راخوی در طی روزهای 24 و 25 آوریل به برزیل سفر و با مقامات این کشور دیدار کرد. هدف اصلی راخوی در این سفر تاکید مجدد بر احیای اقتصاد اسپانیا بود .
راخوی در این سفر به دنبال جذب سرمایه گذاران برزیلی بود و همزمان در صدد بود تا شرکت های اسپانیایی را درفرایند خصوصی سازی که رئیس جمهوری برزیل در دستور کار دارد، وارد کند.
این اولین سفر رسمی نخست وزیر اسپانیا به یکی از کشورهای حوزه آمریکای لاتین در دوره جدید دولت راخوی به شمار می آید.هدف اصلی راخوی در این سفر تاکید مجدد بر احیای اقتصاد اسپانیا بود. بحران اقتصادی فراگیر سال 2008 ، اقتصادی اسپانیا را به شدت تحت فشار قرار داد و موجب افزایش شدید نرخ بیکاری و رکود در این کشور شد.
دولت اسپانیا برای کاهش آثار و عوارض این بحران و نیز احیای رونق اقتصادی و کاهش کسری بودجه، اعمال سیاست ریاضت اقتصادی را در دستور کارخود قرار داد.
برغم بهبود نسبی وضعیت مالی و اقتصادی اسپانیا ، اما کماکان این کشور با معضلات اقتصادی مهمی مانند کسری بودجه و نیز بیکاری گسترده مواجه است . دولت راستگرای راخوی نخست وزیر اسپانیا و رهبر حزب مردمی، برای غلبه بر معضلات اقتصادی کنونی و نیز رونق مجدد اقتصاد اسپانیا، گسترش روابط تجاری و اقتصادی با دیگر مناطق و کشورها را در دستور کار قرار داده است.
سفر راخوی به برزیل که در چارچوب سفر دوره ای وی آمریکای جنوبی انجام شد، در واقع با هدف افزایش تعاملات اقتصادی و تجاری دو کشور و نیز زمینه سازی برای همکاری و تعاملات بیشتر بین اتحادیه اروپا و بلوک اقتصادی بازار مشترک آمریکای جنوبی موسوم به "مرکوسور" انجام گرفته است.
با توجه به اینکه برزیل بزرگترین کشور آمریکای جنوبی و مهمترین اقتصاد این منطقه است، لذا برای دولت مادرید، افزایش حجم مبادلات تجاری و نیز افزایش سرمایه گذاری در این کشور از اهمیت زیادی برخوردار است . در حال حاضر اسپانیا، از مهمترین کشورهای سرمایه گذار در برزیل است و در سال گذشته، حدود 64 میلیارد دلار در این کشور آمریکای جنوبی سرمایه گذاری کرد.هم چنین در سال 2016، تجارت دو جانبه بین اسپانیا و برزیل به پنج میلیارد و 200 میلیون دلار رسید.
از سوی دیگر اسپانیا مشتاق است تا هر چه زودتر روابط اقتصادی وتجاری بین دو بلوک مهم اقتصادی یعنی اتحادیه اروپا و مرکوسور گسترش یابد .این مساله بویژه با توجه به سیاست دولت جدید آمریکا ودونالد ترامپ رئیس جمهوری این کشور، که آشکارا مخالف توافقات تجارت آزاد است ، اهمیت می یابد.
در حال حاضر ترامپ مذاکرات برای دستیابی به توافق تجارت آزاد بین اتحادیه اروپا و آمریکا را به حال تعلیق در آورده است و بدین ترتیب اروپایی ها در صدد هستند هر چه زودتر بتوانند با دیگر مناطق مهم اقتصادی و تجاری جهان به توافقاتی در زمینه تجارت آزاد دست یابند.
با توجه به اهمیت مرکوسور به عنوان بازار مشترک آمریکای جنوبی که کشورهای مهم این منطقه یعنی برزیل، آرژانتین، اروگوئه، پاراگوئه و ونزوئلا در آن عضویت دارند، مسلما اسپانیا به عنوان یک قدرت اروپایی تاثیر گذار در این منطقه، بدنبال ارتقای روابط اتحادیه اروپا و مرکوسور است.
مجموع جمعیت پنج کشور عضو مرکوسورحدود 289 میلیون نفرو تولید ناخالص داخلی آنها 4 تریلیون و 171 میلیارد دلار در سال 2013 بوده است.
این مساله نشان می دهد که افزایش روابط اقتصادی بین اتحادیه اروپا و مرکوسور، منافع زیادی برای کشورهای این اتحادیه از جمله اسپانیا خواهد داشت. البته مسائل مورد بحث در سفر راخوی به برزیل صرفا اقتصادی نبود و یکی از موضوعات مهم، در مذاکرات راخوی با میشل تمر رئیس جمهوری برزیل ، بحران سیاسی ونزوئلا به عنوان یکی از کشورهای مهم آمریکای جنوبی بود .
در این راستا راخوی ، خواهان برگزاری انتخابات در ونزوئلا به عنوان تنها راه برون رفت از بحران سیاسی و اقتصادی ناشی از رو در رویی دولت چپگرای نیکولاس مادورو با مجلس ملی این کشورشد ؛ دیدگاهی که از نظر مقامات کاراکاس، مداخله در امور داخلی ونزوئلا قلمداد می شود . 113/111