«فردا آتامان»، کمیسر فدرال ضد تبعیض آلمان درباره تبعیض نژادی بالا علیه مسلمانان هشدار داد و تاکید کرد: خصومت علیه مسلمانان به حدی رسیده است که باید نسبت به آن واکنش نشان داد.وی همچنین در سخنانی خواستار "استراتژی جامع علیه تبعیض مذهبی" شد. آتامان در این باره گفت که استراتژی علیه تبعیض مذهبی باید شامل پیشگیری و افزایش آگاهی و همچنین افزایش حفاظت در برابر تبعیض باشد.
براساس تازهترین نتایج تحقیقات آژانس حقوق اساسی اروپا (FRA) در مورد تبعیض علیه مسلمانان در اتحادیه اروپا، مسلمانان آلمان، پس از اتریش بیشترین نژادپرستی را تجربه کردهاند.
آلمان از جمله کشورهای اروپایی است که دارای بیشترین تعداد مسلمانان است اما به رغم همه شعارهای کشورهای اروپایی مبتنی بر آزادی مذهب و بیان ،مسلمانان دراین کشور تحت فشار و تبعیض و آزار و اذیت بسیار قرار دارند.این شرایط پس از ۷ اکتبر ۲۰۲۳ (حملات حماس به جنوب اسرائیل) افزایش یافته است.
«آلماز تفرا» محقق نژادپرستی سازمان دیدهبان حقوق بشربا اشاره به اینکه بیش از 5 میلیون مسلمان در آلمان زندگی میکنند اما در زندگی روزمره در معرض نژادپرستی و تبعیض قرار دارند، گفت: «مسلمانان در آلمان سالها در زندگی روزمره خود با تبعیض، نفرت و گاهی خشونت مواجه هستند.
براساس آمار اداره پلیس جنایی فدرال آلمان، از ابتدای امسال تاکنون بیش از ۴۰۰ اقدام نفرت محور ضد پناهجویان و بیش از ۵۰۰ جرم علیه پناهجویان و مهاجران روی داده که بسیاری از آنها اقدامهای تحریکآمیز راستگرایان افراطی بوده است.
دراین راستا چندی پیش، سازمانهای حقوق بشری درباره رشد ۲ برابری جرایم و حوادث ضد مسلمانان هشدار داده و بیتوجهی مقامهای آلمانی به این موضوع را نگرانکننده خواندند.همچنین سازمان CLAIM بهعنوان سازمانی رسمی در آلمان که اسلامهراسی و نفرت ضدمسلمانان را رصد میکند، از رشد ۱۱۴ درصدی جرایم نفرتمحور علیه مسلمانان در آلمان خبر داد.
نه تنها در آلمان بلکه در دیگر کشورهای اروپایی نیز شرایط برای مسلمانان سخت تر شده است.«سیرپا رائوتیو» مدیر آژانس حقوق اساسی اتحادیه اروپا دراین زمینه می گوید:ما شاهد افزایش نگران کننده رفتارهای نژادپرستی و تبعیض علیه مسلمانان در اروپا هستیم. در واقع کشورهای اروپایی، در عمل شرایط را برای زندگی مسلمانان سخت کردهاند. قدرت گرفتن احزاب دست راستی در برخی کشورهای اروپایی از جمله آلمان و اتریش یکی از دلایل تشدید تبعیضها و اعمال فشارها بر مسلمانان است.
احزاب راست افراطی اروپا همواره علیه مسلمانان موضع داشته وطی سال های اخیر عملا در ابعاد مختلف سیاسی و اجتماعی با مسلمانان مقابله کردهاند. حمله به مساجد و مراکز دینی مسلمانان ،آزار مسلمانان دارای پوشش اسلامی و اعمال نابرابری ها در برخورداری از شغل و تحصیل از مصداق های اعمال فشار بر مسلمانان در کشورهای اروپایی است؛ با این حال این وضعیت روندی افزایشی داشته است و اکنون با افزایش قدرت احزاب دست راستی در اروپا و همچنین ادامه جنگ غزه از سوی اسرائیل این روند به شدت افزایش یافته است.
«سیرپا رائوتیو» مدیر آژانس حقوق اساسی اتحادیه اروپا میگوید: «ما شاهد افزایش نگران کننده رفتارهای نژادپرستی و تبعیض علیه مسلمانان در اروپا هستیم. این موضوع در پی درگیریها در غرب آسیا تقویت و با سخنان غیرانسانی و ضداسلامی برخی افراد در سراسر این قاره تشدید شده است.»
به رغم همه این هشدارها، اما به نظر میرسد تا زمانی که مقامات اروپایی اقدام عملی و موثر برای جلوگیری از سیاست نفرت پراکنی علیه مسلمانان انجام ندهند ، تبعیض و حتی خشونت ها علیه مسلمانان در این قاره ادامه خواهد داشت .
نویسنده: آتوسا دینیاریان
112