در این ملاقات امیرعبداللهیان، ضمن اعلام آمادگی جمهوری اسلامی ایران برای جمعبندی مذاکرات وین براساس پیش نویس بسته مذاکراتی که نتیجه ماهها مذاکرات سخت و فشرده است، به طرفهای مقابل توصیه کرد با پرهیز از سیاسی کاری و با اتخاذ رویکردی سازنده و واقعبینانه، تصمیمات سیاسی لازم را برای اعلام توافق بگیرند.
جوزپ بورل در این دیدار با تشریح مواضع و رویکردهای اتحادیه اروپا در قبال ایران طی ماههای اخیر، موضوع برجام و مذاکرات هستهای را جدا از سایر موضوعات در دستورکار دو طرف دانست و بر عزم اتحادیه برای پیشبرد و به نتیجه رساندن مذاکرات وین تاکید کرد. بورل در توئیتی نوشت : توافق کردیم که باید ارتباطات را باز نگه داریم و برجام را بر اساس مذاکرات وین احیا کنیم.
تغییر موضع آشکار اتحادیه اروپا در باره احیای مذاکرات وین
به نظر می رسد تغییر موضع آشکار اتحادیه اروپا در باره احیای مذاکرات وین با توجه به تثبت اوضاع در ایران و پایان یافتن اغتشاشات و ناامیدی بروکسل از تداوم ناآرامی در ایران صورت گرفته است. اتحادیه اروپا تا همین چند روز قبل همسو با آمریکا بر حمایت از اغتشاشات و عوامل آشوبگر در ایران تاکید کرده و اقدامات تهران در زمینه ایجاد ثبات و امنیت وبرخورد با آشوبگران را مورد انتقاد قرار می داد.
در این راستا شورای اروپا روز دوشنبه 12 دسامبر در پایان نشست وزرای خارجه اتحادیه اروپا در بیانیهای از ایران خواست تا به تعهدات خود ذیل قوانین بینالمللی عمل کنند.همچنین دراین بیانیه شورای اروپا خواستار توقف آنچه «دستگیریهای خودسرانه» آشوبگران عنوان کرده، شده است.این اتحادیه مدعی شد که از تمامی روشهای موجود برای حسابرسی از اقدامات مقامات ایرانی استفاده خواهد کرد.
غربی ها به سرکردگی آمریکا از زمان شکل گیری اغتشاشات در ایران ضمن حمایت از عوامل آشوبگر ، تلاش سیاسی و تبلیغاتی گسترده ای را علیه ایران سامان داده و ضمن کنار نهادن مذاکرات برجامی به بهانه بی ثمر بودن و بی موقع بودن آن ، با تمرکز بر آشوب ها در ایران بر این گمان بودندکه خواهند توانست گام های مهمی را در زمینه تضعیف جمهوری اسلامی ایران بردارند.
در این راستا آمریکا به زعم خود با اغتنام فرصت از بروز برخی آشوب ها در ایران فشارها و اقدامات خود را علیه ایران تشدید کرده وبا به براه انداختن کارزاری سیاسی با همراهی شرکای خود عضویت ایران را در کمیسیون مقام زن سازمان ملل لغو کرد و از سوی دیگر اروپایی ها نیز به اتخاذ مواضع خصمانه ای علیه ایران پرداختند که البته واکنش شدید ایران را در پی داشت.
محکوم کردن مواضع اروپا بخصوص حمایت از اغتشاشگران
کما این که وزیر خارجه ایران در دیداربا بورل ، رویکرد کشورهای غربی در حمایت از اغتشاشگران و وضع تحریم های غیرقانونی علیه جمهوری اسلامی ایران به بهانه های واهی حمایت از حقوق بشر مردم ایران را محکوم کرد.
در واقع اروپایی ها خواهان آن هستند که نظام جمهوری اسلامی ایران هیچ گونه واکنشی در قبال اغتشاشات و آشوبگران نشان ندهد تا بدین ترتیب راه برای افزایش بی ثباتی و ناامنی در جمعه ایران گشوده شود. اتحادیه اروپا بارها با نشان دادن همراهی خود با آمریکا در دوره بایدن در حمایت از آشوب در ایران و دخالت در امور داخلی ایران ماهیت خصمانه و ضد ایرانی خود را نشان داده است.
با این حال دیدار بورل با امیر عبداللهیان در اردن و درخواست او برای از احیای مذاکرات برجامی نشان از ناامیدی اروپایی ها از نتیجه بخش بودن رویکرد منفی وبی نتیجه آنها در قبال ایران و در نتیجه بازگشت به مسیر تعامل و مذاکره با تهران است.
113
بیشتر بخوانید:
بررسی تحولات و مذاکرات رفع تحریم در نشست امیرعبداللهیان با جوزپ بورل