۱۰ ماه از نسل کشی رژیم صهیونیستی در غزه میگذرد. این رژیم همزمان با بمباران همه جانبه غزه و به شهادت رساندن حدود ۴۰ هزار نفر و از بین بردن همه زیرساختها، ترور مقامات و فرماندهان حماس را در دستور کار قرار داد. رژیم اشغالگر قدس بامداد دیروز ۳۱ ژوئیه در تهران اسماعیل هنیه رئیس دفتر سیاسی حماس را ترور کرد. هنیه مهمترین مقام سیاسی حماس است که توسط تل آویو ترور شده است.
علل متعددی را میتوان در خصوص چرایی شدت گرفتن خوی جنایتکارانه صهیونیستها مطرح کرد، اما مهمترین عامل ناتوانی جامعه جهانی در واکنش جدی به جنایت صهیونیستها است. شورای امنیت سازمان ملل متحد مهمترین نهادی است که وظیفه ایجاد، حفظ و گسترش صلح و امنیت بینالمللی را بر عهده دارد، اما این شورا گروگان سیاست حمایتی آمریکا از رژیم صهیونیستی است.
نسل کشی در غزه بدون یک قطعنامه جدی و قوی شورای امنیت رخ داد که مسبب آن حمایت آمریکا از صهیونیستها است. تاکنون بارها اعضای دائم و غیر دائم شورای امنیت قطعنامه پیشنهادی در خصوص جنایت صهیونیستها در غزه ارائه کردند، اما هر بار آمریکا با استفاده ابزاری از حق وتو، از تصویب قطعنامه پیشنهادی جلوگیری کرد تا همچنان دست صهیونیستها برای نسل کشی و ترور باز باشد.
ناتوانی جامعه جهانی برای توقف جنایت کم سابقه صهیونیستها علیه غزه به حدی آشکار است که در جلسه شورای امنیت برخی اعضا به آن اذعان کردند. نماینده چین در سازمان ملل متحد گفت: دلیل شرایط کنونی ناتوانی در دستیابی به آتش بس در غزه است. عمار بن جامع سفیر و نماینده الجزایر در سازمان ملل در این نشست شورای امنیت گفت: اقدام اسرائیل یک حمله ساده نبود بلکه اقدامی بیرحمانه و زیرپا گذاشتن حاکمیت یک کشور است. این تنها حمله به انسان نبود، بلکه حمله شرورانه به روابط دیپلماتیک و اصول شالوده نظم جهانی بود. کاظم الفتلاوی نماینده دائم عراق در سازمان ملل متحد و شورای امنیت هم گفت: جامعه بینالمللی نتوانسته است جنایتهای اسرائیل را متوقف کند.
نکته پایانی اینکه ترور هنیه ضمن اینکه اثبات ناتوانی جامعه جهانی در متوقف کردن جنایت صهیونیستها بود، اوج تحقیر قوانین بینالمللی توسط رژیم اشغالگر قدس نیز بود. این رژیم با حمایت آمریکا و چند کشور اروپایی عملا جامعه جهانی، هنجارها و اصول آنرا به سخره گرفته و زیر پا گذاشته است. نسل کشی و ترور که صهیونیستها انجام می دهند و منطقه غرب آسیا را عامدانه به سمت جنگی گسترده سوق می دهند، بیش از همه بیانگر شکست جامعه جهانی و ارزش های آن است.
نویسنده: سید رضی عمادی