ایران پرس- «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری جنجالی آمریکا از زمانی که روی کار آمده، مواضع و اقدامات نامتعارفی را در عرصه داخلی و خارجی در پیش گرفته که انتقادات زیادی از وی را موجب شده است.

یکی از مهمترین اقدامات ترامپ، اتخاذ رویکرد حمایت گرایی در عرصه تجاری و اقتصادی بوده است که از مهمترین مظاهرآن افزایش تعرفه ها بر مواد و مصنوعات وارداتی به آمریکا بوده است.

در این راستا دولت آمریکا اقدام به وضع تعرفه 25 درصدی و 10 درصدی بر فولاد و آلومینیوم وارداتی کردکه این مساله نه فقط اعتراضات گسترده شرکای تجاری آمریکا را به دنبال داشت، بلکه آنها نیز در اقدامی متقابل به وضع تعرفه های جدید بر برخی کالاهای وارداتی ازآمریکا پرداختند.

ضمن اینکه دامنه این مساله به سازمان تجارت جهانی وشکایت از آمریکا نیز کشیده شد. اتحادیه اروپا یه عنوان مهمترین شریک تجاری آمریکا بشدت از سیاست تجاری ترامپ ناخرسند بوده و مقامات این نهاد اروپایی بارها به انتقاد از این رویکرد پرداخته اند.

ضمن اینکه آمریکا در واکنش به اقدامات مقابله جویانه اروپا تهدید به اعمال تعرفه ای جدید بر خودروها و قطعات یدکی از اروپا کرد که این مساله بیش از پیش موجب نگرانی کشورهای اروپایی به ویژه آلمان شده است. 

«گونتر اوتینگر» کمیسربودجه اتحادیه اروپا در گفت‌وگویی با اشترن اعلام کرد: رئیس‌جمهوری آمریکا در جریان مناقشه تجاری با اتحادیه اروپا مانند یک رهبر خودکامه برخورد می‌کند. ترامپ به دنبال آن است که اتحادیه اروپا را تضعیف کند. به دلیل افزایش بی سابقه تنش های تجاری، اروپا در پی مذاکره با آمریکا بر آمد.

در این راستا «ژان کلود یونکر» رئیس کمیسیون اروپا راهی واشنگتن شد و روز چهارشنبه با ترامپ دیدار کرد در پایان این دیدار ترامپ از آغاز مرحله جدیدی در روابط میان دو طرف سخن گفت و آن را «روزی خیلی بزرگ برای تجارت آزاد و عادلانه» توصیف کرد.

ترامپ مدعی شد که آمریکا برای کاهش موانع تجاری با اتحادیه اروپا از جمله به صفر رساندن تعرفه ها و سوبسیدها برای کالاهایی غیر از مصنوعات صنایع خودرو سازی تلاش خواهند کرد. هم چنین اتحادیه اروپا خریداری گاز مایع طبیعی (ال ان جی) از آمریکا را افزایش خواهد داد که آن را به «یکی از خریداران خیلی بزرگ» گاز آمریکا بدل می کند و تجارت در بخش خدمات و کشاورزی گسترش خواهد یافت.

یونکر و ترامپ همچنین موافقت کردند از اعمال تعرفه های متقابل بیشتر در طول مذاکرات خودداری کنند و در جهت اصلاح سازمان تجارت جهانی گام بردارند. یونکر نیز هدف اصلی  خود را به صفر رساندن تعرفه کالاهای صنعتی دانست.

به گفته یونکر: قصد من امروز فقط یک چیز بود، رسیدن به توافق، و به توافق هم رسیدیم. بخش هایی هست که در مورد آنها همکاری خواهیم کرد.

این توافق در حالی حاصل شد که تنش میان آمریکا و اتحادیه اروپا درهفته های اخیر در حال افزایش بوده و ترامپ همین دو هفته پیش اتحادیه اروپا را دشمن تجاری آمریکا خوانده بود.به رغم اظهارات خوش بینانه پس از دیدار ترامپ و یونکر، باید گفت که هنوز چشم انداز روشنی فرا روی تعاملات تجاری اروپا و آمریکا وجود ندارد، به ویژه اینکه ترامپ در جریان این دیدار عمدا درباره وضع تعرفه بر خودروهای وارداتی از اروپا سکوت کرد.

خودرو مهمترین حوزه اختلاف تجاری آمریکا و اروپا

 

ترامپ پیشتر تهدید کرده بود تعرفه ای ۲۵ درصدی بر واردات اتومبیل از اروپا اعمال خواهد کرد. ضمن اینکه دیگر شرکای تجاری بزرگ آمریکا یعنی چین ، کانادا و مکزیک بر سر تعرفه های جدید دولت ترامپ بر کالاها و مصنوعات وارداتی از این کشورها دچار اختلافات شدیدی با آمریکا شده و اقدام  متقابل تجاری را علیه کالاهای آمریکایی صورت داده اند.

با توجه به عهدشکنی ها مکرر ترامپ هیچ اعتمادی به توافق اخیر وی با یونکر نیست و می توان پیش بینی کرد که بار دیگر آتش جنگ تجاری بین اروپا و آمریکا شعله ور خواهد شد.118/112

 سيدرضا مير طاهر 

بیشتر بخوانید:

دیدار ترامپ و یونکر؛ توافق برای حل بحران تجاری آمریکا و اروپا

ترامپ، چین و اتحادیه اروپا را به دستکاری در پول های خود متهم کرد

اوج جنجال‌آفرینی ترامپ:‌ اتحادیه‌اروپا دشمن آمریکاست

 

خودرو مهمترین حوزه اختلاف تجاری آمریکا و اروپا