«غلامحسین دهقانی» معاون امور حقوقی و بین المللی وزارت امور خارجه ایران

ایران پرس- جمهوری اسلامی ایران، اتخاذ اقدامات عملی توسط دولت ها و نهادهای بین المللی جهت مقابله با ایدئولوژی های افراطی برای جذب جوانان به فعالیت های افراط گرایانه را خواستار شد.

«غلامحسین دهقانی» معاون امور حقوقی و بین المللی وزارت امور خارجه ایران در نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد با اشاره به نقش ایدئولوژی های افراطی خشونت طلب در تهدید صلح و امنیت بین المللی بر اهمیت محافظت از جوانان در برابر تهدیدات افراط گرایی تاکید کرد و افزود: برای جلوگیری از افراط گرایی و به حاشیه رانده شدن جوانان، چاره‌ای جز تلاش در جهت تشویق تحمل و مدارا، سرمایه گذاری در آموزش و آگاه سازی، محو فقر، پایان دادن به تبعیض و اشغالگری بخصوص در سرزمین فلسطین و رسیدگی موثر به وضعیت‌های بحرانی و منازعات نیست.

حضرت آیت الله  خامنه ای رهبر معظم انقلاب حدود سه سال قبل طی دو نامه تاریخی؛ ابتدا در ژانویه 2015 و سپس در ماه دسامبر همان سال خطاب به جوانان اروپا و آمریکای‌‎شمالی، توجهات را معطوف به  کانون اصلی افراط گرایی و خشونت که در رفتارهای تهاجمی غرب نهادینه شده است؛ جلب کردند.

این حرکت هوشمندانه باب اندیشه ای نو را گشود و با خطاب قرار دادن جوانان در غرب همه ذهن های جستجو گر را به بازشناسی چرایی  خشونت و افراط گرایی  فرا خواند.

«ریچارد فالک» استاد و پروفسور آمریکایی می‌گوید: "این نامه، اگرچه خطاب به جوانان نوشته شده اما برای همه ما اهمیت دارد. محورهای این نامه را می‌توان سنگ بنای معنوی و اخلاقیِ جوامع قرار داد و آن را به کلّ بشریت وسعت بخشید."

امروز نیز متاسفانه همچنان شاهد ادامه نگرانی ها از افراط گرایی و ترویج خشونتی هستتیم که سال های طولانی غرب آسیا را گرفتار جنگ و اتش افروزی گروه های تروریستی وافراط گرای تحت حمایت غرب و برخی کشورهای منطقه از جمله عربستان کرده است.

در چنین وضعیتی ضعف و ناکارآمدی شورای امنیت سبب تشدید اقدامات خشونت آمیز شد.

بی توجهی به سرنوشت ملت فلسطین و بی عملی و سکوت مجامع بین المللی و برخی دولت ها در برابر اقدامات تجاوزکارانه امریکا در افغانستان و عراق و جنایاترژیم اشغالگر؛ رشد تروریسم افراط گرایانه درمنطقه را سرعت داد.

البته سوء استفاده از رسانه های جمعی و فناوری‌های نوین نیز در ترویج این خشونت ها تاثیر زیادی داشته است.

رییس جمهوری اسلامی ایران در دسامبر 2013 قطعنامه ای را مبنی بر نفی خشونت و افراط گری و داشتن جهانی عاری از جنگ و خشونت به مجمع عمومی سازمان ملل متحد پیشنهاد کرد که با ارای بالایی به تصویب رسید.

همکاری برای مبارزه با افراط گرایی، پیام دیپلماسی ایران

امروز هم پیام دیپلماسی ایران این است که همه کشورها و جریان‌های حامی صلح، باید با همکاری و تعامل، درجه تفاهم و هماهنگی و جدیت خود را در مبارزه با خشونت و افراط‌گرایی به حداکثر برسانند.

سخنان دیروز وزیر امور خارجه ایران در اجلاس عالی رتبه «صلح پایدار» در مجمع عمومی سازمان ملل متحد تاکیدی دوباره براین ضرورت بود.

«محمدجواد ظریف» تصریح کرد: پیشگیری از جنگ نیازمند تمرکز بر علل و ریشه های ایجاد آن از جمله اشغالگری، مداخلات خارجی و افراط گرایی است.

نویسنده: جمشید امین زاده

116/110

بیشتر بخوانید:

قاسمی: فرقه‌گرایی و قومیت‌گرایی جایگاهی در سیاست خارجی ایران ندارد

ظریف: تاکید ایران همواره بر مبارزه مشترک با تروریسم و افراط گرایی بوده است/ ویدئو

اقبال مجدد جهانیان به قطعنامه ایران برای مبارزه با افراط‌گرایی/تحلیل