حزب حاکم دموکراتیک نیز اعلام کرد که بزودی در شهر رم ، تظاهرات ضد فاشیستی برگزار می کند.
به نظرمی رسد مردم کشورهایی مانند ایتالیا و یونان که درخط مقدم ورود مهاجران و پناهجویان از دیگر نقاط به ویژه خاورمیانه و آفریقا به اروپا قرار دارند، نوعی دوگانگی در برخورد با آنها به وجود آمده است.
بحران بی سابقه پناهجویان و مهاجران
بخش قابل توجهی از مردم این کشورها خواهان برخورد انسانی با مهاجران هستند، درحالی که بخش دیگر از شهروندان با تحریک احزاب راست گرای افراطی خواهان برخورد سخت با مهاجران و ایجاد محدودیت و اخراج آنها هستند.
درسالهای اخیر احزاب وجنبش های راست گرای افراطی به طور فزاینده در کشورهای اروپایی مانند ایتالیا، آلمان، اتریش ، فرانسه، بریتانیا، دانمارک و یونان و کشورهای اروپای شرقی مانند مجارستان، لهستان وجمهوری چک رشد کرده اند.
این راست گرایان افراطی هوادار جدایی ازاتحادیه اروپا، خروج ازمنطقه پولی یورو ورواج دوباره پول ملی، برخورد شدید با پناهجویان و مهاجران و اخراج آنها و به طور کلی بازگشت به هویت ملی خود هستند.
با این حال در برهه کنونی، محور اصلی تبلیغات احزاب راست افراطی در اروپا، توجه و مانور دادن در باره مسائلی است که جزو دغدغه های عمومی مردم اروپا شمرده می شوند.
دراین راستا جنبش پنج ستاره در ایتالیا، حزب جبهه ملی در فرانسه، حزب استقلال در انگلیس، جنبش پگیدا و حزب آلترناتیو در آلمان، حزب آزادی در اتریش، احزاب راست گرای افراطی در کشورهای اروپای شرقی مانند حزب«آنو» در جمهوری چک، مساله مهاجران و پناهجویان را به عنوان مستمسک اصلی تبلیغاتی خود قرار داده ومهاجر ستیزی ودرخواست برای ممنوعیت ورود و نیز اخراج مهاجران موجود دراین کشورهاو نیز مخالفت شدید با ورود پناهجویان راهمواره به عنوان یکی ازموارد ووعده های اصلی خود درجریان تبلیغات انتخاباتی مطرح کرده اند.
«یوآخیم گواک» Joachim Gauck رئیس جمهوری سابق آلمان در اواسط ژوئن2016 اظهار داشت که، ملی گرایی افراطی می تواند به عنوان یکی از موانع گسترش همگرایی در اروپا مطرح شود.
این احزاب و گروهها مدعی هستند که پذیرش مهاجران وپناهجویان باعث تغییربافت جمعیتی وتغییر الگوهای فرهنگی و اجتماعی کشورهای اروپایی و در واقع چند پارگی فرهنگی خواهد شد.
با این حال به گفته«مارتین پلویم» Martin Pluimکارشناس سیاسی،بحران پناهجویان بیش و پیش از آنکه بحران ورود تعداد زیادی از آوارگان به خاک اروپا باشد، بحران مدیریت و سیاستگذاری اروپایی است.
با توجه به پیروزی های اخیر احزاب راست گرای افراطی در کشورهایی مانند آلمان، جمهوری چک و اتریش به ازای انتخاب هر سیاستمدار افراطی و به تبع آن با ورود این افراد به پارلمان های کشورها یا پارلمان اروپا،مساله دستیابی به موافقتنامه هایی به منظورحل مسائل موجود دشوارتر می شود.
کما اینکه تدوین سیاست مشترک برای رویارویی با بحران پناهجویان بسیار دشوارتر خواهد شد.
نویسنده:میرطاهر
136/111
بیشتر بخوانید:
گسترش اعتراض های مردم ایتالیا درپی افزایش ورود مهاجران غیر قانونی
هشدار دولت ایتالیا به سازمان های غیردولتی حامی مهاجران
انتقاد عفو بین الملل و آکسفام از اتحادیه اروپا درباره خشونت علیه مهاجران / تحلیل
وضعیت مهاجران در اروپا
پاپ فرانسیس: اردوگاه های مهاجران در اروپا مثل اردوگاه نازی هاست