این کمیسیون وظیفه شناسایی افراط گرایان در نقاط مختلف این کشور را دارد که ارزشهای بریتانیایی از جمله پلورالیسم را تهدید میکنند. این کمیسیون همچنین شهروندان بریتانیایی را به مقابله با افراطگرایی در جامعه ترغیب و توصیههایی را به دولت ارائه میدهد.
ترزا می در سخنانی ضمن اشاره به نقش اساسی دولت بریتانیا برای مقابله با افراطگرایی، بر نقش دیگر آن یعنی کمک به مردم و تشکیل سازمانهایی در جامعه برای ترویج و دفاع از ارزشهای این کشور و نیز ایستادگی در برابر افراطگرایانی که میخواهند ارزشهای بریتانیایی را تضعیف کنند و باورهای خود را تحمیل کنند، تاکید کرد.
به نظر می رسد حملات تروریستی ماه مارس در لندن و مه 2017 در منچستر زنگ هشدار را برای دولت محافظه کار بریتانیا به صدا در آورده است.
این مساله با توجه به بازگشت تروریست های تکفیری دارای هویت اروپایی از خاورمیانه به اروپا از جمله به بریتانیا و افزایش شدید احتمال اقدامات تررویستی از جانب آنها تشدید شده است.
ضمن اینکه با توجه به تشدید تبلیغات درباره ایدئولوژی های افراط گرایانه بویژه وهابیت در فضای مجازی، اکنون چشم انداز هراسناکی درباره جلب و جذب هزاران جوان به گروههای تروریستی بویژه داعش وجود دارد.
کما اینکه سرویس اطلاعات داخلی بریتانیا اعلام کرده است، ۲۳ هزار افراطی بالقوه در این کشور ساکن هستند.
بریتانیا در چند سال گذشته با حمایت همه جانبه از گروههای تروریستی تکفیری درسوریه از جمله داعش، خود زمینه تقویت و گسترش فعالیتهای آنها را فراهم کرد. اکنون با بازگشت عناصر وابسته به داعش در کشورهای اروپایی از جمله بریتانیا که بیشتر از اتباع همان کشورها هستند، آنها مبادرت به حملات تروریستی می کنند.
این پدیده یعنی حملات تروریستی انفرادی در قالب پدیده موسوم به "گرگ های تنها "اکنون در اروپا در حال گسترش است.
این عوامل تروریستی خود درباره زمان و نحوه حملات تروریستی تصمیم گیری می کنند و پس از انجام شدن آن، داعش مسئولیت حمله را بر عهده می گیرد. اما تشکیل کمیسیون مبارزه با افراط گرایی از سوی ترزا می از منظری دیگر، یعنی با توجه به برگزاری انتخابات زودهنگام پارلمانی نیز قابل توجه است.
ترزا می با تصور افزایش حمایت از حزب محافظه کار، اقدام به برگزاری انتخابات زودهنگام کرده است. با این حال طبق نظر سنجی ها، شاهد کاهش فاصله بین حزب محافظه کار و رقیب آن یعنی حزب کارگر پس از انتشار برنامه سیاسی آنها بوده ایم.
در عین حال وقوع حمله تروریستی منچستر نه فقط باعث افزایش نارضایتی از عملکرد امنیتی دولت محافظه کار در بین مردم بریتانیا شده، بلکه به طور اجتناب ناپذیری بر محبوبیت حزب محافظه کار تاثیر منفی خواهد نهاد.
اکنون ترزا می با اعلام تشکیل کمیسیون مبارزه با افراط گرایی به نوعی در صدد ارسال این پیام به مردم بریتانیا است که دولت محافظه کار قصد دارد تا اقداماتی جدی و تاثیر گذار برای مبارزه با ایدئولوژی و عوامل افراط گرا صورت دهد.
نباید فراموش کرد که پس از حمله تروریستی در منچستر، مسئله امنیت به تاثیرگذارترین موضوع در مبارزات انتخاباتی، انتخابات پارلمانی بریتانیا تبدیل شده است.
در حالی که ترزا می نخست وزیر بریتانیا و رهبر حزب محافظه کارهمچنان بر مبارزه با تروریسم از طریق کنترل فضای مجازی و شبکه های اجتماعی پافشاری می کند، اما جرمی کوربین رهبر حزب کارگر ، سیاست های نادرست امنیتی دولت ترزا می را از جمله عوامل دخیل در حمله تروریستی اخیر در منچستر معرفی کرده است.
در واقع اکنون هر دو حزب محافظه کار و کارگر تلاش می کنند تا از مقوله امنیت در انتخابات پیش رو بیشترین استفاده ابزاری را ببرند./113/111
بیشتربخوانید:
«امنیت»؛ محور انتخابات پارلمانی در انگلیس