وزیر کشور به مناسبت فرارسیدن هفته دولت در گزارش مفصلی، کشفیات مواد مخدر، وضعیت امنیت در مرزها، کنترل آسیبهای اجتماعی و تمهیدات انتخابات سال آینده را تشریح کرد.

دکتر عبدالرضا رحمانی فضلی وزیر کشور در یک برنامه تلویزیونی ضمن برشمردن دستاوردهای وزارت کشور و ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: موضوع مواد مخدر برای ایران خیلی مهم است چون همسایه افغانستان به عنوان بزرگترین تولیدکننده مواد مخدر در جهان است و یکی از اصلی ترین مسیرهای ترانزیت مواد به جهان، کشور ماست. در حوزه داخلی، پیشگیری و اجتماعی کردن پیشگیری و به کمک طلبیدن مردم، اولویت اصلی ما است. تمام اقشار از جمله هنرمندان، مداحان، ورزشکاران و روحانیون را درگیر کردیم. صدا و سیمای استانی، مطبوعات و سایر رسانه ها هم کمک خوبی کردند. در حوزه درمان، 75 درصد درمانهای ما به وسیله مردم صورت می گیرد.

دکتر رحمانی فضلی با اشاره به اینکه در سالهای اخیر در خصوص آسیبهای اجتماعی حساسیت همه مسئولان و مردم برانگیخته شده است گفت: یعنی با وجودی که درگیر مسایل اقتصادی، سیاسی و همه چیز بوده ایم ولی مسایل آسیبها، نگرانی اصلی ما بود. یکسال مداوم همه دستگاه های مرتبط مطالعه، تحلیل و ارائه گزارش کامل را با کمک دفتر مقام معظم رهبری داشتند و تقدیم ایشان کردیم. ایشان 2 جلسه با تمام مسئولان داشتند و جلسه سوم آبانماه است. ایشان سیاستهایی را مشخص کردند و سازمانی به نام سازمان مدیریت و ساماندهی آسیبهای اجتماعی تشکیل شد. معاونت اجتماعی وزارت کشور تبدیل به این سازمان شده و دامنه فعالیتش گسترده تر می شود.او درباره شرح وظیفه جدید تعیین شده برای دولت در کاهش آسیبهای اجتماعی توضیح داد: وزیر کشور عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی شد. رئیس جمهور به جای وزیر کشور رئیس شورای اجتماعی کشور شد. تقسیم کار انجام شده و همه دستگاه ها تکلیف خود را می دانند. در جلسه سوم همه دستگاه ها باید کار فوق العاده ای کنند و به گونه ای باشد که بتوانیم رضایت رهبری را جلب کنیم. این کار تعریف شده و پیگیری های زیادی می شود. دستگاه های اداری وقتی وارد یک سیستم جدید می شوند، مدتی طول می کشد تا همراه شوند. محورهای مورد تاکید ایشان، اعتیاد، حاشیه نشینی، طلاق، ناهنجاریها و نقاط بحرانی بود. تقسیم کار شده و همه دوستان کار می کنند. این شروع کار است. در پیشنهادهای ما بود که همه فعالیتهای ما در جامعه باید پیوست اجتماعی داشته باشد. در غیر این صورت نمی توانیم مستمر کار کنیم.

برنامه موفق جلوگیری از قاچاق سوخت

رئیس شورای امنیت کشورافزود، مردم، حلقه اول امنیت هستند، ما در شرق ایران، با دو کشور روبروییم که در مرزهای خود استقرار و کنترل کامل ندارند. با توجه به فعالیت گروه های مختلف در آن کشورها، مرزهای شرقی ما تقریبا نامطمئن است. وظیفه تامین امنیت و کنترل بر عهده ماست. در بخش غربی و وضعیت عراق که اتفاقاتی در داخل آن کشور افتاده و گروه های تروریستی فعال هستند، مناطق مرزی ما می تواند آسیب پذیر باشد. استقرار، تمرکز و هوشیاری نیروها در شرق و غرب باعث شده با هیچ نوع ناامنی مواجه باشیم. این به معنی این نیست که آنها قصد ورود ندارند. ما هر هفته با گروه های تروریستی درگیری داریم. این تسلط نیروهای ما را می رساند که کار دقیق و عمیق امنیتی می کنند.رحمانی فضلی با اشاره به اینکه نقش مردم مرزی را نمی توان در تامین امنیت فراموش کرد، گفت: مردم پای امنیت هستند و ما موفق می شویم. در منطقه شرق، در خراسان رضوی، سیستان و بلوچستان، خراسان جنوبی، در غرب، کردستان، کرمانشاه، ایلام و آذربایجان غربی، مردم پای کار هستند. چه نیروهای بسیج و چه نیروهای مردمی با ما همکاری می کنند. از همه نیروهای امنیتی، نظامی، انتظامی و قضایی تشکر می کنم. هم اکنون برادران سپاه در غرب و شرق کشور مستقر هستند و زحمت می کشند. ارتش و مرزبانها دارند زحمت می کنند. اطلاعات با دقت تمام حرکات و جریانات را تحت نظر دارد. قوه قضاییه نیز همکاری بالایی دارد. شورای امنیت در کشور و شوراهای تامین در استانها، پای کار هستند. مردم، نیروها و فضای رسانه ای سه عنصر اصلی هستند و تقریبا ما هیچ مشکلی در این باره نداریم.

