به گزارش ایران پرس، نماینده مردم هلمند در مجلس سنای افغانستان افزود، اسنادی وجود دارد که نظامیان آمریکایی در منطقه «خانشین» در نزدیک معدن «اورانیوم» ولایت هلمند، پایگاهی ایجاد کرده اند و شبانه روز در حال تاراج آن هستند.
«هاشم خان الکوزی» افزود، در کنار نظامیان آمریکایی، طالبان نیز در برخی مناطق دورافتاده استان هلمند در حال استخراج معادن است.
پیش از این برخی اعضای مجلس نمایندگان افغانستان نیز از احتمال تاراج معادن استان هلمند توسط نظامیان آمریکایی ابراز نگرانی کرده بودند.
پیشتر اعلام شده بود طالبان در سال 2016 فقط در استان شرقی ننگرهار افغانستان از استخراج یک معدن، 46 میلیون دلار درآمد کسب کرده است.
کل ارزش مواد معدنی فلزی و غیرفلزی افغانستان افزون بر ۹۵۸ میلیارد دلار است.
در این میان ارزش سنگآهن که بیشترین ذخیره معدنی این کشور به شمار میرود، افزون بر ۴۴۴ میلیارد دلار و ارزش سنگ مس که دومین ذخیره معدنی این کشور بوده افزونبر ۲۸۸ میلیارد دلار است.
از سوی دیگر شرکت آمریکائی - صهیونیستی «بلک واتر» اخیرا برای نخستین بار به صراحت، تمایل خود را برای دستیابی به منابع معدنی افغانستان اعلام کرد.
«اریک پرنس» Erik Prince مسئول شرکت آمریکائی - صهیونیستی «بلک واتر» قصد دارد با فرسایشی شدن جنگ افغانستان، از این طریق به منابع نادر معدنی افغانستان که بیش از ۳ هزار میلیارد دلار ارزش دارد، برسد.
ثروت نهفته و پنهان معادن افغانستان به حدی است که در صورت بهره برداری مناسب و مدیریت بهینه می تواند این کشور را از همه لحاظ بی نیاز کرده و در رده ثروتمندترین کشورهای جهان قرار دهد اما کشورهایی مثل آمریکا که به دنبال ایجاد نا امنی در این کشور هستند؛ بی سر و صدا این معادن را غارت می کنند بدون اینکه مردم این کشور کوچکترین بهره ای از این گنج بی پایان ببرند.
114/116
بیشتر بخوانید:
گزارش: معادن افغانستان گزینه آمریکا برای جبران هزینههای جنگ
تلاش «بلک واتر» برای تسلط بر معادن افغانستان/ تحلیل
چشم طمع «بلک واتر» به معادن افغانستان