این راهبه آلبانیایی سال ۱۹۹۷ در ۸۷ سالگی درگذشت. وی که بنیاد خیریهای را در کلکته هند برای رسیدگی به وضعیت فقرا تاسیس کرد، طی یک مراسم مسیحی در میدان سنت پیتر رم و در حضور صدهزار شرکت کننده توسط پاپ فرانسیس به عنوان «قدیس» شناخته شد.
شخصیت های تقدیس شدۀ دین مسیحی، هر کدام در تقویم سالیانه برای خود یک روز اختصاصی دارند و روز پنجم سپتامبر به مادر ترزا اختصاص یافت. او در پنجم ماه سپتامبر سال ۱۹۹۷ در گذشته بود.
کلیسای کاتولیک بیش از ده هزار قدیس دارد که بسیاری از آنها پس از چندین قرن تقدیس شدهاند.
مادر ترزا، راهبه آلبانیایی الاصل، در سال 1910 در مقدونیه کنونی متولد شد. او در 16 سالگی راهبه شد و در سال 1929 برای تبلیغات مذهبی به هند رفت و بیشتر عمر خود را در شهر کلکته هند صرف خدمت به بینوایان کرد. کمیته نوبل در سال 1979 جایزه صلح نوبل را به خاطر خدمات انسانی اش به او اهدا کرد.
کلیسای کاتولیک کسانی را تقدیس می کند که باور دارد در طول زندگی شان به اندازه ای منزه بوده اند که پس از مرگ وارد بهشت شده و می توانند با وساطت خدا معجزه کنند.
کلیسای کاتولیک معتقد است مادر ترزا دو معجزه انجام داده که هر دو شفای بیماران بوده است. انتظار می رود در میدان سن پیترو واتیکان در مراسم تقدیس مادر ترزا صدها هزار نفر از مومنان کلیسای کاتولیک حضور یابند.
مادر ترزا در سال 1982 و در اوج محاصره بیروت توانست 37 کودک را که در بیمارستان خط مقدم گرفتار شده بودند با آتش بسی موقت میان ارتش رژیم صهیونیستی و مبارزان فلسطینی نجات دهد. وی همراه با کارکنان صلیب سرخ به آن منطقه سفر کرد و توانست کودکان بیمار را نجات دهد.
در اواخر دهه 1980 با بازتر شدن فضا در کشورهای اروپای شرقی، که قبلاً به دلیل کمونیست مبلغان مذهبی را رد کرده بودند، وی تلاشهایش را معطوف به گسترش مذهب در این کشورها کرد. او با موضعی محکم با مخالفت در برابر سقط جنین و طلاق پرداخت و شعارش این بود: مهم نیست آنها چه میگویند، شما باید آنها را با لبخند و کار خود تغییر دهید.
مادر ترزا برای همکاری و کمک به مناطق مختلفی سفر کرد. از جمله برای مبارزه با گرسنگی به اتیوپی، در حادثه چرنوبیل برای کمک به آسیب دیدگان تشعشات هستهای، و همچنین برای کمک به قربانیان زلزله در ارمنستان به این مناطق سفر کرد. در سال 1991 در اولین بازگشت به وطنش خانه خیریهٔ برادران مبلغ را در تیرانای آلبانی تاسیس کرد.
تا سال 1996 او 517 مأموریت را در بیش از 100 کشور جهان انجام داده بود.
مادر ترزا 13 مارس 1997 از مقام خود استعفا کرد و در 5 سپتامبر همان سال زندگی را بدرود گفت. هنگام مرگ امور خیریه دارای بیش از چهار هزار راهبه و در 123 کشور جهان مبلغ داشت.
پس از مرگ مادر ترزا واتیکان تحقیقات خود را در رابطه با قدیس بودن او آغاز کرد.
با این حال انتقادی که از مادر تراز میشود این است که با وجود شهرتی که در سراسر جهان داشت، این راهبه از نفوذ خود برای دعوت از تصمیم گیرندگان برای پرداختن به ریشه های فقر استفاده نکرد. برخی نیز شیوه اداره مرکز بهداشتی او در هند را نکوهش کردهاند.
مادر ترزا همچنین متهم است که سعی کرده هندوهای فقیر و تهیدست را مسیحی کند.