فرمانده ارتش میانمار از سیاست سرکوب و کشتار مسلمانان روهینگیا در استان راخین توسط نظامیان این کشور، دفاع کرد.

«مین اونگ هلیانگ» فرمانده ارتش میانمار، خطاب به جمعیتی که در پایتخت این کشور اجتماع کرده بودند، از اقدام نظامیان میانماری در کشتار، آزارجنسی و آتش زدن منازل مردم مسلمان راخین دفاع کرد و گفت، ساکنان این استان بنگالی های مهاجری هستند که شهروند میانمار محسوب نمی شوند.

در پی اجرای سیاست سرکوب مسلمانان روهینگیا از سوی نظامیان میانمار از اکتبر گذشته تاکنون به بهانه حمله افرادمسلح به چند پاسگاه مرزی حدود 75 هزار نفر از ساکنان راخین به بنگلادش گریختند.

سخنان فرمانده ارتش میانمار نشان می دهد که ادعای قبلی دولت این کشور در توقف عملیات در راخین یک تاکتیک برای گمراه کردن افکار عمومی و نهادهای بین المللی درباره اوضاع وخیم مسلمانان در این استان بوده است.

دفاع مقام ارشد نظامی میانمار از حملات علیه مسلمانان روهینگیا،  نشانه ای از تداوم خشونت ها علیه مردم راخین

دفاع مقام ارشد نظامی میانمار از حملات علیه مسلمانان روهینگیا می تواند، نشانه ای از تداوم خشونت ها علیه مردم راخین باشد و چراغ سبز به بودائیان افراطی خواهد بود که آنان هم شریک نظامیان این کشور در کشتار و تجاوز در این استان هستند.

دفاع فرمانده ارتش میانمار از کشتار مسلمانان روهینگیا پس از آن انجام شد که شورای حقوق بشر سازمان ملل تصمیم گرفت، برای تحقیق درباره اتهامات قتل عام گسترده، تجاوز جنسی و شکنجه مسلمانان روهینگیا در استان راخین توسط نیروهای نظامی میانمار، تیم حققت یاب به این کشور اعزام کند.

موضع عالی ترین مقام ارتش میانمار در حمایت از سیاست سرکوب و اعمال خشونت های گسترده علیه مسلمانان در راخین می تواند واکنشی به تصمیم شورای حقوق بشر سازمان ملل باشد.

دولت و ارتش میانمار از اکتبر گذشته تاکنون که دور تازه ای از خشونت علیه مردم مسلمانان این کشور را در دستور کار قرار داده اند و به درخواست های بین المللی برای توقف خشونت و کشتار مردم راخین بی توجه بوده اند.

تلاش مقامات میانمار برای فریب افکار عمومی

اظهارات فرمانده ارتش میانمار در دفاع از کشتار مردم راخین توسط نظامیان این کشور همچنین نوعی دهن کجی به ارزش های انسانی و اخلاقی مورد پذیرش همه مردم در نقاط مختلف جهان و نادیده نقش و جایگاه نهادهای بین المللی از جمله سازمان ملل است که بارها خواستار توقف این خشونت ها شده است.

در شرایطی که با اعزام تیم حقیت یاب و تایید احتمالی ارتکاب نظامیان ارتش میانمار جنایت جنگی، پاکسازی نژادی و تجاوز به زنان و دختران، فشارهای بین المللی بر دولت این کشور افزایش خواهد یافت، مقامات میانمار در پی تاکتیکی جدید برای فریب افکار عمومی هستند.

موافقت با بازگشت پناهجویان روهینگیا از بنگلادش به میانمار که پیشنهاد «کوفی عنان» دبیر کل پیشین سازمان ملل و رئیس کمیته هشت نفره بررسی اختلافات دولت و مردم راخین است، فرصتی برای مقامات میانماری برای انحراف افکار عمومی از فجایع در راخین است.

دولت میانمار می داند که پناهجوبان روهینگیا به دلیل ترس از قرار گرفتن دوباره در معرض خشونت های گسترده حاضر به بازگشت نیستند و مقامات این کشور با پذیرش این پیشنهاد که جنبه اجرایی پیدا نمی کند، می خواهند توقف خشونت ها و بازگشت پناهجویان را مدعی شوند.

این در حالی است که اثبات صداقت میانمار در تعهد کامل و جامع به مسئله بازگشت پناهجویان روهینگیا، نیازمند نظارت مستمر بین المللی و استقرار ناظران سازمان ملل در راخین دستکم برای یک دوره دوساله است که مقامات این کشور آنرا نخواهند پذیرفت.116

بیشتر بخوانید:

استقبال دولت میانمار از پیشنهاد «کوفی عنان»

وضعیت اسفبار مسلمانان روهینگیا در بنگلادش+ ویدئو

میانمار با تشکیل کمیسیون تحقیق رسیدگی به خشونت ها علیه مسلمانان روهینگیا مخالفت کرد