وزارت دفاع آمریکا(پنتاگون) با صدور بیانیه ای اعلام کرد، با اعزام یک تیپ زرهی و یک تیپ حمل و نقل هوایی به افغانستان در زمستان امسال، درمجموع 2300 نظامی دیگر را در این کشور مستقر می‌کند.

پنتاگون  در این بیانیه‌  با اشاره به اعزام 1500 نظامی دیگر آمریکا به افغانستان اعلام کرده است، 800 نیروی دیگر نیز در قالب مأموریت آموزشی موسوم به "حافظ عملیات آزادی" در افغانستان  مستقر خواهند شد.

پنتاگون در این بیانیه به تاریخ و زمان دقیق اعزام نیروهای نظامی آمریکا به افغانستان اشاره‌ای نکرده است.

آمریکا در پایان سال 2014 رسما از پایان عملیات رزمی این کشور درافغانستان خبر داد، اما در دو سال اخیر این تعهد بارها توسط کاخ سفید نقض شده است.

در اکتبر سال 2015  باراک اوباما رئیس جمهوری آمریکا طرح‌هایی را مبنی بر ادامۀ حضور 9800 نظامی این کشور در سال 2016 و 5500 نظامی دیگر در سال 2017 در افغانستان مطرح کرد که با وعده‌های قبلی وی مغایرت دارد.

اوباما وعده داده بود که تا پایان دوره ریاست جمهوری خود در پایان سال 2016 به حضور آمریکا در افغانستان خاتمه خواهد داد، اما در روزهای پایانی حضور اوباما در کاخ سفید و تصدی سمت ریاست جمهوری آمریکا، تصمیمی در پنتاگون اتخاذ شده که حاکی از تداوم بدعهدی  اوباما درباره سیاست اعلام شده وی برای کاهش تدریجی و خاتمه حضور نظامیان آمریکایی در افغانستان است.

برنامه وزارت دفاع آمریکا برای اعزام2300 نظامی جدید به افغانستان نشان می دهد که کاخ سفید در چارچوب سیاست راهبردی خود برای حضور بلند مدت در این کشور، همچنان درصدد افزایش تعداد نظامیان آمریکا در افغانستان است.

با توجه به این که در حال حاضر حدود ده هزار نظامی آمریکا در افغانستان هستند، افزودن 2300 نظامی دیگر به آنان نمی تواند با ادعای تقویت مسئله مشاوره و آموزش نیروهای ارتش افغانستان توجیه بشود.

از نظر کارشناسان نظامی، تعداد فعلی نیروهای آمریکایی مستقر در افغانستان بیش از نیاز این کشور برای آموزش و مشاوره نیروهای ارتش این کشور توسط واشنگتن است.

تصمیم پنتاگون برای افزایش نظامیان آمریکایی در افغانستان ضمن آنکه حاکی از تداوم راهبرد کاخ سفید برای حضور بلندمدت در این کشور است، احتمال دارد موجب افزایش اقدامات خودسرانه آنان در افغانستان بشود.

با وجود تعهد واشنگتن برای پایان دادن به حضور در عملیات رزمی درافغانستان جز با درخواست رسمی این کشور،  گزارش منتشر شده توسط آسوشیتدپرس به نقل از ژنرال جان نیکلسون فرمانده نظامیان آمریکایی در افغانستان،نشان می دهد، در سال 2016، بیش از350 عملیات ویژه توسط نیروهای آمریکایی در افغانستان انجام شده است.

در چنین شرایطی، این واقعیت برای مردم افغانستان  روشن خواهد شد که آمریکا با هدف تحقق اهداف خود در افغانستان حضور دارد و حضور نظامیان آمریکایی در افغانستان، ضمن گسترش ناامنی موجب شده است  روند صلح در افغانستان  با موانع جدی رو به رو شود.