به گزارش ایران پرس به نقل از خبرگزاری صدا و سیما، سازمان عفو بین الملل با صدور بیانیه ای به تازه ترین نمونه از سرکوب بی رحمانه مخالفان دولت در عربستان سعودی پرداخته است که در آن جوانی شیعه پس از اعتراف گیری زیر شکنجه قرار است به زودی اعدام شود.
براساس این بیانیه، «عبدالکریم الحواج» که اکنون 21 ساله است، هنگامی که فقط 16 سال داشت دستگیر شده و زیر شکنجه به جرایم مورد نظر ماموران امنیتی عربستان اعتراف کرده، حال آن که هیچ یک از آنها را مرتکب نشده است.
«لین مالوف» مدیر بخش تحقیقات خاورمیانه در سازمان عفو بین الملل هم با اشاره به تداوم بی حد و مرز سرکوب مخالفان در عربستان از جمله بازداشت های خودسرانه و شکنجه های بی رحمانه تاکید کرد، شاه عربستان باید با لغو این حکم دستور دهد متهم در دادگاه عادلانه و بر اساس استانداردهای بین المللی محاکمه شود.
مالوف ابراز نگرانی کرد به علت سری بودن فرایند قضایی در رژیم عربستان، این متهم نوجوان با بی اعتنای شاه عربستان و بی اطلاعی خانواده و فعالان حقوق بشری اعدام شود.
دست کم 85 نفر از ابتدای سال 2017 تا کنون در عربستان اعدام شده اند.
هشدار دیدبان حقوق بشر درباره افزایش تعداد اعدام ها در عربستان
دیدبان حقوق بشر پیشتر با انتقاد از اعدام فعالان صلح طلب در عربستان، اعلام کرد که با روی کارآمدن رهبران جدید در این کشور، تعداد اعدامیها زیاد شده است.
«سارا لیا ویتسن»، مدیر بخش خاورمیانه دیدبان حقوق بشرگفت، از زمان تغییر در رهبران عربستان سعودی اعدامها در این کشور به شکل فزایندهای زیاد شده است.
وی با انتقاد از سیستم قضایی معیوب عربستان که در قبال شکنجه و آزار در این کشور بیاعتناست، اعلام کرد که با اعدام نمیتوان جلوی جرایم را گرفت.
بنابر اعلام دیدبان حقوق بشر، مقامات سعودی، در تاریخ 15 جولای، 14 فعال صلح طلب را بدون هیچ توضیح و توجیهی از «الدمام» به زندان «الحائر» شهر ریاض منتقل کردهاند.
برخی از این افراد از ابتدای بازداشت در زندان انفرادی و بدون داشتن ارتباط با بیرون به سر میبرند. دیدبان حقوق بشر همچنین اعلام کرد که دادگاه عربستان تمامی 14 متهم را بر پایه اعترافاتی که بعدها از سوی این متهمان تکذیب شده، به اعدام محکوم کردهاست؛ اعترافهایی که مقامات سعودی تحت شکنجه از این افراد گرفتهاند.
دادگاه جنایی ویژه عربستان بین سالهای 2013 و 2016، 10 حکم قضائی علیه تعدادی از مردان و کودکان صادر کرده است؛ این افراد به اتهام مشارکت در راهپیماییهای مسالمت آمیز و اصلاح طلبانه در سالهای 2011 و 2012 در شرق عربستان محکوم شدهاند. با این حال، دادگاه مذکور ادعای شکنجه زندانیان و متهمین را تکذیب و از انجام هرگونه تحقیق در این خصوص خودداری کرده است.
از بین این تعداد، 4 نفر به نامهای «علی النمر، داود المرهون، عبد الله الزاهر، وعبد الکریم الحواج» هنگامی که کودکی بیش نبودند، از سوی دادگاههای عربستان به ارتکاب جرایم محکوم شدهاند.
مقامات سعودی از اصطلاح تروریسم برای اجرای برخی قوانین و مجازاتهای سخت مرتبط با آزادیها و حقوق اساسی مانند حق آزادی بیان و تظاهرات مسالمت آمیز استفاده می کنند.
عربستان در برابر انتقاد سازمانهای حقوقی از جمله سازمان حقوق بشر و سازمان عفو بینالملل همواره از دستاویز مقابله با چالشهای امنیتی برای اجرای حکم اعدام و زندانهای طولانی مدت استفاده می کند.
مناطق شرق عربستان به ویژه منطقه قطیف از سال 2011 تاکنون در اعتراض به بیعدالتی و توزیع ناعادلانه ثروت صحنه اعتراض مردمی ضد آل سعود است.
نیروهای امنیتی رژیم سعودی هر از گاهی به مناطق مختلف در استان الشرقیه (شرق عربستان) یورش میبرند و ضمن حمله به منازل شهروندان، آنان را بازداشت میکنند.116/111
بیشتر بخوانید:
نگرانی دیدبان حقوق بشر از افزایش شکنجه در عربستان
شکنجه و احتمال اعدام معترض معلول در عربستان