عکس آرشیوی است

سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران از موکول شدن نشست ژنو سوئیس، ویژه مذاکرات صلح سوریه به بهار آینده خبر داد.

به گزارش ایران پرس، «بهرام قاسمی» امروز پنج‌شنبه در گفت وگو با خبرگزاری صدا و سیما گفت، پس از نشست آستانه پایتخت قزاقستان، درباره مذاکرات صلح سوریه پیشنهادهایی توسط ایران، روسیه و ترکیه ارائه و مقرر شد، «استفان دی‌میستورا» نماینده ویژه سازمان ملل در امور سوریه برگزاری نشست ژنو را برای آمادگی بیشتر به تعویق بیاندازد.

قاسمی افزود، دو روز قبل معاون دی‌میستورا اعلام کرد، برای نمایندگان 20 کشور جهان دعوتنامه ارسال کرده است و باید دید نتایج نشست آستانه چه خواهد شد، زیرا نشست ژنو هم می‌تواند ادامه دهنده راه آستانه باشد.

سخنگوی وزارت خارجه، همچنین با اشاره به برگزاری نشست آستانه گفت، بررسی مسائل سیاسی و تحولات مرتبط با سوریه به علت مداخله عوامل مختلف در صحنه سیاسی این کشور کار ساده‌ای نیست.

بهرام قاسمی تصریح کرد، تاکنون ایران، روسیه و ترکیه توانسته‌اند گام‌هایی را برای حل بحران سوریه بردارند و دور یک میز مذاکره کنند، اگرچه حضور در کنار میز مذاکره به معنی اشتراک نظر کامل در همه مسائل سوریه نیست.

سومین دور از مذاکرات صلح سوریه در آستانه

نشست‌های دوجانبه همه هیات‌های شرکت کننده در شهر آستانه پایتخت قزاقستان درباره بحران سوریه امروز پنجشنبه در حال برگزاری است.

نشست فراگیر بین همه هیات‌ها بعد از ظهر امروز پنجشنبه در آستانه برگزار خواهد شد.

 «حسین جابری انصاری» معاون امور عربی و امور آفریقای وزارت امور خارجه به نمایندگی از جمهوری اسلامی در نشست مذاکرات صلح سوریه شرکت دارد.

وی در دو روز گذشته چند دیدار دوجانبه با سایر شرکت کنندگان نشست آستانه داشت که ملاقات با «الکساندر لاورنتیف» نماینده ویژه رئیس جمهوری روسیه، از آن جمله بود.

دو طرف در این دیدار در خصوص مسائل مطرح و دستور کار سومین نشست سوری آستانه بحث و گفت وگو کردند.

نشست های اول و دوم مذاکرات صلح سوریه در پایتخت قزاقستان

نخستین دور مذاکرات چندجانبه آستانه روزهای چهارم و پنجم بهمن ماه به ابتکار ایران، روسیه و ترکیه با حضور نمایندگان دولت و گروههای مسلح برگزار شد.

در این نشست، برای اولین بار نمایندگان دولت قانونی سوریه رودرو با نمایندگان معارضان مسلح مذاکره کردند.

10 روز پیش نیز هیات های کارشناسی روسیه، ایران، ترکیه و نمایندگان سازمان ملل نشست دوم را در آستانه برگزار کردند که در آن اجرای توافق های مربوط به برقراری آتش بس، ساز و کار نظارت موثر بر آن و تدابیر اعتمادساز بررسی شد.

آتش بس فراگیر کنونی از 10 دی ماه با طراحی ایران، روسیه و ترکیه سه کشور پشتیبان مذاکرات آستانه برقرار شده که در قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل نیز مورد تائید قرار گرفته است.116/112

بیشتر بخوانید:

ورود هیأت ایرانی مذاکره کننده صلح سوریه به قزاقستان

 آغاز نشست کار گروه مشترک «روسیه- ترکیه- ایران» درباره سوریه در قزاقستان