در روز هفتم نوامبر سال 2012 بود که اولین حکم سلب تابعیت شهروندان بحرینی صادر شد و یکی از نگران کننده ترین راهکارهای رژیم دیکتاتوری آل خلیفه برای ساکت کردن مخالفان در بحرین وارد عرصه اجرا شد.
در آن زمان وزیر امور داخلی بحرین تصمیم گرفت، تابعیت 31 شهروند این کشور از جمله برخی روحانیون و عناصر پارلمانی و آکادمیک و حقوقدانان و اصحاب رسانه این کشور را لغو کند و این نقطه آغازین تشدید نقض آشکار حقوق شهروندان بحرینی توسط رژیم حاکم بر بحرین بود.
اقدامات رژیم آل خلیفه در محروم کردن شهروندان بحرینی از زندگی در موطنشان نقض آشکار موازین حقوق بین الملل محسوب می شود.
سلب تابعیت در کنوانسیون های بین المللی عملی محکوم و مردود است
در حقوق بین الملل یک اصل کلی وجود دارد مبنی بر اینکه «هیچ کس بدون تابعیت نیست.»
برای مثال؛ ماده 15 اعلامیه جهانی حقوق بشر عنوان می کند که «همه افراد از حق داشتن تابعیت بهرهمند هستند و احدی را نمی توان خودسرانه از تابعیتش محروم ساخت.»
اقدام حکومت آل خلیفه در سلب تابعیت از مخالفان خود به خصوص رهبران سیاسی و مذهبی ضمن اینکه نقض و انحراف از همه حقوق بنیادین بشری است سبب می شود که این افراد از حقوقی نظیر حق حمایت سیاسی دولت از تبعه خود و حقوق شهروندی از جمله حق رأی نیز محروم شوند.
این موضوع نشان می دهد که تحرکات آل خلیفه جهت تضییع کامل حقوق مردم بحرین ابعاد گسترده تر و در عین حال خطرناک تری به خود گرفته است.
رژیم بحرین از هر اتهام ناروا و اهرم ظالمانه ای برای تعقیب فعالان سیاسی که خواسته آنها دموکراسی و حقوق برحق است، استفاده میکند.
ایجاد رعب و وحشت در میان فعالان سیاسی بحرینی
رژیم آل خلیفه با چنین اقداماتی درصدد ایجاد رعب و وحشت در میان فعالان سیاسی بحرینی است تا اعتراضات مردمی در این کشور را که از سال 2011 تشدید شده است سرکوب کند.
لغو تابعیت در بحرین با انگیزه سیاسی صورت می گیرد که هدف از چنین اقدامی تغییر ترکیب جمعیتی این کشور در مسیر مطامع انحصار گرایانه آل خلیفه است.
«ابراهیم سرحان»، مشاور حقوقی بحرینی گفت: "سیاست، نهاد قضائی بحرین را فاسد ساخته و این نهاد به ابزاری برای سرکوب آزادیها تبدیل شده است."
«سعید شهابی»، تحلیلگر سیاسی مقیم لندن نیز گفت: "لغو تابعیت مخالفان در بحرین یکی از هولناک ترین اقدامات رژیم فرقه گرای بحرین علیه شهروندانش به شمار می رود."
رژیم حاکم آل خلیفه اتباع خارجی را به شرط همسویی با این رژیم استبدادی وارد بحرین می کند و به آنها تابعیت بحرینی می دهد و در مقابل ساکنین اصلی بحرین را که به سیاستهای آل خلیفه معترض هستند از سرزمین شان اخراج می کند تا سیاستهای فرقه گرایانه خود را در بحرین به پیش ببرد.
رژیم آل خلیفه با نقض گسترده حقوق بشر و سرکوب مطالبات بر حق مردم، بحرین را به مکانی برای نقض گسترده حقوق بشر تبدیل کرده است.
با توجه به چنین عملکردی رژیم آل خلیفه در عرصه جهانی به عنوان رژیمی مخوف و سرکوبگر که نمادی از یک رژیم ضد انسانی است، شناخته می شود.
نویسنده: بیژن نجفی
133/116
بیشتر بخوانید:
دادگاه آل خلیفه تابعیت 36 فعال بحرینی را سلب کرد
رژیم بحرین تابعیت ۱۰ شهروند این کشور را سلب کرد
رژیم بحرین 36 شهروند این کشور را به حبس ابد و سلب تابعیت محکوم کرد