به گزارش روز دوشنبه ایران پرس، بر اساس آخرین نظرسنجی ها، در پی بروز بحران مهاجرت در سال 2015 در اروپا و انتقاد شدید حزب راست گرای «آزادی» از تصمیم دولت اتریش در بازکردن مرزها و پذیرفتن صدها هزار پناهجو، محبوبیت این حزب در میان مردم این کشور رو به افزایش نهاده است.
به این ترتیب، میزان محبوبیت حزب راست گرای اتریش در سال گذشته به بیش از 30 درصد رسید و نامزد این حزب در انتخابات ریاست جمهوری، تا نزدیکی پیروزی پیش رفت.
هم اکنون، در حالی که حزب «سوسیال دموکرات» و حزب «محافظه کار مردم» (دو حزب حاضر در دولت که سیاست های پس از جنگ را در تسلط خود دارند)، به گرایش های راست گرایانه متمایل شده اند، حزب راست گرای «آزادی» پس از این دو حزب در جایگاه سوم قرار دارد.
درمیان پناهجویان وارد شده به اتریش در سال 2015، بیشتر انها به آلمان انتقال یافتند، اما 90 هزار تن از آنها یعنی معادل بیش از یک درصد از جمعیت اتریش، دراین کشور باقی مانده و درخواست پناهندگی کردند.
در پی این واقعه، دو حزب میانه روی اتریش متعهد شدند که از تکرار چنین واقعه ای در این کشور جلوگیری کنند.
«انتون پلینکا» Anton Pelinka تحلیلگر سیاسی در این باره می گوید، «به نظر می رسد افکار و دیدگاه های حزب راست گرای آزادی در دو حزب حاضر در دولت اتریش نفوذ کرده است. اگرچه این دیدگاه ها کاملا با دیدگاه های این حزب منطبق نیست، اما بسیار به رویکرد این حزب نزدیک است.»
در همین رابطه می توان گفت کشمکش میان دولت اتریش و ایتالیا در روز چهارم ژوئیه بر سر کنترل مرزهای مشترک دو کشور، گواهی بر این تغییر موضع است.
همچنین ماه گذشته، در پی درخواست ایتالیا از سایر کشورهای اتحادیه اروپا برای کمک به جلوگیری از هجوم پناهجویان از سواحل مدیترانه به این کشور، «هانس پیتر دوسکوزیل» Hans Peter Doskozil وزیر دفاع اتریش آمادگی کشورش را برای هرگونه اقدام در صورت سرازیر شدن این پناهجویان به سوی اتریش اعلام کرد.
دوسکوزیل بلافاصله در همین رابطه در سخنانی در جمع خبرنگاران گفت کنترل مرزی را در گذرگاه «برنر» تشدید کرده است و به این منظور 750 سرباز را به این منطقه اعزام خواهد کرد.
حزب محافظه کار مردم اتریش و رهبر 30 ساله آن یعنی «سباستین کورز» Sebastian Kurz که وزیر امور خارجه این کشور نیز است، در نظرسنجی ها، پیشرو هستند.
کورز از زمان رسیدن به قدرت در ماه مه تا کنون، سیاست های خود را بر مهاجرت و همچنین یکپارچگی بیشتر در این کشور متمرکز کرده است.
وی همچنین تاکید دارد، مهاجرانی که از دریای مدیترانه وارد اروپا شده اند، به جای اروپا به افریقا انتقال یابند.
گفته می شود، مواضع و زبان کورز به اندازه ای به حزب «آزادی» نزدیک بوده است که این حزب وی را به سرقت ادبی متهم کرده است.
به هرحال، حزب راست گرای آزادی اتریش به رغم حواشی که دارد، توانسته است در ساختار سیاسی این کشور جایگاهی برای خود بیابد.
به همین ترتیب، شانس پیوستن به دولت به عنوان عضوی کوچکتر برای حزب راست گرای آزادی به بالاترین میزان خود در 10 سال گذشته رسیده است، اما فعلا شانس به دست آوردن جایگاه حزب اول و انتخاب صدراعظم اتریش از این حزب هنوز خیلی پایین است.
در همین حال باید گفت، با توجه به اینکه احزاب عوام گرای دیگری در فرانسه، آلمان و هلند وجود دارند، بروز و ظهور این حزب راست گرا تنها به اتریش محدود نمی شود.
با این دید می توان گفت این حزب می تواند در آینده جایگاه خود را در اتریش پیدا کند.116/110
بیشتر بخوانید:
ظهور مکرونی دیگر در اتریش و سایر کشورهای اروپایی
اتریش، انتخابات زودهنگام برگزار می کند
وزیر امور خارجه اتریش؛ رهبر جدید محافظه کاران این کشور