صدراعظم آلمان در اظهاراتی متفاوت با گذشته گفت: تصمیم آمریکا به خروج از برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) تاثیری بر روابط اروپا با آمریکا نخواهد داشت.

به گزارش ایران پرس به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، «آنگلا مرکل» صدراعظم آلمان روز جمعه ضمن تاکید بر حفظ روابط فراآتلانتیک در پی اعلام خروج آمریکا از برجام گفت: درباره موارد مربوط به حفظ این توافق بدون آمریکا باید با ایران صحبت شود.

مرکل افزود: تصمیم «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا به خروج از توافق هسته‌ای برجام دلیل نمی‌شود که روابط اروپا با آمریکا زیر سوال برود.

مرکل کمتر از 24 ساعت پیش در واکنشی شدید به تصمیم ترامپ به خارج کردن آمریکا از برجام گفته بود، آمریکا قابل اتکا نیست و اروپا دیگر نمی تواند روی آمریکا برای حفاظت از این قاره حساب کند، بنابراین شرکای اروپایی باید از این پس سرنوشتشان را در درستان خود بگیرند.

مرکل امروز همچنین گفت، گزینه‌های حفظ توافق هسته‌ای برجام بدون آمریکا، مواردی هستند که باید در مورد آنها با ایران مذاکره شود.

«دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا روز سه شنبه با ادعای بی نتیجه بودن برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) و اتهامات بی اساس ضد ایران، فرمان خروج کشورش از برجام را امضا کرد.

اقدام یکجانبه آمریکا درحالی است که پنج کشور دیگر امضا کننده برجام و بسیاری از کشورهای جهان حمایت خود را از این توافقنامه بین المللی اعلام کرده اند.

اقدام ترامپ در امضای فرمان خروج امریکا از برجام، واکنش شدید بسیاری از مقامات کشورهای مختلف در سراسر دنیا به خصوص 5 کشور دیگر طرف برجام را در پی داشته است.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی روز یکشنبه با اشاره به برخی حرفها درباره ادامه دادن برجام با سه کشور اروپایی تأکید کردند: در مذاکره با سه کشور اروپایی به اینها نیز نباید اعتماد کرد و برای هر قرارداد باید تضمین‌های واقعی و عملی بگیرید.

پس از خروج آمریکا از برجام، حسن روحانی رئیس جمهوری اسلامی ایران نیز در اظهاراتی  با قابل پیش بینی خواندن خروج آمریکا از توافق بین المللی برجام گفت: تاریخ چهل ساله انقلاب اسلامی و حتی قبل از آن ثابت کرده است که آمریکایی ها در قبال ملت بزرگ ایران و ملل منطقه همواره رفتاری خصمانه داشته اند و هیچگاه در راستای صلح و ثبات منطقه و جهان حرکت نکرده اند. 

واکنش روحانی به خروج آمریکا از برجام

«محمدجواد ظریف» وزیر امور خارجه ایران نیز ساعتی پس از اعلام رسمی آمریکا درباره خروج از برجام در توئیتی نوشت: در پاسخ به اقدام غیرقانونی و نقض عهدهای مداوم آمریکا مطابق با دستور رئیس جمهوری اسلامی ایران، او برای بررسی این موضوع که آیا باقی ماندن دربرنامه جامع اقدام مشترک (برجام) می تواند منافع ایران را تضمین کند یا نه، تلاشهایی دیپلماتیک با سایر شرکا را آغاز خواهد کرد.

توافق هسته‌ای ایران و گروه پنج به علاوه یک (انگلیس، فرانسه، روسیه، چین، آمریکا و آلمان) در ژوئیه 2015 امضاء و ژانویه 2016 اجرایی شد، اما دولت آمریکا با اعمال تحریم های جدید، ایجاد موانع و عهد شکنی مکرر مانع از بهرمندی ایران از امتیازات برجام شده بود.

138/116

بیشتر بخوانید:

چرا خانم مرکل از امریکا ناامید شده‌ است؟/ تحلیل

روحانی در گفت وگو با مرکل: منافع ایران در برجام باید دقیق تضمین شود

 

واکنش روحانی به خروج آمریکا از برجام