در طرح و برنامههای دولت ائتلافی جدید اتریش بیشتر از 21 بار نام اسلام آمده است که اغلب در پروژههای امنیتی است. در سال گذشته میلادی احزاب راستگرا افراطی موفقیت هایی در جلب افکار عمومی به سمت خود داشتند ولی آنها فقط در اتریش موفق به حضور در دولت شدند. حزب راست افراطی آزادی با حزب مردم تحت رهبری «زباستیان کورتس» دولت ائتلافی را تشکیل داده است. آنها اکنون در حال رونمایی از سیاست های مختلف به خصوص در حوزه مهاجرت و ایجاد محدودیت بیشتر برای مسلمانان هستند. شعار محوری آنها «همه با هم برای اتریش ما» است.
ادبیات دولت بگونهای است که مسلمانان اتریش نگران هستند بیشتر از گذشته به آنها به عنوان تهدید جدید علیه امنیت ملی و اجتماعی نگاه شود. در ادبیات مقامات دولت جدید اتریش "اسلام سیاسی" و "افراطی گری اسلامی" زیاد به کار برده می شود. این در حالی است که مسلمانان اتریش یکی از سازگارترین و قانونمندترین شهروندان اتریش هستند. ضمن اینکه اتریش برخلاف فرانسه و یا بریتانیا در زمره کشورهای اروپایی است که در دو سال اخیر شاهد عملیات تروریستی نبوده که توجیه گر این رویکردهای اسلام هراسانه در سطح دولتمردان اتریش باشد. بر عکس مهاجران عمدتا مسلمان در معرض انواع رفتارهای نژادپرستانه قرار دارند.
«ابراهیم اولگون» (İbrahim Olgun) رئیس جماعت اسلامی اتریش در این باره گفته است: در اتریش طی ۱۰ سال اخیر شاهد افزایش موج اسلامهراسی هستیم.
تنها در سال 2015 نیروهای امنیتی اتریش نزدیک به 1700 مورد آزار و اذیت و حملات به سوی مسلمانان و مهاجران از سوی راستگرایان افراطی را در این کشور ثبت کرده اند. در اتریش هر ساله نام نوزادهایی که در دقایق و یا ساعات ابتدایی سال جاری میلای به دنیا میآیند را اعلام کرده و این تولد را به خانواده آنان تبریک میگویند. امسال در اتریش طی نخستین دقایق سال ۲۰۱۸ یک نوزاد مسلمان متولد شد. پدر و مادر این نوزاد عکسی را به همراه فرزند تازه به دنیا آمده در فضای مجازی منتشر کردند.
برخی رفتاری نژادپرستانه با این پدیده داشتند و عبارات ناشایستی مانند «یک تروریست دیگر متولد شد» را در فضای مجازی به کار بردند. در یکی از این پیام های خشونت آمیز فردی با اشاره به «هربرت کیکل»، وزیر کشور جدید اتریش از حزب راست افراطی آزادی گفته که وی این نوزاد و خانواده اش را از کشور اخراج خواهد کرد. این نشان میدهد که در اتریش به صورت جدی با یک رویکرد اسلامستیزانه مواجه هستیم.
موج پناهجویان به اروپا از سال 2015 و افزایش تهدیدات تروریستی موجب گسترش گرایشهای راست افراطی در جوامع اروپایی شدند. این در حالی بودکه بسیاری از مسائل و مشکلات اقتصادی و اجتماعی جوامع اروپایی ارتباطی به پناهجویان ندارد. ولی راستهای افراطی و مهاجر ستیز این مسائل و مشکلات را به پناهجویان و مسلمانان ارتباط داده و به دنبال جلب افکار عمومی به سمت خود هستند. این فضای اسلام هراسانه برای کشوری مثل اتریش که اسلام ریشه های تاریخی عمیقی در آن دارد می تواند در همزیستی مسلمانان با بقیه افراد جامعه مخاطره آمیز باشد. 113/111
نویسنده: مرتضی مکی
بیشتر بخوانید:
دبیرکل شورای مسلمانان انگلیس: رسانههای انگلیس اسلامهراسی را تشدید میکنند
عراقچی: گفتمان اسلام راستین باید جایگزین اسلام هراسی شود
افزایش اسلام هراسی در دوران ریاست جمهوری ترامپ