تحلیل؛

ایران پرس: در حالی که دشمنان و همچنین برخی از تحلیلگران از تضعیف موقعیت منطقه‌ای ایران به دلیل تضعیف بازیگران محور مقاومت سخن می‌گویند، رهبر انقلاب اسلامی تاکید کردند که ایران هیچ نیروی نیابتی در منطقه ندارد و اگر یک روزی بخواهد اقدام کند احتیاجی به نیروی نیابتی ندارد.

 

پس از حملات رژیم صهیونیستی ضد جنبش حماس و همچنین حزب الله لبنان و سقوط نظام سوریه سخنان و تحلیل هایی درباره تضعیف محور مقاومت به عنوان بازوی منطقه‌ای جمهوری اسلامی ایران بیان می‌شود. امام خامنه ای، روز گذشته درخصوص نادرست بودن این اظهارات و تحلیلها عنوان کردند: "مرتب می‌گویند که جمهوری اسلامی نیروهای نیابتی خودش را در منطقه از دست داد! این هم یک غلط دیگر! جمهوری اسلامی نیروی نیابتی ندارد. یمن می‌جنگد چون با ایمان است؛ حزب‌الله می‌جنگد، چون قدرت ایمانی او را به میدان می‌کشاند؛ حماس و جهاد می‌جنگند چون عقیده‌شان آن‌ها را وادار به این کار می‌کند. اینها نیابت از ما ندارند. ما اگر یک روزی بخواهیم اقدام بکنیم احتیاجی به نیروی نیابتی نداریم."

 به دلایل و شواهد مختلف می‌توان عنوان کرد که اساساً نیروهای مقاومت نه به نیابت از جمهوری اسلامی ایران تاکنون جنگ کرده‌اند و نه در دفاع از جمهوری اسلامی ایران اقدامی انجام دادند.

 نخستین دلیل این است که جمهوری اسلامی ایران طی سال های اخیر وارد جنگی نشده است که نیاز به استفاده از نیروهای نیابتی داشته باشد. نیروهای مقاومت اگر درگیر جنگی شده‌اند به دلیل دفاع از وطن و تمامیت ارضی کشورهای خودشان بوده است. این نیروها حتی در دفاع از سرزمین خود مورد حمایت جمهوری اسلامی ایران نیز قرار گرفتند.

دومین دلیل نیز این است که اقدام نظامی هر یک از گروه‌های مقاومت علیه رژیم صهیونیستی و یا در دفاع از دیگر گروه‌های مقاومت همانگونه که رهبر انقلاب اسلامی بیان کردند ماهیت قرآنی دارد و به اصولی نظیر حمایت از مظلومان در مقابل مستکبران و یا عدم سلطه کافران بر مسلمانان که در قرآن کریم آمده است و به دفاع از سرزمین در مقابل تهاجم خارجی باز می‌گردد.

سومین دلیل نیز این است که عملیات وعده صادق ۱ و ۲ نشان داد جمهوری اسلامی ایران هر گاه مورد حمله قرار گیرد توان دفاع از خود را دارد و به هیچ نیروی بزرگ و کوچک خارجی نیاز ندارد. بنابراین گروه‌های مقاومت برخلاف اظهارات و تحلیل‌هایی که انجام می‌شود نیروهای نیابتی جنگنده از سوی جمهوری اسلامی ایران در کشورهای مقصد و یا در سطح منطقه غرب آسیا نیستند بلکه متحدان جمهوری اسلامی ایران در درون این کشورها و در سطح منطقه غرب آسیا محسوب می‌شوند.

طبیعتاً این گروه‌ها به دلیل ماهیت نظامی که در کنار ماهیت سیاسی دارند در برخی از جنگ‌ها پیروز و در برخی از جنگ‌ها نیز متحمل خسارت‌هایی می‌شوند و در عین حال امکان احیای توان و قابلیت نظامی خود را دارند. اینکه اظهارات و تحلیل‌هایی درباره از بین رفتن این گروه‌ها و همچنین تضعیف قدرت نظامی جمهوری اسلامی ایران مطرح می‌شود ناشی از خطای محاسباتی است که دشمنان و تحلیلگران درباره ماهیت گروه‌های مقاومت و همچنین توانمندی نظامی جمهوری اسلامی ایران دارند.

نویسنده: سید رضی عمادی