وزیر کشور به توسعه متوازن روستاها نیز اشاره کرد و گفت: عنصر مهم عدم توسعه یافتگی روستاها، عدم توازن و تعادل است که بیشترین آسیب را روستاها می بینند. سه عامل اصلی نظام برنامه ریزی، بودجه ریزی و اداری کشور موجب عدم تعادل و توازن شده اند. در استانهای سیستان و بلوچستان، کهگیلویه و بویر احمد، کردستان و ایلام تفاوتها بسیار فاحش است.او توضیح داد: روستایی ها به حاشیه نشینی روی می آورند و حاشیه نشینی موجب بزه کاری می شود. ظرفیتهای غیرقابل استفاده در روستاها داریم. افراد زمین و آب را رها می کنند و به شهر می آیند. ما متولی روستاها نیستیم ولی دهیاریها و بخشداریها در اختیار ما هستند که موضوع را دنبال می کنیم. یکی از بحثهای اصلی فرمانداران و استانداران را توسعه روستایی گذاشته ایم. دولت در برنامه ششم و بودجه سنواتی پیش بینی های خوبی کرده. امسال تقریبا روستاهای 10 خانوار به بالا همه برق دارند. زیرساختهای آب، برق و گاز را در روستاها داریم ولی مسئله اصلی معیشت آنهاست. شغل روستایی قابل رقابت با مشاغل صنعتی نیست. ما در حد اختیارات وزارت کشور، داریم کار را پیش می بریم.وی درباره تداوم برنامه های اقتصاد مقاومتی در شهرها گفت: در استانها با مسئولان، روستاییان، کشاورزان و مردم جلسه می گذارم. بانکها پیش آمده اند و امسال 40 درصد تسهیلات ما بیشتر شده. 16 هزار میلیارد تومان برای تامین هزینه 7500 واحد تولیدی در نظر گرفته شده است. امید و حرکت ایجاد شده. قرارگاه مرکزی هر هفته جلسه دارد. بنده هر هفته جلسه دارم و استانداران نیز همینطور. این نیاز انقلاب، تاکید مقام معظم رهبری و ریاست جمهوری است و ما ناگزیر به پیاده سازی اقتصاد مقاومتی هستیم.

دکتر رحمانی فضلی با اشاره به اینکه در حوزه سیاست داخلی، توفیق خوبی داشتیم که نشان آن انتخابات مجلس و خبرگان بود، گفت: در حال حاضر احزاب ما با نشاط، فعال، پویا و با درایت عمل می کنند. کل احزاب بعد از 10 سال فعالند. نشستهای اینها برگزار می شود و هیچ مشکلی نداریم. روی مجوزهای جدید دارند کار می کنند. در حوزه مطبوعات و نشریات وابسته به اینها کار انجام می شود. انتخابات قبل به لطف خدا و همکاری مسئولان، بسیار خوب بود. مشارکت 62 درصد بوده و کمترین ابطال را در دو حوزه داشتیم.وی افزود: انتظار داریم با همکاری مردم، احزاب، صدا و سیما و رسانه ها و نظارت شورای نگهبان و اجرای ما که آخر از همه هستیم، انتخابات خوبی داشته باشیم. 29 اردیبهشت ماه سه انتخابات داریم. 4 حوزه مجلس داریم. انتخابات شوراها را داریم که تا کف روستاها رقابت است. انتخابات ریاست جمهوری را هم داریم. از دی ماه، ستادهای انتخاباتی تشکیل می شود. در اسفند شوراها و مجلس ثبت نام می کنند و در فروردین ماه هم ریاست جمهوری ثبت نام می شود. به لطف خداوند شاهد انتخابات باشکوه، قانونی، سالم و امن خواهیم بود.او در خصوص الکترونیکی شدن انتخابات نیز بیان داشت: با شورای نگهبان وارد مذاکره شده ایم، ما آمادگی کافی داریم. البته درباره شوراها هزینه بسیار بالاست و اگر دولت قوت داشته باشد به ما کمک کند، خیلی سپاسگذار خواهیم بود. هفته دولت و یاد شهدای دولت و امام انقلاب را گرامی می داریم.