ایران پرس: همکاری‌های اقتصادی و تجاری ایران و افغانستان در مسیر پیشرفت قرار دارد و درهمین چارچوب، نخستین نمایشگاه تخصصی ایران به مدت سه روز در کابل، پایتخت افغانستان، برگزار شد.

نخستین نمایشگاه تخصصی ایران در بخش‌های خدمات فنی و مهندسی انرژی، برق و مخابرات و خدمات شهری از 22 تا 24 سپتامبر 2020 در کابل برگزار شد. 21 شرکت ایرانی در بخش خدمات شهری و 54 شرکت ایرانی در بخش خدمات فنی و مهندسی در نمایشگاه کابل حضور داشتند.

همزمان با این نمایشگاه، بزرگترین هیات ایرانی با 150 بازرگان، تجار و نیز شماری از نمایندگان مجلس شورای اسلامی ایران به کابل سفر کرده و اعضای این هیات با تجار، مقامات، مسئولان و نمایندگان مجلس افغانستان دیدار و گفت وگو کردند.

سفر چنین هیاتی به کابل و برگزاری نخستین نمایشگاه تخصصی در بخش فنی و مهندسی ایران در افغانستان نشان‌دهنده شروع فصل جدیدی در همکاری‌های تجاری دو کشور است. پیوند‌های فرهنگی، جغرافیایی، تاریخی و تمدنی ایران و افغانستان، دو کشور را در مسیر جدید همکاری‌های تجاری قرار داده که برگزاری نخستین نمایشگاه تخصصی فنی و مهندسی در کابل، ابتکاری موثر برای توسعه سطح تجارت ایران و افغانستان است.

هم اکنون ایران و افغانستان در بخش صادارت کالا همکاری خوبی دارند اما با تصمیم سران دو کشور، این سطح از همکاری در حال ورود به مرحله جدیدی است که توسعه علمی افغانستان را به همراه خواهد داشت.

انتقال تجربه‌ها و دانش فناورانه خدمات فنی و مهندسی ایران در حوزه‌های مختلف به ویژه در بخش انرژی به افغانستان، به این کشور برای توسعه زیرساخت‌های حیاتی کمک شایانی خواهد کرد.

در همین زمینه، «بهادر امینیان» سفیر ایران در کابل در تشریح اهمیت برگزاری نمایشگاه تخصصی فنی و مهندسی در کابل گفت: "ایران در طول سال‌های گذشته، روابط خوب اقتصادی با افغانستان داشته و در مرحله جدید در پی این است که با پیوندهای فناورانه و خدمات مهندسی، این روابط را تقویت کند."

ایران در سال‌های اخیر با اتکاء به دانش بومی در حوزه‌های فناوری پیشرفت‌های خوبی داشته و فعالیت صدها شرکت دانش‌بنیان ایرانی در بخش‌های مختلف، ظرفیت خوبی برای کشورهای همسایه برای استفاده از این تجربه نوین علمی فراهم کرده است.

استفاده همسایگان از این دانش ایرانی فرصت جدیدی برای توسعه علمی و حل مشکلات فراهم می‌کند و در این میان، نسل جوان افغانستان می‌تواند از تجربه بومی و خوب ایران در حوزه‌های فناوری برای حل مشکلات افغانستان بهره‌گیرد.

ورود تجارت ایران با افغانستان به مرحله جدید فنی و مهندسی، به نفع توسعه و آبادانی این کشور است و در سایه صلح و امنیت‌پایدار در افغانستان می‌توان ظرفیت‌های همکاری دو کشور را بیش از پیش افزایش داد.

نویسنده: علی کرمی

117