ایران پرس: روند اسلام ستیزی و خشونت علیه مسلمانان در سال های اخیر در کشورهای اروپایی رو به افزایش بوده و ظهور و نقش آفرینی فزاینده جنبش ها، احزاب و افراد راست گرای افراطی نقش مهمی در این زمینه ایفا کرده است.

در جدیدترین اقدام اسلام ستیزانه در اروپا، تلاش یک راست گرای افراطی در سوئد برای آتش زدن قرآن کریم منجر به درگیری شد.

«راسموس پالودان»(1) رهبر یک حزب راست‌گرا و اسلام ستیز دانمارک با عنوان «خط سخت»(2)، به همراه حامیان او قرار بود یک تجمع در شهر لینکوپینگ واقع در سواحل شرقی سوئد برگزار کنند و طبق قرار قبلی قرآن کریم را آتش بزنند ولی پیش از شروع تجمع، درگیری بین مسلمانان معترض به این اقدام و پلیس رخ داد.

«راسموس پالودن»، رهبر حزب راست‌گرای افراطی دانمارک در یکی از محله‌های شهرهای جنوبی سوئد که اکثریت جمعیت آن‌ را مسلمانان تشکیل می‌دهند، قرآن را به آتش کشید

 

البته این نخستین تلاش این گروه افراطی راست گرا در این زمینه نبود.

در 28 اوت 2020 نیز درگیری‌های مشابه‌ای در شهر «مالمو» سوئد رخ داده و منجر به بروز ناآرامی‌های خیابانی شد.

در آن تجمع اعضای گروه «خط سخت» علاوه بر سر دادن شعارهایی علیه اسلام، یک نسخه از قرآن کریم را آتش زدند و در واکنش به این رویداد، چند صد نفر از مسلمانان ساکن شهر مالمو به اعتراض برخاستند.

راسموس پالودان، رهبر حزب «خط سخت» که اعضای آن سابقه سوزندان قرآن در کپنهاگ، پایتخت دانمارک را دارند، در آن زمان هدف از اجرای چنین برنامه‌هایی را بیدار کردن مردم سوئد دانست.

بهانه اجازه دولت های دانمارک و سوئد به این گروه راست گرای افراطی برای اهانت به مقدسات اسلامی و توهین به مسلمانان با آتش زدن قران کریم، آزادی بیان و ادعای دولت های اروپایی در زمینه حفاظت از آن است.

در حالی که نگاهی به معیارهای دوگانه غرب از جمله کشورهای اروپایی در باره آزادی بیان نشان می دهد که این مساله فقط زمانی مصداق دارد که زیر سئوال بردن و توهین به موضوعاتی که مد نظر غرب است از جمله اسلام هراسی و اسلام ستیزی و توهین به مقدسات مسلمانان مطرح باشد و در غیر این موارد مانند مساله هولوکاست یعنی کشتار یهودیان در جنگ جهانی دوم و یا موضع گیری به نفع روسیه در جریان جنگ کنونی در اوکراین، دولتهای اروپایی بشدت علیه افرادی که در این زمینه موضعی غیر مرسوم و یا غیر مجاز از دیدگاه این دولتها صورت دهند واکنش نشان داده و مورد پیگرد قضایی قرار می گیرند.  

مثال بارز این رویکرد تبعیض آمیز و دوگانه، توهین های مکرر به پیامبر اسلام (ص) در فرانسه توسط نشریه فکاهی شارلی ابدو بوده است که به رغم اعتراضات گسترده مسلمانان در این کشور و در سطح جهانی، با حمایت آشکار امانوئل مکرون  رئیس جمهور فرانسه به انتشار کاریکاتورهایی توهین آمیز به ساحت مقدس پیامبر اکرم (ص) پرداخت.

استناد مکرون به لزوم رعایت اصل «آزادی بیان» در کشورش برای توهین به مقدسات اسلامی از جانب نشریه فکاهی شارلی ابدو، انتقادهای زیادی را حتی در داخل فرانسه علیه وی موجب شده است.

از سوی دیگر پس از برگزاری دور نخست انتخابات ریاست جمهوری فرانسه و راه یابی امانوئل مکرون به عنوان نامزد میانه و مارین لوپن به عنوان نامزد راست گرای افراطی، تلاش های این دو برای جلب آرای فرانسوی ها با تشدید موضع گیری های اسلام ستیزانه افزایش یافته است. 

مارین لوپن که مخالف مهاجرت و اسلام است، گفته؛ "حجاب یک یونیفورم است که در طول زمان توسط افرادی مورد استفاده قرار گرفته که دیدگاه رادیکالی از اسلام دارند."

وی معتقد است که داشتن حجاب اسلامی در انظار عمومی باید مانند جرایم رانندگی مشمول پرداخت جریمه نقدی شود. 

ماکرون نیز هر چند در ظاهر به دنبال فاصله گرفتن از موضع لوپن در باره حجاب است و ادعا کرده که هیچ قانونی را تغییر نمی دهد اما در عین حال، از قانون کنونی ممنوعیت حجاب در مدارس فرانسه حمایت کرده است.

بدین ترتیب روشن است که هیچ تفاوتی بین سیاستمداران و دولت‌های اروپایی در ضدیت با اسلام و تشدید محدودیت ها علیه مسلمانان در کشورهای اروپایی وجود ندارد.

1- Rasmus Paludan

2- Hard Line

«راسموس پالودن»، رهبر حزب راست‌گرای افراطی دانمارک در یکی از محله‌های شهرهای جنوبی سوئد که اکثریت جمعیت آن‌ را مسلمانان تشکیل می‌دهند، قرآن را به آتش کشید