرایانه به تحولات بحرین دارد، اعدام این دو جوان از مصادیق «اعدام های سیاسی» است.
در همین راستا، «اگنس کالامارد» گزارشگر سازمان ملل متحد هفته گذشته و پیش از اعدام این دو جوان، با «فراقضایی و خودسرانه» خواندن این اعدام ها، توقف حکم اعدام آنها را خواستار شده بود.
دوم اینکه، اعدام این دو جوان بحرینی با تلاش های رژیم آل خلیفه برای تسریع در علنی سازی روابط با رژیم صهیونیستی و همچنین آشکار شدن ارتباط رژیم آل خلیفه با گروه تروریستی القاعده همراه شده است.
بر همین اساس، «شیخ حسین الدیهی»، معاون جمعیت اسلامی الوفاق در خصوص این اعدام ها گفت: این ثمره افتادن رژیم بحرین به آغوش صهیونیست ها پس از شکست در پایان دادن به بحران داخلی است.
«احمد فرحات»، گزارشگر شبکه المنار نیز در واکنش به اعدام این دو جوان بحرینی اعلام کرد: حکام بحرین کاملاً همانند حکام رژیم اسرائیل در فلسطین اشغالی، مرتکب تروریسم دولتی می شوند.
سوم اینکه، بدون شک اعدام این دو جوان آخرین موارد اعدام به دست رژیم آل خلیفه نیست.
مطابق اعلام گروههای حقوق بشری، 23 نفر در بحرین در معرض اعدام هستند.
خشونت آل خلیفه علیه معترضان و منتقدان بحرینی به اعدام خلاصه نمی شود بلکه انواع دیگری از خشونت و با شدت بیشتری اعمال می شود.
بر اساس بیانیه مرکز حقوق بشر بحرین از ماه ژانویه تا ماه ژوئن سال جاری میلادی 261 بحرینی از جمله 23 کودک به دست نیروهای امنیتی دستگیر شدند.
همچنین بر اساس گزارش این مرکز در نیمه نخست سال جاری میلادی 334 شهروند این کشور به دست رژیم آل خلیفه سلب تابعیت شدند.
به عبارت دیگر، در حالی که طی 8 سال از سال 2011 تا ابتدای 2019 جمعاً 660 شهروند بحرینی سلب تابعیت شده اند، تنها در 6 ماه نخست سال 2019 میلادی تابعیت 334 شهروند بحرینی سلب شده است.
آنچه آل خلیفه را در شدت بخشیدن به این رفتارهای خشن قضایی و سیاسی ترغیب کرده، سکوت و بی اعتنایی جامعه بین المللی به جنایت های این رژیم است.
«جواد فیروز»، از نمایندگان سابق مجلس بحرین در این زمینه تأکید کرد تا زمانی که بی اعتنایی بین المللی وجود دارد رژیم بحرین به سرکوب ادامه خواهد داد.
وی افزود: سیاست های آمریکا و بریتانیا در حمایت از بحرین است و آنها فشار نمی آورند و تا زمانی که جدیتی برای پذیرفتن و اجرای حقوق (شهروندی) و اجرای اصلاحات وجود ندارد رژیم به این شیوه ها ادامه خواهد داد.138/118
نویسنده: سید رضی عمادی
بیشتربخوانید:
جمعیت الوفاق بحرین: اعدام دو جوان بحرینی، ثمره همکاری رژیمهای آل خلیفه و اسرائیل است
ایران اعدام معترضان در بحرین را محکوم کرد
اتحادیه اروپا اعدامهای اخیر در بحرین را محکوم کرد