ایران پرس - نارندرا مودی نخست وزیر هند در نخستین مرحله از سفر دوره ای خود به چند کشور اروپایی، در آلمان با آنگلا مرکل صدر اعظم این کشور دیدار و گفتگو کرد.

مرکل  در این دیدار بر لزوم توسعه همکاری‌ با قدرتهای نوظهور از جمله هند تاکید کرد.

نخست وزیر هند نیز اعلام کرد دهلی نو خواهان  اروپای قدرتمند است.

مودی با هدف  شرکت در  چهارمین نشست مشورتی دولت های آلمان و هند به برلین سفر کرده است.

آلمان ششمین شریک بزرگ تجاری هند، بزرگترین شریک تجاری این کشور در اتحادیه اروپا و هفتمین سرمایه گذار بزرگ خارجی در هند است و سفر اخیر صدر اعظم المان به دهلی نو نیز نشان داد که دو طرف می کوشند از حداکثر ظرفیتهای موجود برای توسعه همکاری استفاده کنند.

میزان مبادلات تجاری دو کشور بیش از  18 میلیارد دلار است که عمدتا مربوط به مواد شیمیایی، ماشین آلات، تجهیزات الکتریکی و منسوجات میشود.

نارندرا مودی نخست وزیر هند در نخستین مرحله از سفر دوره ای خود به چند کشور اروپایی، در آلمان با آنگلا مرکل صدر اعظم این کشور دیدار و گفتگو کرد

 

 با این حال آلمان معتقد است هند با بیش از یک میلیارد دو دویست میلیون نفر جمعیت بازاری جذاب برای صنایع مختلف آن کشور است و دهلی نو و برلین باید در بخشهایی همچون اقتصادی، کشاورزی، امور امنیتی ، مسائل توسعه و اموردفاعی و مالی بیش از پیش همکاری کنند.اما محافل اقتصادی و تجاری در آلمان از مقررات دست و پاگیر اداری، موانع ساختاری، فساد مالی ،نبود نیروهای کار ماهر و نیز مشکلات مربوط به مسائل مالیاتی در هند گله مند هستند و از دولت نارندرا مودی انتظار دارند در راستا اصلاحات اقتصادی موانع توسعه همکاری های دوجانبه را رفع کند.

به همین دلیل دولت برلین از میزان سرمایه گذاری آلمان در هند که حدود ده میلیارد دلار برآورد می شود چندان رضایت ندارد و خواهان افزایش ان است.

در همین حال  حدود یک هزار و ششصد شرکت آلمانی نیز در هند  فعالیت دارند که از دیدگاه دولت برلین متناسب با روند توسعه اقتصادی و اجتماعی این کشور نیست.

هر چند آلمان و هند از سال 2001 روابط راهبردی خود را بخصوص در بخش اقتصادی آغاز کرده اند اما هند چندان از این روابط منتفع نشده است.

هند انتظار دارد  روابط دهلی نو و برلین برمبنای شراکت در ساخت و فروش شکل بگیرد اما دولت المان بیشتر به بازارهای جذاب هند توجه دارد و تاکنون انتظار دولت هند را نیز در مورد انتقال تکنولوژی براورده نکرده است.

مودی که خود اقتصاد دان مهمی در هند تلقی می شود همچنان انتظار دارد المان نیز بازارهای خود را بر کالاهای هند بگشاید و صرفا به انتقال نیروی انسانی حرفه ای و متخصص محدود نشود.

در همین حال دولت هند بعد  از خروج انگلیس از اتحادیه اروپا نگران فروپاشی ان است زیرا معتقد است این اتحادیه می تواند نوعی توازن را در عرصه بین المللی ایجاد نماید.

رویکرد دولت دونالد ترامپ رئیس جمهوری امریکا به نیروی کار داخل، دولت هند را نگران اعزام نیروهای  متخصص خود به امریکا کرده است.

به همین دلیل دولت دهلی نو انتظار دارد کشورهای اروپایی بخصوص المان توجه بیشتری به صنایع تولیدی و نیروی کار متخصص هند توامان داشته باشند . 113/111

بیشتربخوانید:

آلمان در پی تقویت روابط دوجانبه و منطقه ای با هند+ ویدئو

 

نارندرا مودی نخست وزیر هند در نخستین مرحله از سفر دوره ای خود به چند کشور اروپایی، در آلمان با آنگلا مرکل صدر اعظم این کشور دیدار و گفتگو کرد