مارتینا رنر، سیاستمدار بلند پایه حزب چپ و عضو پارلمان، دولت آلمان را درباره امنیت سایبری به دو رویی متهم کرد.
ویکی لیکس در گسترده ترین افشاگری درباره فعالیت های سیا، بیش از هشت هزار سند محرمانه از فعالیت های این سازمان در نقاط مختلف جهان را منتشر کرد.
به گزارش ویکیلیکس، آژانس اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) از گوشیها و دستگاه تلویزیون نیز برای شنود استفاده میکند. در اسناد فاش شده آمده است، هکرهای سیا توانستهاند رمزگذاریشبکههای اجتماعی مانند واتسآپ را بشکنند و به اطلاعات کاربران این شبکهها دست یابند.
نکته مهم افشاگری، این است که هکرهای سازمان سیا از ساختمان کنسولگری آمریکا در فرانکفورت برای فعالیت خود استفاده میکنند.
بر اساس افشاگری های ویکی لیکس، کنسولگری آمریکا در فرانکفورت، عمدتا جاسوسی های اقتصادی از آلمان را در دستور کار داشته است.
این افشاگری ها واکنش های محافل سیاسی و رسانه ای آلمان را برانگیخته است. احزاب مخالف و رسانه ها، دولت آلمان را به چشم پوشی در قبال جاسوسی آمریکا در آلمان متهم می کنند.
کونستانتین فون نوتز، از کارشناسان اطلاعاتی حزب سبز آلمان در این باره گفت افشاگری های ویکی لیکس نکته جدیدی ندارد و از زمان افشاگری های اسنودن درباره جاسوسی های آژانس امنیت ملی آمریکا، ما به فعالیت های سازمان سیا بدبین بودیم زیرا در زیر ساخت های فناوری اطلاعات آلمان، مشکل امنیتی بزرگی وجود دارد.
معاون رئیس فراکسیون حزب چپ آلمان نیز از دولت آلمان خواست مشخص کند که چه اقداماتی در قبال این قانون شکنی آشکار سازمان سیا انجام خواهد داد.
این حزب همچنین خواستار اخراج دیپلمات های جاسوس و جنگجویان سایبری آمریکا از آلمان شد.
دولت و مقامات قضایی آلمان در واکنش به انتقادات ضمن اعلام پیگیری افشاگریهای جدید ویکی لیکس ادعا کرده اند مدارک و اسنادی در این زمینه نیافته اند. دادستانی کل فدرال آلمان مسئول رسیدگی به جاسوسی ها در این کشور است. یک سخنگوی این سازمان اعلام کرد اسناد ویکی لیکس دقیقا مورد بررسی قرار می گیرد و اگر شواهدی از جرائم خاص و یا عاملان مشخص به دست آید، تحقیقات در این باره آغاز می شود.
آلمان و امریکا توافقنامه همکاریهای اطلاعاتی و امنیتی مشترک دارند. در پی افشاگریهای ادوارد اسنودن پیمانکار سابق سازمان امنیت ملی آمریکا درباره جاسوسی و حتی شنود تلفنهای مرکل صدراعظم آلمان ، این توافقنامه به دنبال موج انتقادات از دولت متزلزل شد. افشاگریهای جدید نشان می دهد جاسوسی های سیا حتی از متحدان اروپایی آمریکا ادامه دارد. هرگاه یکی از روزنه های جاسوسی بسته می شود هکرهای سیا به باز کردن روزنه ای جدید برای کسب اطلاعات می پردازند.
هرچه تکنولوزی ارتباطات و اطلاعات پیشرفت می کند، امکانات جاسوسیها گسترده تر می شود و نشان می دهد که حریم خصوصی وجود ندارد . نبود امنیت در حریم خصوصی ، به منزله متزلزل شدن یکی از اصول اولیه آزادی در لیبرال دموکراسی غرب است. 113/110
بیشتر بخوانید:
موافقت پارلمان آلمان با تشدید تدابیر امنیتی