به گزارش ایران پرس به نقل از پرس تی وی، پنج دور مذاکرات قبلی با میانجیگری سازمان ملل که میان نمایندگان دولت دمشق و گروههای مخالف برگزار شد، بدون دستیابی به نتایج مشخصی پایان یافت.
طرفهای درگیر در سوریه همچنین در چهار دور مذاکرات صلح با میانجیگری ایران، روسیه و ترکیه در آستانه، پایتخت قزاقستان شرکت کردند. در جریان این مذاکرات روسیه، ایران و ترکیه، سه کشور تضمینکننده در مذاکرات صلح آستانه، یادداشت تفاهم ایجاد مناطق کاهش مناقشه در سوریه را امضا کردند.
مطابق با این برنامه، گروههای معارض و دمشق، تمامی درگیریها و استفاده از انواع سلاحها را در مناطق امن متوقف خواهند کرد.چ
این اقدام باهدف تسهیل درروند تلاشهای دیپلماتیک وامداد رسانی، احیای زیرساختهای تخریبشده و بازگشت غیرنظامیان به منازلشان اتخاذشده است.
استفان دِی میستورا، نماینده ویژۀ سازمان ملل در امور سوریه دوشنبه در کنفرانسی خبری در ژنو تصریح کرد مذاکرات صلح آستانه و ژنو درزمینهٔ حل بحران سوریه که«به دنبال هم» برگزار شد، نتیجهبخش بود.
وی با اشاره به توافق درزمینهٔ ایجاد مناطق کاهش مناقشه در سوریه افزود: «تردیدی نیست که برگزاری این نشست با توجه به دستیابی به یادداشت تفاهم آستانه ضروری بود.»
این نماینده سازمان ملل همچنین دوشنبه در اظهاراتی گفت بود که بشار اسد، رئیسجمهور سوریه با اعزام هیئتی به ژنو علاقهمندی خود را به یافتن راهحلی سیاسی برای حل بحران سوریه نشان داد.
وی همچنین تصریح کرد آخرین دور از مذاکرات ژنو در سراسر هفته حول چهار موضوع نحوۀ اداره کشور، قانون اساسی جدید، انتخابات و مبارزه با تروریسم برگزار خواهد شد.
کمیتۀ عالی مذاکرات سوریه، اصلیترین ائتلاف مخالف دولت دمشق، برای شرکت در مذاکرات ژنو ابراز علاقهمندی بیشتری از خود نشان داده است. اعضای این کمیته در مذاکرات آستانه هم حضور داشتند.
ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه دوشنبه گفت نمایندگان روسیه، ایران و ترکیه به منظور ترسیم خطوط مناطق امن و نظارت بر روند این توافق با دولت دمشق در تماس هستند.118/112
بیشتر بخوانید:
ژنو 4 ، دستاورد حداقلی و ژنو 5 با دستورکاری دور از انتظار / تحلیل
خوشبینی سازمان ملل به نتایج دور جدید مذاکرات ژنو درباره سوریه
دور ششم مذاکرات ژنو در سایه موفقیت مذاکرات آستانه/تحلیل
بازدید معاون رئیس جمهور از آزمایشگاه «سرن» در ژنو