«علی انوزلا» در مطلبی در پایگاه «العربی الجدید» نوشت: خیزش مردم یمن که در سال 2011 علیه فساد «علی عبدالله صالح» به پا خاستند، طولی نکشید به جنگی دیوانه وار و به نیابت از قدرت های منطقه ای و با چراغ سبز جامعه بین المللی تبدیل شد.
با گذشت بیش از 3 سال از جنگ یمن، مردم این کشور با کمک های انسان دوستانه امرار معاش می کنند، و این در حالی است که صدها هزار نفر از مردم یمن به بیماری وبا مبتلا شده اند و گرسنگی، جان میلیون ها نفر از آنان را تهدید می کند. هزاران نفر دیگر از یمنی ها در سرزمین خود آواره شده اند و از کم ترین امکانات زندگی محروم هستند.
در چنین وضعیت فاجعه باری، طرف های غربی تاثیرگذار در تصمیمات جنگ و صلح در جهان، نه تنها هیچ اقدامی برای پایان دادن به جنگ یمن انجام نداده اند، بلکه بالعکس، به تجهیز عربستان و امارات به پیشرفته ترین سلاح های خود با هدف استفاده از آن در میدان جنگ ادامه داده اند و کشورهای غربی نیز برای حفظ قراردادهای نظامی خود با عربستان و امارات، صرفاً گاهی به انتقادهای شرم آور از حملاتی که هربار صدها تن قربانی آن می شوند، اکتفا کرده اند.
پس از حمله هوایی اخیر عربستان به اتوبوس حامل کودکان که به کشته شدن ده ها دانش آموز یمنی منجر شد، کسی که واکنش های پایتخت های کشورهای تجهیز کننده عربستان و امارات به سلاح را دنبال می کند، ملاحظه می کند که موجی از خشم و محکومیت در پایتخت های کشورهای جهان به چشم می خورد و درخواست های زیادی برای تحقیق و مطالبه نتایج آنرا می کنند.
همچنان که در سه سال گذشته بارها اتفاق افتاده است، درخواست هایی برای تحقیق درباره کشتارهای فجیع در یمن مطرح شده ولی این تحقیقات تا به امروز هیچ نتیجه ای نداشته است.
کشورهای عربی در قبال جنگ یمن، به دو دسته تقسیم شدند؛
برخی از این کشورها مانند مغرب و سودان، به کشورهای هم پیمان عربستان در قالب ائتلاف موسوم به ائتلاف عربی تبدیل شدند، و برخی دیگر از آن ها، کشورهای دوست ائتلاف عربی هستند مانند مصر، اردن و کویت که نمی خواهند از اقدامات فجیع علیه ملت یمن، انتقاد کنند.
اما برخی دیگر از کشورهای عربی دربرابر این جنایت ها سکوت کرده و برای حفظ منافع خود در ارتباط با امارات وعربستان، نمی خواهند که صدای اعتراض آن ها شنیده شود.
همه این کشورها بدون استثناء در جنایت های جنگی فجیع روزمره علیه ملت فقیر و بی دفاع یمن که بر اثر جنگ و بیماری خسته وفرسوده شده اند، شریک هستند.
کشتار اخیر کودکان یمنی، از چهره کریه این جنگ پرده برداشت و نشان داد که مدارس و بیمارستان هم از حملات ائتلاف عربی مستثنا نیستند.
این حمله بر قلدری و زورگویی قدرت های موسوم به ائتلاف عربی به ویژه عربستان و امارات صحه گذاشت ولی دولت ها و رسانه های رسمی این کشورها به توجیه کشتار جمعی کودکان بی گناه پرداختند.
بحران در یمن، میان طرف های یمنی آغاز شد و «جمال بن عمر» فرستاده مغربی سابق سازمان ملل به یمن، در آستانه امضای توافق میان طرف های یمنی بود که بر سر تقسیم قدرت منازعه داشتند، اما دخالت عربستان، موجب شکست این توافق شد و این گونه بود که جنگ ویرانگر علیه مردم یمن آغاز شد.
موضع عربستان و امارات که در آغاز با هدف به اصطلاح «بازگرداندن مشروعیت به یمن» جنگ یمن را آغاز کردند، در قالب جنگ استراتژیک گسترده با هدف حفظ امنیت منطقه ای این دو کشور قلمداد شد.
با گذشت زمان، این جنگ به جنگی تجاوزکارانه و انتقام جویانه و سپس به جنایت های جنگی تبدیل شد که عاملان آن باید بر اساس قوانین بین المللی مجازات شوند.
برخی از کشورهایی که در ائتلاف موسوم به ائتلاف عربی مشارکت داشتند، به خطرناک بودن این جنگ پی بردند، برخی از آن ها، از آغاز مشارکت خود را در این جنگ اعلام کردند، و برخی دیگر از آن ها مانند پاکستان از این ائتلاف خارج شدند و مالزی نیز اخیراً از این ائتلاف خارج شد.
در حال حاضر، فراخوان مردمی در سودان برای اعمال فشار بر دولت این کشور به منظور خارج شدن از ائتلاف عربی راه اندازی شده و وقت آن فرا رسیده است که مغرب نیز از این ائتلاف خارج شود، زیرا ادامه حضور در این ائتلاف به نفع مغرب نیست، زیرا این ائتلاف وارد جنگی شده که به عرصه ای برای ارتکاب جنایت های جنگی تبدیل شده است.
دیگر نه از لحاظ سیاسی و نه اخلاقی، توجیهی برای ادامه این جنگ فجیع وجود ندارد، از نظر حقوقی نیز همه شرکت کنندگان در جنگ یمن، درمعرض بازخواست قرار دارند، زیرا جنایت های جنگی و کشتار جمعی و جنایت های ضد بشری، با گذشت زمان از بین نمی روند و روزی فرا می رسد که مردم یمن حاکمیت خود را بازمی یابند و عاملان این جنایت ها را به دادگاه های بین المللی فرا می خوانند. 139/110
مترجم: کبری آقایی
بیشتر بخوانید:
ادامه جنایات عربستان در یمن و ادعاسازیهای موهوم علیه ایران/ تحلیل
جنگطلبی عربستان در سایه حمایتهای ترامپ
واکنش شورای امنیت به جنایت عربستان در صعده یمن
شورای امنیت سازمان ملل متحد بر ضرورت انجام تحقیقات معتبر و شفاف درباره جنایت هولناکی که رژیم سعودی با کشتار دهها دانشآموز در است
واکنش شورای امنیت به جنایت عربستان در صعده یمن
مرد ۲۰, ۱۳۹۷
شورای امنیت سازمان ملل متحد بر ضرورت انجام تحقیقات معتبر و شفاف درباره جنایت هولناکی که رژیم سعودی با کشتار دهها دانشآموز در است