«دارمین ناسوتیون»، وزیر هماهنگی امور اقتصادی اندونزی در صدر هیات اقتصادی به تهران سفر کرده است.

«محمود واعظى» وزیر ارتباطات و فناورى اطلاعات ایران روز یکشنبه در دیدار با دارمین ناسوتیون، وزیر هماهنگى اقتصادى اندونزى در تهران با بیان اینکه ایران محدودیتى براى توسعه روابط با اندونزى ندارد، افزود، ایران آمادگى دارد تا موافقتنامه هاى امورگمرکى، تجارت ترجیحى و تشویق سرمایه گذارى متقابل را با اندونزى به امضا برساند.

در نظام بین المللی چندقطبی، داشتن روابط راهبردی اقتصادی، به اندازه روابط سیاسی و حتی بیش از ان تضمین کننده منافع منطقه ای و فرامنطقه ای است.

روابط ایران و اندونزی نیز مناسباتی ازاین نوع  است.

ایران و اندونزی از ظرفیت های متنوعی برای همکاری برخوردارند

اندونزی با رشد اقتصادی پنج درصد مسیر توسعه را شتابان طی می کند و ایران نیز بزرگ ترین اقتصاد منطقه و هجدهمین اقتصاد بزرگ دنیاست.

از دیدگاه استراتژیک اندونزی به دلیل حضور در نهادهای مهم اقتصادی از جمله اتحادیه کشورهای جنوب شرق آسیا موسوم به (آ.سه.آن) و گروه بیست (G-20) دارای اهمیت است.

عضویت ایران و اندونزی در سازمان اقتصادی هشت کشور در حال توسعه اسلامی دی.هشت (D8) نیز بستر مناسب دیگری برای توسعه مناسبات اقتصادی و تجاری فراهم کرده است.

 طبق آمارها، در حوزه روابط اقتصادی، مناسبات ایران و اندونزی، در عرصه های مختلف و از جمله انرژی، تولید برق، صنایع نفت و گاز و پتروشیمی متمرکز است.

بیشترین قراردادهای همکاری نیز در این حوزه به امضا رسیده است.

 از آن جمله می توان به ساخت یک پالایشگاه نفت در استان بانتن اندونزی با مشارکت شرکت پالایش و توزیع نفت ایران، شرکت دولتی نفت اندونزی و شرکت پتروفیلد ریفاینینگ مالزی اشاره کرد.

تاکید رهبر انقلاب اسلامی بر لزوم افزایش همکاری های تهران و جاکارتا

حضرت «آیت‌الله خامنه‌ای» رهبر معظم انقلاب در دیدار چند ماه قبل آقای «جوکو ویدودو» رئیس جمهوری اندونزی از تهران (دسامبر 2016 )، با اشاره به ظرفیت‌های فراوان دو کشور، بر افزایش مبادلات و همکاری‌های مختلف اقتصادی، سیاسی و فرهنگی تأکید و خاطرنشان کردند، جمهوری اسلامی، پیشرفت و عزت اندونزی به‌ عنوان کشوری مسلمان و پرجمعیت را مایه‌ی افتخار و عزت امت اسلامی می‌داند.

رهبر انقلاب اسلامی، سطح پایین مبادلات اقتصادی ایران و اندونزی را شایسته و در خور ظرفیت‌های متعدد دو کشور ندانستند و تأکید کردند، باید با تعیین مراحل زمانی، سطح مبادلات اقتصادی را به ارقامی مانند ۲۰ میلیارد دلار ارتقا داد.

توانمندی های ایران و اندونزی برای توسعه مناسبات

اکنون که مرحله جدیدی از برنامه ریزی برای توسعه اقتصادی ایران پس از برجام آغاز شده است، سرمایه گذاری مشترک در زمینه های اقتصادی از جمله نفت، گاز، پتروشیمی و صنایع غذایی از فرصت هایی است که می تواند در ارتقای سطح مناسبات دو کشور تاثیر گذار باشد.

اندونزی در انتقال انرژی از خلیج فارس به آسیای شرقی به عنوان دروازه ورود به (آ.سه.آن) دارای نقشی مهم است.

ایران نیز بهترین و سریع ترین مسیر انتقال کالا به آسیای مرکزی، افغانستان، عراق، ترکیه، اروپا و حوزه قفقاز است.

اندونزی تجربه خوبی نیز در زمینه گذار از بحران های مالی سال 1997 دارد و در چند دهه اخیر توانسته است به بخشی مهم از اقتصاد جهانی تبدیل شود.

این کشور در حال حاضر چهارمین اقتصاد در شرق پس از چین، ژاپن و کره جنوبی و در شمار 15 اقتصاد بزرگ در جهان است.

این توانمندی ها یک فرصت برای دو کشور در جهت پویاتر کردن مناسبات تجاری و اقتصادی است.

با توجه به نقش راهبردی ایران و اندونزی در دو منطقه حساس از جغرافیای منطقه و نیز جهان اسلام و نقش تاثیر گذاری که تهران و جاکارتا می توانند در معادلات جهانی ایفا کنند، روابط دو کشور رویکرد به آینده  دارد و بر منافع و مشترکات فرهنگی و دینی استوار است.116/112

بیشتر بخوانید:

دیدگاه رهبری: نگاه جمهوری اسلامی ایران به اندونزی، نگاهی بر اساس برادری و همکاری/ تحلیل

روحانی: توسعه همکاری ایران و اندونزی به نفع جهان اسلام است+ویدئو

ایران و اندونزی ۱۰موافقتنامه همکاری امضا کردند+ ویدئو