میترلنر روز شنبه در گفتگو با روزنامه کوریر درباره مذاکرات عضویت ترکیه در اتحادیه اروپا اظهار داشت، ترکیه می تواند همواره به عنوان یکی از شرکای اروپا در زمینه همکاری های اقتصادی، سیاسی و حتی امنیتی باشد، اما اینکه روزی به عضویت اتحادیه اروپا در آید غیرممکن است.
وی تاکید کرد که آنکارا می تواند در مواردی که لازم باشد حتی سطح همکاری های خود با اروپا را افزایش دهد، اما این به معنی ایجاد افزایش توقع برای اروپایی شدن آنها نیست.
کریستین کرن صدراعظم اتریش نیز در آستانه صدمین روز فعالیت خود در این سمت در گفتگویی عملکرد کمیسیون اروپایی در قبال ترکیه را مورد انتقاد قرار داد.
صدراعظم اتریش روز شنبه در مصاحبه با روزنامه اتریشی «استریچ» اظهار داشت که کمیسیون اروپا در مسیر مذاکره با ترکیه شفاف عمل نکرد و این جای انتقاد دارد.
وی در ادامه افزود: نباید این ذهنیت برای آنکارا به وجود بیاد که توافق بر سرکنترل مرزها به معنی قطعیت در پذیرش ترکیه در اتحادیه اروپا است.
وی در واکنش به اظهارات «ژان کلود یونکر» رئیس کمیسیون اروپا درباره مذاکرات الحاق ترکیه به اتحادیه اروپا گفت: روند مذاکرات به عنوان راه حل دسترسی ترکیه به اتحادیه اروپا نتیجه ای نداشته است و ترکیه دورتر و دورتر می شود.
وی افزود: اگر کسی همچون یونکر به ترکیه وعده می دهد که با آنها مذاکره خواهد کرد و در عین حال می گوید ترکیه در هر صورت نمی تواند به اتحادیه اروپا بپیوندد، چنین موضعی نه در رابطه با ترک ها و نه در قبال اروپایی ها منطقی نیست.
یونکر در 21 اوت گفته بود که مذاکرات با ترکیه باید با وجود مشکلات بین دو طرف ادامه یابد هر چند که هنوز توافقی در این زمینه وجود ندارد.
صدراعظم اتریش همچنین تصریح کرد که موضوع پیوستن ترکیه به اتحادیه اروپا موضوعی کاملا دیپلماتیک است و باید براساس چارچوب های دیپلماتیک پیش رود.
صدر اعظم اتریش در اوایل اوت 2016 از اتحادیه اروپا خواسته بود مذاکرات الحاق ترکیه به اتحادیه اروپا را متوقف کند زیرا به گفته وی، اقدامات اقتصادی آنکارا مطابقتی با استانداردهای اتحادیه اروپا ندارد.
این خواسته همچنین به دلیل آنچه که وی سیاست سرکوبگرایانه ترکیه پس از کودتای نافرجام در این کشور خواند، مطرح شده است.
صدراعظم اتریش، پیشتر نیز خواستار قطع مذاکرات الحاق ترکیه به اتحادیه شده بود؛ اظهاراتی که واکنش «مولود چاووش اوغلو» وزیر امور خارجه ترکیه را به دنبال داشت.
"سباستین کورتس" وزیر امور خارجه اتریش نیز در 19 اوت در باره عضویت ترکیه در اتحادیه اروپا تصریح کرد که ترکیه به عنوان نامزد عضویت در اتحادیه اروپا با اقداماتی که خود انجام داد، از این فرایند فاصله گرفت. وی خواستار توقف روند مذاکره اروپا با ترکیه درخصوص عضویت در اتحادیه اروپا شد.
کورتزدر اواخر مه 2016درباره لغو توافق ترکیه با اتحادیه اروپا در زمینه پناهجویان هشدار داد. وزیر امور خارجه اتریش در گفتوگو با روزنامه آلمانی تاکس اشپیگل ضمن تهدید مقامات ترکیه درباره لغو توافق با اتحادیه اروپا بر سر پذیرش پناهجویان گفت، اتریش تصمیم مستقلی را در صورت لغو این توافق خواهد گرفت.کورتس افزود، اگر ترکیه بخواهد تصمیم به ترک همکاری با اروپا کند، شانس خود را در بسیاری از زمینه ها از دست خواهد داد.