به گزارش خبرگزاری ایران پرس، این هنردستی با نقش و نگارهای زیبا برروی ترمه، ابریشم، مخمل، اطلس و پشم و با استفاده از نخهای فلزی به نام سرمه که از جنس نقره و گاهی روکش طلا است، خلق میشود.
این دوختسنتی با قدمت 2تا 3هزار ساله دوران فراز و نشیبی را در طول سالیان حیاتش تجربه کرده اما در سالهای اخیر حوادث مختلف مانند بیماری کرونا و تحریم اقتصادی، دیگر رمقی برای ادامه حیات سرمهدوزی نمانده و رو به فراموشی است.
نسرین کاردانی، هنرمند اصفهانی و پیشکسوت سرمهدوزی که 27 سال علاوه بر آموزش بهعلاقمندان دوختسنتی، برای احیاء آن تلاش کرده است به خبرنگار ایرانپرس در اصفهان گفت، این هنر در زمان هخامنشی وجود داشته اما اوج حیات و رونق سرمهدوزی در دوره صفوی اتفاق میافتد.
این پیشکسوت هنر دوختهای سنتی ایران، استقبال بانوان هنرمند اصفهانی در یادگیری این هنراصیل و فراگیری نسل به نسل و خانوادگی را از مهمترین عوامل بقای این دوخت سنتی میداند.
این هنرمند اصفهانی که نوآوریهایی در دوخت سنتی داشته است اظهار کرد، زمانی جهیزیه دختران اصفهانی مزین به هنر سرمهدوزی بود و تصویر داماد با قاب سرمهدوزی شده، یکی از رسوم زیبای شروع یک زنذگی تازه برای خانوادهها محسوب میشد.
سرمهدوزی یکی از صنایعدستی فاخر و زیباست که علاوه بر مردم ایران، گردشگران خارجی هم هنگام سفر به اصفهان، این هنر دستی را خریداری میکنند و به کشور خود میبرند.
112
بیشتر بخوانید:
تصاویری از سرمهدوزی؛ هنر سنتی و زیبای اصفهان
گزارش: هنر اصیل سرمهدوزی در اصفهان