به گزارش ایران پرس به نقل از تارنمای البناء، نویسنده این مقاله «نبیل المقدم» در تشریح این نوع حرکت ها نوشت، در آزادسازی «جرود عرسال» مقاومت با اجرای حملات و ارتش لبنان با پشتیبانی توپخانه مانع نفوذ تروریست ها به اردوگاه های داخلی شد وارتش سوریه با جنگنده های خود به پشتیبانی هوائی از حزب الله پرداخت.
می توان گفت که بزرگترین بازنده آزادی عرسال، دشمن صهیونیستی است که می خواست با مستقر کردن تروریست ها در مرز میان لبنان و سوریه اهرم فشار و تهدید را علیه لبنان و سوریه و مقاومت به دست بگیرد، تا اگر حزب الله از مبارزه در کنار ارتش سوریه دست نکشد، نبرد را به منطقه «البقاع» بکشاند.
سوریه به خوبی می داند که هدف از توطئه به خطر انداختن امنیت و وحدت لبنان اجرای طرح حذف هم پیمان مکمل خود و بازکردن راه نفوذ به خاک خود و تسهیل حرکت گروه های تروریستی است، گروه هائی که توسط کشورهای منطقه پشتیبانی مالی و تسلیحاتی می شوند.
دلیل حملۀ خصمانه علیه سوریه و مقاومت از سوی برخی احزاب در لبنان این است که پایداری سوریه در برابر تروریست ها و استقامت رئیس جمهور «بشار اسد» نقشه برخی از این احزاب را برای تغییر هویت لبنان و دور نگهداشتن این کشور از همسایگان عرب خود و عادی سازی روابط با اسرائیل نقش بر آب کرده است.
سقوط سوریه به معنای سقوط لبنان در باتلاق جنگ مخربی است که در نهایت منجر به تجزیه این کشور و تقسیم آن به مناطقی جدید براساس معیارهای مذهبی و قومیتیِ نژادپرستانه و مورد نظر «اسرائیل» خواهد شد و همین معیارها توجیهی برای تشکیل مناطق جدید خواهد بود، مناطقی که باید ضعیف و دشمن همدیگر باشند و برای مقابله با یکدیگر چاره ای بجز کمک گرفتن از «اسرائیل» نداشته باشند، لذا سوریه تصمیم گرفت تا از مقاومت، که در سال 2000 میلادی سرزمین لبنان را آزاد کرد و در «جنگ 33روزه 2006» اسرائیل را شکست داد، پشتیبانی کند.
بنابراین اگر هماهنگی بین سه طرف «مقاومت، ارتش لبنان و ارتش سوریه» وجود نداشت، این مسئله موجب طولانی تر شدن نبرد و پیامدهای بیشتری می شد.
نبرد «جرود عرسال» که برخی از احزاب لبنانی با آن مخالفت کردند، برای لبنان بسیار سودمند بود، زیرا مقاومت توانست منطقه «عرسال» را که توسط تروریست ها اشغال شده بود، به مردمش که منبع اصلی معیشت آنان برای مدت زمان زیادی به یغما برده شده بود، بازگرداند.
امروز، پس از آزادی، شاهد شروع بازگشت چرخه اقتصادی مردم عرسال به حالت عادی خود هستیم، کما اینکه باعث فراهم شدن فرصت بازگشت سوری های آواره به خانه هایشان شده است.
و امروز نیز، نوبت به تروریست های داعش می رسد تا از مناطقی که در رشته کوه های شرقی لبنان اشغال کرده اند، اخراج شوند.
آزادسازی رشته کوه های شرقی لبنان فقط در راستای هماهنگی بین سه طرف که در نبرد آزادسازی «جرود عرسال» نمود یافت، یعنی «مقاومت و ارتش لبنان و سوریه» امکان پذیر می باشد.
اما متاسفانه گروهی از سیاستمداران در لبنان وجود دارند که فقط علیه منافع این کشور حرکت می کنند و در گذشته نیز مانع از انجام وظایف ارتش کشور خود در پاکسازی «جرودعرسال» شدند و اکنون نیز ممکن است مواضع قبلی خود را تکرارکنند.
اما آنچه در گذشته اتفاق افتاد، امروز اتفاق نخواهد افتاد، زیرا ارتش سوریه پیروزی های پیاپی به دست آورده است و رییس جمهور لبنان هم به فشارهای بعضی طرف ها برای جلوگیری از تکمیل مأموریت ارتش لبنان اهمیتی نمی دهد.116/112
بیشتر بخوانید:
خروج تروریست های اهل الشام از عرسال+ ویدئو
شیخ نعیم قاسم: نبرد «عرسال» نقطه عطفی در دستاوردهای مقاومت است