ایران پرس: به رغم وقوع زلزله شدید 7.8 ریشتری در ترکیه و سوریه که موجب تلفات انسانی و ویرانی های گسترده در این دو کشور همسایه شده است، اما کشورهای غربی به سرکردگی آمریکا صرفا به ترکیه توجه کرده و عملا مانع کمک رسانی به سوریه به دلیل خصومت با دولت سوریه شده اند.

از زمان آغاز جنگ داخلی در سوریه که همراه با مداخله گسترده کشور‌های غربی بود، اتحادیه اروپا و آمریکا اقدام به اعمال طیف گسترده‌ای از تحریم‌ها علیه دولت این کشور کردند. اکنون نیز با وجود وقوع زمین لرزه مهیب در شمال سوریه، رویکرد خصمانه کشور‌های غربی علیه این کشور تغییری نکرده است. در این راستا پس از آمریکا اکنون فرانسه نیز آشکارا موضعی ضد دولت سوریه اتخاذ کرده و بدین ترتیب راه کمک رسانی به این کشور جنگ زده از کانال دولتی  را مسدود کرده اند.

وزارت خارجه فرانسه روز پنجشنبه اعلام کرد: رویکرد سیاسی پاریس نسبت به دولت سوریه علی رغم وقوع زمین لرزه در این کشور تغییری نکرده است. ما کمک‌های بشردوستانه خود را به دولت بشار اسد تحویل نمی‌دهیم بلکه کمک رسانی‌ها به مناطق زلزله زده را با کمک نهاد‌های غیردولتی و سازوکار‌های سازمان ملل انجام می‌دهیم.

« فرانسوا دلماس» معاون وزیر خارجه فرانسه در این باره به خبرنگاران گفت: رویکرد ما تغییری نکرده است و برخلاف بشار اسد به دنبال کمک به مردم سوریه هستیم! ادعای این مقام فرانسوی در حالی مطرح می‌شود که غربی ها به سرکردگی آمریکا و با مشارکت فرانسه و شرکای عرب خود  از سال ۲۰۱۱ تاکنون بزرگترین حامی مالی و تسلیحاتی گروه‌های تروریستی در سوریه محسوب می‌شوند و حمایت پاریس از تروریستهای مستقر در سوریه و اعمال تحریم‌های گسترده در راستای سرنگونی دولت قانونی این کشور انجام شده است.

فرانسه از سال ۲۰۱۱ روابط سیاسی خود را با سوریه قطع کرده و از گروه‌های مخالف دولت اسد از جمله تروریست‌ها حمایت می‌کند. گرچه از زمان روی کار آمدن امانوئل مکرون به کاخ الیزه در سال ۲۰۱۷، وی از گسترش همکاری‌ها با سوریه سخن گفته، اما تاکنون دولت وی گامی در این باره برنداشته است. آمریکا نیز به عنوان داعیه دار بلوک غرب موضعی کاملا خصمانه علیه سوریه به رغم وقوع زلزله شدید در این کشور اتخاذ کرده است.

جو بایدن رئیس جمهور آمریکا در حالیکه زلزله ویرانگر جنوب ترکیه و شمال سوریه را لرزانده است، در یک سیاسی کاری آشکار، بدون توجه به وضعیت زلزله زدگان سوری‌، صرفا دستور هر گونه کمک برای زلزله زدگان ترکیه را صادر کرد.

یک بام و دوهوای آمریکا برای کمک به سوریه

«ند پرایس» سخنگوی وزارت امور خارجه ایالات متحده آمریکا تلاش کرد بر سیاسی کاری واشنگتن در خصوص زلزله ویرانگر در سوریه سرپوش بگذارد و مدعی شد: ما نمی توانیم با دولتی که مردم خود را در سوریه مورد حمله قرار داده است، ارتباط برقرار کنیم. در مقابل، ما از طریق سازمان های غیردولتی مستقر در سوریه به این کشور کمک می کنیم. در این راستا واشنگتن در حالی که در پی زلزله ویرانگر سوریه حاضر به رفع تحریم‌ها علیه این کشور نشده است، از دولت بشار اسد خواست اجازه دهد کمک ها از طریق تمام گذرگاهها و مرزها وارد سوریه شود و از تحریمهای یکجانبه علیه مردم این کشور دفاع کرد.

 پرایس مدعی شد: تحریم های آمریکا به هیچ وجه برای ارائه کمک های امدادی به همکاران بشردوستانه ما در سوریه مانع ایجاد نمی کند. تحریم های ما کمک های بشردوستانه را هدف قرار نمی دهد. بسیاری از کشورهای جهان اقدام به ارسال کمک و تیم های امداد رسانی به ترکیه کرده اند اما با توجه به تحریم های آمریکا علیه دمشق، کمک رسانی به سوریه با مشکل روبه رو شده است.

بدین ترتیب آمریکا همانند ادعای اینکه تحریم ها علیه ایران مانعی برای ارسال کالاهای اساسی و داروها و تجهیزات پزشکی برای ایران که تحت شدیدترین تحریم های واشنگتن قرار دارد نشده است درمورد سوریه نیز ادعای مشابهی صورت داده و مدعی است که در مسیرامدادرسانی به سوریه اخلالی ایجاد نمی کند. اما در عمل کاملا بر خلاف این ادعا عمل کرده است. در عمل قانون تحریمی آمریکا علیه سوریه موسوم به «قانون سزار» و تحریم های ظالمانه اعمال شده علیه سوریه کمک رسانی به مردم زلزله زده این کشور را تحت تاثیر قرار داده است.

نویسنده: سید رضا میرطاهر

116

بیشتر بخوانید:

افزایش شمار قربانیان زلزله در حلب سوریه به ۴۵۰ نفر

زلزله سوریه، یک قاب عجیب از آثار باقی مانده‌ ساختمانی در حلب