به گزارش ایران پرس به نقل از شبکه تلویزیونی پرس تی وی؛ سعد حریری، نخست وزیر مستعفی لبنان بعد از دو هفته حضور در عربستان، وارد پاریس شد. وی در دوران اقامت خود در عربستان به صورتی غافلگیر کننده استعفای خود را اعلام کرده بود.
رئیس جمهوری لبنان کناره گیری حریری را قبول نکرد و امانوئل ماکرون، رئیس جمهوری فرانسه نیز اصرار بر این داشت که حریری را همچنان نخست وزیر لبنان می داند.
حریری در سخنان خود در پاریس گفت:«در خصوص اوضاع سیاسی در لبنان، من تا چند روز دیگر به بیروت می روم تا در جشن های استقلال صحبت کنم. همانطور که می دانید من از مقام خود استعفا داده ام و در آنجا در خصوص این مساله صحبت و مواضع خود را در این خصوص بعد از گفتگو با رئیس جمهور میشل عون روشن خواهم کرد.
حریری همچنین گفت چند روزی در فرانسه می ماند ولی تا بیست و دوم نوامبر که جشن های استقلال لبنان که در سالگرد پایان کنترل فرانسه بر ان کشور است، بازخواهد گشت.
ژوزف مالیا، تحلیل گر مسائل سیاسی معتقد است «اینها رویدادهایی هستند که می توان گفت بی سابقه اند. ربوده شدن یکی از رهبران سیاسی در دنیا با خشم بین المللی روبرو شد. بی شک این وضعیت نمی توانست بیش از این ادامه پیدا کند، در حالی که نمی دانیم چه کسی راه حل را پیشنهاد کرده است و خروج وی نیز برای حفظ آبروی عربستان بود.»
بسیاری این مساله را که فرانسه با میزبانی از حریری در این برهه زمانی، نقش یک میانجی بی طرف را بازی کرده است، زیر سوال برده اند. وزارت امور خارجه ایران به تازگی از مداخلات فرانسه در امور داخلی لبنان انتقاد و اعلام کرده است «فرانسه در قبال بحران های منطقه ای رویکردی جانبدارانه دارد و این رویکرد خواه تعمدی باشد یا نه باعث می شود بحران های بالقوه به بحران هایی واقعی تبدیل شوند.»
مالیا معتقد است «از نظر من نقش فرانسه به نوعی نقش میانجی رسانه ای و روابط عمومی است. در واقع فرانسه درب خروج را برای محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان و دولت لبنان باز کرده است. فرانسه همچنین در تلاش برای تاثیر گذاری بر افکار عمومی در لبنان و مردم این کشور است که هنوز نمی توانند علت کناره گیری حریری در تلویزیون سعودی و این را که در این مدت چه بر وی گذشته است، درک کنند.
سعد حریری، میلیونر و فرزند رفیق حریری نخست وزیر سابق لبنان است. زمانی که دوران ریاست جمهوری ژاک شیراک به پایان رسید، به خانه رفیق حریری در پاریس منتقل شد که نشان از روابط نزدیک خانواده حریری و بزرگان سیاسی در فرانسه است. سعد از جمله دیدار کنندگان دائم از کاخ الیزه در دوران ریاست جمهوری فرانسوآ اولاند بود ولی در این دوران، مقامی رسمی نداشت.118/111
مترجم: حسین جعفر یامی
منبع: پرس تی وی
بیشتر بخوانید:
سعد الحریری: در سالگرد استقلال لبنان، در بیروت خواهم بود
القدس العربی: وقتی الحریری از عربستان خارج شود، چه اتفاقی می افتد؟
میشل عون: سفر الحریری از ریاض به پاریس به منزله خروج از بحران است