ایران پرس- با ادامه شرایط نامساعد پناهجویان در لیبی، اتحادیه اروپا با مشارکت اتحادیه آفریقا و سازمان ملل متحد برای بازگرداندن پناهجویان آفریقایی به ویژه از لیبی به کشورهایشان تلاش خواهد کرد.

«فدریکا موگرینی» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا تاکید کرد که این اتحادیه با همکاری اتحادیه آفریقا و سازمان ملل متحد، 10 هزار پناهجوی آفریقایی را در ماه‌های آینده به کشورشان بازخواهد گرداند.

«فدریکا موگرینی» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا

 

اظهارات موگرینی و وعده کمک اروپا برای بازگرداندن پناهجویان از لیبی در حالی مطرح می شود که از افشای ماجرای رسمی برده داری در لیبی و فروش پناهجویان در برخی از بازارهای این کشور بیش از یک ماه می گذرد. بحران سیاسی در لیبی و نبود دولت مرکزی قوی و کارآمد و دسترسی این کشور به آب های مدیترانه ،لیبی را به مبدا عبور پناهجویان آفریقایی به اروپا بدل کرده است.از این رو بسیاری از اتباع آفریقا طی سال های اخیر در تلاش برای مهاجرت به اروپا مسیر سخت و پرخطر مهاجرت از لیبی را انتخاب کرده اند.

فقر، بیکاری، جنگ های داخلی ، تروریسم و ناامنی ناشی از دخالت های غرب در کشورهای آفریقایی از جمله دلایل اتباع آفریقا برای مهاجرت به اروپاست.

این در حالی است که اروپا نیز به ویژه در چند سال اخیر با بحران مهاجرت های قانونی و غیر قانونی رو به رو بوده و مقامات اروپایی تلاش کرده اند مسیر پناهجویان به این قاره را از طرق مختلف ببندند. بستن مرزها،اسکان مهاجران در کمپ ها و در بسیاری موارد اخراج آنها از جمله سیاست های کشورهای اروپایی در قبال پناهجویان بوده است. همچنین کشورهای اروپایی برای کنترل پناهجویان، اسکان آنها را در خارج از مرزهای خود مد نظر قرار داده اند. «آلفا کنده» رییس دوره ای اتحادیه آفریقا در این باره می گوید: انگشت اتهام را باید به سوی اروپا نشانه رفت. زیرا اتحادیه اروپا در راستای سیاست های ضد مهاجرتی خود از لیبی در این فاجعه انسانی حمایت می کند.

«آلفا کنده» رییس دوره ای اتحادیه آفریقا

 

گزارش ها حاکی از وضعیت وخیم بسیاری از پناهجویان در لیبی است. اروپا اعلام کرده است با اتحادیه آفریقا و سازمان ملل در بازگرداندن پناهجویان همکاری می کند این در حالی است که حل مشکلات پناهجویان نه در بازگرداندن آنها بلکه در حل مشکلات معیشتی و بهبود شرایط زندگی در کشورهای مبداء است. بسیاری از کشورهای آفریقایی دیر زمانی مستعمره کشورهای غربی به ویژه فرانسه بوده اند و دخالت این کشورها و سیاست های مداخله جویانه آنها همواره مانع ثبات و آرامش و بهبود شرایط اقتصادی در آفریقا بوده است. اکنون نیزاعلام اروپا در واقع گامی در راستای سیاست های ضد مهاجرتی خود و تلاشی برای جلوگیری از ورود پناهجویان محسوب می شود.

« پییر فردیناندو کازینی» (Pierre Ferdinando Cazini)، رئیس کمیسیون خارجی و مهاجرت سنا ایتالیا در این باره می گوید: اروپا خطاب به آوارگان و مهاجران شعار می دهد که به خانه هایتان برگردید و ما شما را در کشورهای خودتان کمک خواهیم کرد اما این حقیقت ندارد.113/111

نویسنده:  آتوسا دینیاریان

بیشتر بخوانید:

رئیس اتحادیه آفریقا: اروپا مسوول بخشی از مشکلات به وجود آمده برای مهاجران آفریقایی است

کاهش تدریجی شمار مهاجران آفریقایی در اروپا

کاهش ورود پناه جویان به اروپا از طریق دریای مدیترانه در سال 2017

«<a href="http://parstoday.com/fa/search--%D9%81%D8%AF%D8%B1%DB%8C%DA%A9%D8%A7+%D9%85%D9%88%DA%AF%D8%B1%DB%8C%D9%86%DB%8C">فدریکا موگرینی</a>» مسئول سیاست خارجی <a href="http://parstoday.com/fa/search--%D8%A7%D8%AA%D8%AD%D8%A7%D8%AF%DB%8C%D9%87+%D8%A7%D8%
<strong>«آلفا کنده» رییس دوره ای اتحادیه آفریقا</strong>