گروه حقوق بشرسازمان ملل در گزارش خود آورده است، فشاردولت میانمار علیه مسلمانان روهینگیا در این کشور همچنان ادامه دارد.
طبق گزارش این نهاد جهانی از اکتبر 2016 تا کنون 87 هزار مسلمان روهینگیا خانه، محل کار و مزارع خود را ترک کرده اند.
ارتش میانمار سهم بزرگی در اعمال خشونت علیه مسلمانان روهینگیا دارد اما باید گفت دولت این کشور نیزنقش بزرگی برای نسل کشی البته به کمک بودایی های افراطی تمامیت خواه ایفاء کرده است.
این موضوع دیگر برای هیچ نهاد حقوق بشری، سازمان ملل و یا سازمان همکاری اسلامی پوشیده نیست.
سکوت بنگلادش توسعه نیافته
شاید بتوان دولت بنگلادش را به خاطر برخی ملاحظات و مسایل مرزی درهمصدایی با دولت میانماربابت سرکوب و آواره شدن هزاران مسلمان روهینگیا در میانمار نکوهش کرد اما اگر به واقعیت ها توجه شود، بنگلادش کشوری پرجمعیت، توسعه نیافته و محروم است.
بنابر این نمی توان از کشوری که خود با فقر، محرومیت های اقتصادی و نا هنجاریهای اجتماعی روبرو است انتظار داشت که میزبان خوبی برای هزاران مسلمان آواره میانماری باشد.
با این حال بنگلادش به اندازه ظرفیت سیاسی و بویژه مسلمان بودن از نگاه افکار عمومی مسئول شناخته می شود. اگرچه در مناطق شمالی میانمار کمک رسانی به مسلمانان روهینگیا از سوی سازمان ملل ادامه دارد اما به نظر می رسد که این نهاد جهانی صلابت و قدرت کافی درانجام وظیفه خود ندارد زیرا نمی تواند ازدولت میانماربخواهد، درامرکمک رسانی به مسلمانان مانع ایجاد نکند.
نگرانی های بی اثر
گفتنی است نهاد های مردمنهاد، سازمان ملل، سازمان همکاری اسلامی،بابت افزایش خشونت ها علیه مسلمانان بی دفاع در میانمار نگران هستند ودر این میان سازمان همکاری اسلامی خشونت علیه مسلمانان را به نسل کشی تعبیر کرده است.
حامد البار فرستاده ویژه سازمان همکاری اسلامی به میانمار تصریح کرد این نهاد اسلامی باید برای حل بحران مسلمانان روهینگیا در میانمار که دیگر یک مساله داخلی نیست اقدام کند.
این اظهارنظرها و موضع گیری ها از سوی مقامات ذیربط در خصوص مسلمان میانماری در حالی مطرح می شود که جامعه جهانی تا پیش از این شاهد نسل کشی جدا از نوع نژاد و مذهب در کامبوج و رواندا بوده است واین درحالی بود که جامعه بین المللی فقط یک ناظر بود.
جا دارد یک باردیگر 57 عضو سازمان همکاری اسلامی درکنارسازمان ملل ازابزار و مکانیسم خاصی جهت فشار به دولت میانمار برای توقف خشونت علیه مسلمانان روهینگیا استفاده کند .این تنها انتظار و توقع مسلمانان جهان از این نهاد های جهانی است.113/112
بیشتر بخوانید:
انتقاد میانمار از نخست وزیر مالزی به دلیل دفاع از مسلمانان روهینگیا
تاکید ظریف بر لزوم همکاری کشورهای اسلامی برای کمک به مسلمانان روهینگیا
سازمان ملل متحد: از ماه اکتبر گذشته 87 هزار مسلمان روهینگیایی از غرب میانمار آواره شده اند
درخواست برای تحقیق مستقل بین المللی درباره کشتار مسلمانان میانمار/ تحلیل