سفیر اتریش در ایران بر لزوم همکاری دو کشور برای حفاظت از میراث‌فرهنگی منطقه تاکید کرد.

به‌ گزارش ایران پرس به نقل از ایرنا از سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، معاون میراث‌فرهنگی کشور نشستی با «اشتفان شولتس» سفیر اتریش در ایران و «کارل فون هابسبورگ» رئیس انجمن کمیته‌های ملی (blue shield) برگزار کرد.

سفیر اتریش در تهران در این دیدار با اشاره به روابط گسترده و طولانی بین دو کشور گفت: با توجه به اینکه ایران و اتریش روابط گسترده و طولانی در قرون گذشته داشته اند و قدمت این روابط نزدیک به 700 سال است، امید می رود که این روابط فرهنگی همچنان تداوم و گسترش داشته باشد.

شولتس همچنین با اشاره به تشکیل کمیته (blue shield) خواستار تشکیل این کمیته در ایران و کشورهای منطقه شد تا ضمن گسترش روابط فرهنگی دو کشور با محوریت ایران، نقش موثرتری در حفاظت میراث فرهنگی منطقه ایفا شود.

او افزود، این کمیته تاکنون در بیش از 40 کشور جهان دایر شده است و وظیفه آن همچون هلال احمر و صلیب سرخ، تلاش برای حفاظت از میراث فرهنگی در جهان است.

 به گفته سفیر اتریش در تهران، این کمیته که یکی از شاخه های یونسکو است در نظر دارد با آموزش صحیح و برنامه ریزی مناسب به اقدامات پیشگیرانه و جلوگیری از تخریب میراث فرهنگی بپردازد.

چنانچه اخیرا نیز فعالیت های موثری در جهت حفاظت از میراث فرهنگی عراق، سوریه و افغانستان داشته است.

شولتس افزود: اهداف این کمیته بر این باور تشکیل شده که پیش از ایجاد بحران باید برای جلوگیری از تخریب آثار تاریخی اقدام شود.

به گفته شولتس، این کمیته متشکل از سازمان هایی است که با موزه ها، آرشیوها، پشتیبانی های صوتی و تصویری، کتابخانه ها و همچنین بناهای تاریخی و سایت ها همکاری می کند و هم اکنون نیز آمادگی خود را برای تشکیل مرکزی در ایران به منظور همکاری در آموزش نیروهای متخصص منطقه برای جلوگیری از تخریب میراث فرهنگی و جلوگیری از خرید و فروش غیرقانونی اموال فرهنگی در زمان منازعات و تهدیدات طبیعی اعلام می کند.

به گفته سفیر اتریش در تهران، ماموریت همه کسانی که با این کمیته همکاری می کنند تلاش برای حفاظت از میراث فرهنگی جهان با هماهنگ سازی و آماده سازی برای بازدید و پاسخ به شرایط اضطراری است.

ایران عضو فعال حفظ مواریث بشری

همچنین «محمدحسن طالبیان» معاون میراث فرهنگی کشور نیز در این نشست به نقش ایران در حفاظت از آثار تاریخی اشاره کرد و افزود: بیش از سه دهه است که نیروهای نظامی ایران درخصوص حفاظت از میراث فرهنگی در مقابل خطرات و شرایط اضطراری دوره های آموزشی مختلفی را پشت سر گذاشته اند.

معاون میراث فرهنگی همچنین ایران را در زمینه همکاری های بین المللی به ویژه استرداد اموال فرهنگی ـ تاریخی با تکیه بر کنوانسیون 1970 و همچنین اعاده اموال فرهنگی دیگر کشورها پیشقدم دانست. 

طالبیان تاکید کرد، ایران با کمیته های یونسکو از جمله پلیس اینترپل، NIDRA، UNIODC و پلیس Carabinary ایتالیا تعامل خوبی دارد و در راستای حفاظت از میراث فرهنگی دوره های آموزشی عالی برای افراد متخصص در گمرک، میراث فرهنگی، پلیس و سازمان امنیت با همراهی ارگان های مختلف برگزار کرده است.

محمدحسن طالبیان تاکید کرد: ایران در اکثر مجامع و کنوانسیون های با موضوعاتی چون حفظ مواریث بشر، صلح، حفاظت از میراث فرهنگی و محیط زیست عضویت دارد و با سازمان هایی که هدف متعالی آن ها حفاظت از میراث فرهنگی و طبیعی باشد همراهی خواهد کرد.طالبیان از سفیر اتریش در ایران و رئیس انجمن کمیته های ملی (blue shield) درخواست کرد که اطلاعات کامل فعالیت های انجام شده مرتبط را به سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ارسال کنند تا پس از طرح و بررسی در جلسه ای با حضور همه دستگاه ها و نهادهای مرتبط برای این همکاری تصمیم گیری شود.

138/116

بیشتربخوانید:

فتو موشن: تخت جمشید، میراث جاودان ایران کهن

ارسال دو پرونده جدید از ایران به یونسکو برای ثبت در میراث جهانی

افتتاح موزه و نمایشگاه میراث فرهنگی و تمدن ایران در هلند+ ویدئو

گشایش نمایشگاه مشترک میراث فرهنگی ایران و ارمنستان